ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, July 24, 2015

Salam Aidilfitri 2015



Dikesempatan ini saya & suami ingin mengucapkan 
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin
jika ada tersalah tersilap kata daripada saya, terlanjur perbuatan,
termakan, mahupun terminum, mohon dihalalkan semuanya.

Tahun pertama beraya sebagai isteri memberikan satu pengalaman baru dan jugak perasaan baru. Hewhew. Perasaan tak dapat beraya bersama-sama dengan famili on 1st raya agak terasa jugak lah. But dapat beraya dengan husben nasib dapat cover balik perasaan sedih itu. Bukan sedih apa, yelaa as before berkawen, sebelum raya kita dah sebuk-sebuk tolong mak kite kat dapur kan. But this year, my mom prepare all the preparations without me. Wuu. Hopefully the guys (my sibling) ada tolong-tolong jugak.

So, raya pertama di rumah inlaws, pengalaman baru raya kat tempat orang, lain cara, lain makanannye jugak. hihi. Raya 1st dah bantai ketupat dengan ayam masak merah and kuah lodeh. First time makan macam ni. Stail orang Johor kot? Hehe. Lepas dah beraya dekat rumah semua, terus pegi rumah Tok pulak beraya dekat sana. Petang tu terus gerak balik Perak. Yihhaa!

Perasaan beraya sebagai isteri tahun ni rasa eksited sebab malam raya dah siap-siap gosok baju untuk husben and gantung siap-siap so that esok pagi nak pegi solat raya terus boleh pakai. Bangun je pagi raya tu rasa macam 'eh sekejapnya Ramadan dah berlalu pergi, cepat sungguh masa berlalu' huhu.

So, far cerita raya iols biasa-biasa je. Raya pertama di Kulai, petang gerak ke Perak. Raya kedua beraya sakan di Bagan Datoh, raya ketiga buat open house kat rumah mama, raya keempat beraya sakan lagi, raya kelima dah balik Kulai semula. Raya ketujuh dah masuk kerja balik. Tamat kisah rayaku :P

Thanks for reading! Happy Eid Mubarak :)



Like dan komen lah kalau suka :)