ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, December 10, 2014

Great people for great memories - BFF Holiday


Assalamualaikum & good day to everyone.

Entri kali ni nak throwback last week punya aktiviti. The most happening activity i guess. Rindu nak macam tu lagi T.T Meh nak share dengan korang pulak my so-called-bachelorette-party-aka-pesta-pantai hihik.

Last week, nak dijadikan cerita my ofismate, Saallaluna suggest untuk weols pegi lepak-lepak on weekend since everyone is free on that weekend. Even cuaca kat Kuantan ni boleh tahan tak menentu jugak kadang hujan kadang panas terik tapi weols pedulik hape kalau dah hati tuu tak menahan nak jugak pi pantai kannn :P

So, plan punya plan, weols booked 3 bilik siap-siap sebab takut kalau full pulak if main terjah je.  Konon plan nak 2 kereta je last-last jadik 3-4 kereta. Tak kisah la kan asalkan plan itu menjadi. Hiks.

Weols sampai di tempat kejadian lebih kurang pukul 1 lebih macam tu. Singgah makan dulu baru pi tengok bilik a.k.a chalet.




Disebabkan eksited sangat nak tengok pantai, sampai tak sempat nak snap gambar bilik weols. Ni gambar kat atas ni sumber dari Google tapi sebijik macam ni lah biliknyaa. Konon nak amek bilik yang kayu ala ala chalet tepi pantai tu tapi full. Hmmphh. Duduk jela chalet batu. Hiks.

Okay kat bawah ni pulak dipersembahkan gambar-gambar sepanjang weols berada di sini. Jom layannn~






Petangnyaa pulak terus tukar baju sebab nak photoshoot pulak. Semua props yang digunakan adalah daripada SAALLALUNA PROJECT. Kalau ada antara korang yang berminat nak hire surprise planner ke, nak tempah flower crown ke, boleh laa jenguk page beliau. Tapi based at Kuantan only.











Done for first day. Malamnya tu weols decide nak buat bbq. Just tempah ayam kepak madu 30++ ketul dan bakar. Tambah-tambah keropok dan roti, our dinner is just awesome! Memang dah macam firecamp dah dengan kena cari kayu kecik, ranting untuk buat unggun api. Nasib baik bulan terang malam tu so memang tak gelap sangat bila dah disinari cahaya bulan plus unggun api. Gambar waktu malam takde sebab semua busy membakar & cari kayu kecik-kecik huhu untuk unggun api. Well, one of my things-to-do-before-married is checked! Hihi, whats next? :)



 






  







Yeahh, most of our pictures, we were wearing our hand-made flowercrown by SAALLALUNA PROJECT. Check it out guys! Tema photoshoot adalah depends to masing-masing. As well as for me, I want it to be pre-wedding photoshoot even my fiance is not here. Hihi. Tapi jangan risau, my pre-wedding with him will be coming soon. Tunggu tauuu :P

Akhirnya, our last weekend plan was achieved! Hip hip hoorayyy~ The beautiful location was at Cherating guys. Some of my friends asked me cause it looks like somewhere in island. Hihi. Can't wait for the next activity! Thanks for reading! See u guys on next entri :)








Like dan komen lah kalau suka :)