ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Sunday, December 12, 2010

Ku Ukir Indah Namamu - 7 Pelangi


If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku

Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Yang ku ukir indah

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Abadi untukmu


Kan ku ukir indah namamu

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, December 9, 2010

A Twist In My Story



A Twist In My Story by Secondhand Serenade
Slow down, the world isn’t watching us break down
It’s safe to say we are alone now, we’re alone now
Not a whisper, the only noise is the receiver
I’m counting the seconds until you break the silence
So please just break the silence
The whispers turn to shouting
The shouting turns to tears
Your tears turn into laughter
And it takes away our fears
So you see, this world doesn’t matter to me
I’ll give up all I had just to breathe
The same air as you till the day that I die
I can’t take my eyes off of you
And I’m longing, for words to describe how I’m feeling
I’m feeling inspired
My world just flip turned upside down
It turns around, say what’s that sound
It’s my heart beat, it’s getting much louder
My heart beat, is stronger than ever
I’m feeling alive, I’m feeling alive
My whispers turn to shouting
The shouting turns to tears
Your tears turn into laughter
And it takes away our fears
So you see, this world doesn’t matter to me
I’ll give up all I had just to breathe
The same air as you till the day that I die
I can’t take my eyes off of you
I’m finally waking up, a twist in my story
It’s time I open up, and let your love right through me
I’m finally waking up, a twist in my story
It’s time I open up, and let your love right through me
That’s what you get
When you see your life in someone else’s eyes
That’s what you get, that’s what you get
So you see, this world doesn’t matter to me
I’ll give up all I had just to breathe
The same air as you till the day that I die
I can’t take my eyes off of you
This world doesn’t matter to me
I’ll give up all I had just to breathe
The same air as you till the day that I die
I can’t take my eyes off of you

Like dan komen lah kalau suka :)

Stay Close, Dont Go



Stay Close, Dont Go by Secondhand Serenade
I’m staring at the glass in front of me,
Is it half empty?
Have I ruined all you’ve given me?
I know I’ve been selfish,
I know I’ve been foolish,
But look through that and you will see,
That I’ll do better.
I know, baby I can do better.
[Chorus]
If you leave me tonight,
I’ll wake up alone,
Don’t tell me I will make it on my own.
Don’t leave me tonight,
This heart of stone will sink ’til it dies,
If you leave me tonight.
Sometimes I stare at you while you are sleeping,
I listen to your breathing,
Amazed how I somehow managed to,
Sweep you off of your feet girl,
Your perfect little feet girl,
I took for granted what you do,
But I’ll do better.
I know, baby I can do better.
[Chorus]
If you leave me tonight,
I’ll wake up alone,
Don’t tell me I will make it on my own.
Don’t leave me tonight,
This heart of stone will sink ’til it dies,
If you leave me tonight.
And don’t you know,
My heart is pumping,
Oh, it’s putting up the fight.
And I’ve got this feeling,
That everything’s alright.
Don’t you see?
I’m not the only one for you,
But you’re the only one for me.
If you leave me tonight,
I’ll wake up alone.
[Chorus]
If you leave me tonight,
I’ll wake up alone,
Don’t tell me I will make it on my own.
Don’t leave me tonight,
This heart of stone will sink ’til it dies,
If you leave me tonight.
Don’t leave me tonight.

Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, December 4, 2010

Perfect Two ♥


Perfect Two Lyrics
by Auburn

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies
 I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it’s stormin’
Or you can be the sun when it shines in the mornin’
Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don’t care as long as we’re together
Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two
You know that I’ll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can’t live without ya
No..
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle
courtesy 
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two

*motif gambar sebab comel*


Like dan komen lah kalau suka :)

Entri yang ditunggu tunggu (:


Yappa yappa~ haa, kan da macam dejay Hot.Fm tu pulak haa. oke oke, macam yang aku da bagitau kat entri sebelum ni, aku cakap ada entri yang penuh dengan aksi aksi kan ? hehe, korang jangan nak duk pikir benda lain pulak, aksi aksi yang dimaksudkan adalah, aksi aksi camwhoring yang sangat comel-sampai-nak-muntah ni okee. gambar ni sempena class pertama aku semalam, so baru update harini. hehe, class pertama buat sem ni adalah class Major Project by Puan Zahana(Z) dan Encik Khairuddin(K) tapi semalam Puan Z je yang datang dan En.K takda taktau nape. Class pertama pun da ada keje oke -.- tunjuk dekat Pn.Z dan beliau cakap, buat research lagi. URGHHH~

