ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, August 27, 2014

ZALORA dan aku.


Salam sejahtera ke atas kamu semua,

Di hari Rabu yang indah ni saja nak soksek sikit dengan korang. Isnin lepas saja usha-usha website ZALORA. Yelah, kan ada promosi maskara lani. Tapi bukan nak cerita pasal beli maskara ke lipstick ke. Macam yang hangpa sume tahu la kan, ZALORA ni antara Asia's leading online fashion destination katanya. Alah, yang iklan pasal adik kakak abang makcik apa sume tu.

So, nak kongsi dengan korang pengalaman shopping dekat ZALORA ni. First time okay! Yelah, sebab banyak sangat dengar cerita yang tak elok je pasal ZALORA ni hati ada sikit risau lah kan. Alkisahnya terkenan dekat sepasang kasut yang ada kat website ZALORA tuu. Harga pun okay je so terus click add to bag. Hehe. Lepastu terus cepat-cepat checkout. Total is blablabla.

Isi detail untuk delivery apa sume and done! Kejadian shopping ini terjadi pada Isnin lepas. Lepastuu terus lah jalani kehidupan seperti gadis normal. Tup-tup esok which mean Selasa dah sampai okay! Menggelupur pegi amek parcel dengan perasaan bahagia menyelubungi diriku :P

Kira takde lah lama mana nak tunggu. Ke nasib baik je? Hihi. Tapi pengalaman pertama dah buat hati happy mesti rasa nak shopping lagi kan. Siap dapat voucher sebab first time register nama kat ZALORA dan voucher sebab shopping lagi! It's a double WOW :D

Meh nak tunjuk kasut yang terbekenan tu hikhik.





Moustache Loafer for office wear pun boleh hehe. So far, memang servis terbaik, and ada letter for return if ada apa-apa yang nak ditukar. Lengkap dan the loafer is soooooo cute! Me like it :) Maybee pada awal-awal dulu je ZALORA have some problem but I bet they already improved it and serve the customer in more better way.

Thank you ZALORA for this great experience!







Like dan komen lah kalau suka :)