ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Sunday, July 20, 2014

Blackwall Kitchen Kuantan


Assalamualaikum warga belog sekalian,

Harini nak share dengan korang one of new place yang menarik untuk makan-makan dekat Kuantan ni :) Well, I found this place pun from one of my student yang selalu recommend this place so why not try kan?


Me once sampai dekat this restaurant terus snap pic hehe. Tak sabau nak selfish kate ko sebab tempat ni unik sangat plus cantik! This Blackwall Kitchen adalah sebuah rumah yang diadaptasi jadi ala-ala restoran. For those yang nak makan bersila boleh makan dekat dalam and dekat luar pun ada disediakan meja. 

Konsep restoran ni romantik uols sebab memang guna candle and romantic lamp gituu. Memang feeling habis la makan kat sini haa. Shud try okeh?


Kat atas ni menu dia yang available buat masa ni. Taktahu lah kalau nanti akan ada menu baru sebab restoran ni baru 3 bulan beroperasi. Ownernya husband & wife memang sangat friendly. Last Thursday berbuka dekat sana dengan kawan-kawan memang melepak sampai pukul 9 siap main dengan pet dia lagi hihi.


One of owner's cat. Kepada pencinta haiwan, kat sini banyak kucing comel-comel rasa nak gigit hehe. Too cute to handle meh.


Told ya they use candle and things like that yang memang menaikkan mood romantik. Kepada korang yang nak try berbuka dekat sini hari-hari terakhir Ramadan ni boleh la cuba. Lepas Ramadan pun still boleh try lagi :)





This is what I ordered, Nasi Goreng Nenas Seafood. What I can comment, nasi dia banyak and memang sedap! As you can see as picture above laa kan and that juice is Grape Juice. Nyummehh! Memang nak repeat lagi nanti :)

One of my friend ordered Salami Sandwich, sandwich yang manis, Blackwall Grilled Chicken, one of the best dish and my friend also recommend korang untuk try Epal Slush dia! The boom katenya~

As for me, worth the money. Good food surrounds by good people. Couldn't ask for more :D

Boleh like page Blackwall Kitchen for more details and picturess hehe





Till then, jumpa lagi :B Thank you for reading :)



Like dan komen lah kalau suka :)