ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, January 2, 2015

2015 and me


Salam everyone,

Semoga semuanya berada dibawah lindungan-Nya. Akhirnya, we are here. Di tahun 2015. Tahun baru, azam (mungkin) baru, sikap baru, rumah baru, kereta baru dan macam-macam yang baru lah. Alhamdulillah we manage to survive until today. Goodbye 2014. Semoga apa yang tidak tercapai di tahun 2014, insya'Allah diberi kesempatan untuk dicapai pada tahun ini.

Well, for me, this year will be a new environment to me. New people, new places, and new me maybe? Insya'Allah if everything run smoothly as I planned, I will be someone's wife soon >.< Pray for me.

Tak terkecuali jugak nak ucap takziah dekat those mangsa banjir di Pantai Timur. I lived at Kuantan so terkena jugak lah tempias banjir tu sikit even my area was not affected that much tp sekeliling memang terkesan sangat. Jalan banyak yang rosak, ada kawan yang tak dapat bekalan makanan, keluarga terpisah and just imagine if that thing happened to ourself? :( Semoga keadaan akan kembali normal dan bantuan dapat disalurkan dan sampai ke tempat yang sepatutnya. 

Sinopsis tahun 2014 for me? 2014 memang banyak suka duka yang tak boleh nak lupa. Yang sedih memang sedih la, yang happy pulak memang happy sangat. Tahun ni banyak kawan-kawan yang menamatkan zaman bujang sekaligus memasuki zaman ibu-ibu. Tahun ni jugak I engaged to someone I loved. Tahun ni jugak rumah mama & abah siap. Tahun ni jugak banyak target before kawen dapat terlaksana. Tahun ni jugak tahun last raya sebagai bujang :O

Apa apa pun, I really appreciate those people or memories yang ada untuk tahun 2014. Thank you for being there for me, teach me everything that I need to know & change me to be a better person. I love each one of you to the moon & back.

Lastly, doakan semoga semua urusan bride-to-be dipermudahkan dan berjalan dengan lancar. Amin. Thank you jugak dekat korang yang sudi jadi pembaca setia, tak setia, stalker or silent reader dekat belog ni. I wish everyone yang singgah dekat my belog ni dipermudahkan urusan dunia akhirat dan dimurahkan rezeki. Again, thanks for reading :*



Like dan komen lah kalau suka :)