So, lets the pictures do the talking. ngee~

oke, ni adalah pemandangan yang dapat dilihat dari kelas aku.
tu keta keta kat bawah tu sume keta lect oke.

ha, nampak tak bangunan yang kat sebelah sana tu ?
tu bangunan untuk kejuruteraan elektrik (JKE)

taraaa~ amek kau muka selebet aku HAHA !

ni pulak adalah kawan rapat aku. sebab apa aku cakap aku rapat dengan dia ?
sebab aku serumah dengan dia, salu pegi kelas dengan dia,
dan beliau jugak lah merangkap MAK NGAH yang suka dok bebel bebel HAHA
aku panggil dia EMA (:

kalau korang perasan laa kan nampak tak kat belakang tu
ada partition warna biru tu ? ha, untuk sem 6 sume kena ada partition atau bahagian
masing masing, macam meja kerja laa. so takleh la lepas ni nak duk bergosip sama sama
sebab, satu meja satu orang ye (kalau dulu, satu meja tu amek kau 4-5 orang duk
bergosip *rindu*)

cuba tengok, even da bahagi meja sorang satu pon still lagi nak duk bergosip -.-
memang takleh nak dielakkan lagi ~

ha, ni meja kerja aku. best tak port aku pilih ?
hehe, depan tingkap, agak agak takda idea tu leh laa
pandang awan, pokok kat luar tuu. takpun tidur ke, bukan lect nampak pon. ngee~

bajet cam buat keje laa, halah. padahal~
huhu, serius tak muka aku time buat keja ? jangan main main oke~

hehe, pose sikit~ ewahh HAHAHAH
camtu la cara aku pegang pensil, korang ?

aku rasa tu jela kot untuk harini. miss me ?
wait for the next entri oke ? (:
TATA


Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, December 3, 2010

Coming Soon ~


Nantikan ~
entri yang penuh dengan aksi aksi~


Coming soon (:


hhehe~

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, December 2, 2010

Quote For Today



"Plain women know more about men than beautiful ones do.
But beautiful women don't need to know about men.
It's the men who have to know about beautiful women".

Like dan komen lah kalau suka :)

DuaDisemberDuaRibuSepuluh ♥


You can't stop loving or wanting to love because when its right, it's the best thing in the world. When you're in a relationship and it's good, even if nothing else in your life is right, you feel like your whole world is complete.

Hari ini hari apa ya kawan kawan ? YES, hari ini adalah hari Khamis bersamaan dengan 2 Disember 2010. hari ni merupakan hari istimewa antara aku dan en.bf sebab pada tarikh bersejarah ini lah aku telah dilamar. tapi bukan 2 Disember laa, 2 Mac 2009~(cehh -.-) aku dan dia telah officially menjadi sepasang merpati dua sejoli (:

So, pada hari ini genaplah 1 tahun 9 bulan perhubungan kami berdua (kalau kawin ni, mau dah ada anak sorang kot *gatal*). YAY, alhamdulillah, syukur aku dan dia berjaya mengharungi segala pahit manis dalam tempoh 1 tahun 9 bulan ni. bukan senang nak mempertahankan dan menjaga satu hubungan tu. perlukan kesabaran dan sikap tolak ansur. Lagi lagi aku ni memang jenis yang degil sikit, keras kepala pulak tu -.- (kesian si dia) tapi dia banyak bersabar dengan kerenah aku ni. TERIMA KASIH SAYANG (:


Tadi sempatlaa aku mengadu dekat dia teringin nak makan nasi lemak berlauk yang femes dekat Sri Alam. then dia pon bawak laa. kitorang makan makan (sori aku tak amek gambar nasi lemak yang sedap tu sebab kurang pencahayaan kat situ plus, henset aku tak flash -.-) lepas dah kenyang tu teringin nak pegi funfair betul betul dekat depan gerai nasi lemak yang kitorang makan tu tapi seberang jalan la. dah pegi sana, tengok orang takda pon -.-"' haihh, pelik jugak funfair orang takda, nampak macam best, baru nak seronok seronok tapi macam segan lak kalau kitorang dua je yang main kat situ kan, so balik jelaa (frust betul ~) tapi aku masih rasa haus dan nak berbual bual dengan en.bf, so pegila pulak lepak dekat Restoran Honey Best Cafe, dekat je dengan area rumah aku. order air limau ais jea, lepastu borak borak (sempat jugakla bergaduh kejap -.-)

maaf kualiti gambar yang agak kurang sebab aku cuma
cuma kamera henset yang 2.0 Megapixel jea
aku takda DSLR -________- (sedih)

dah lama tak pegi funfair, last pegi aritu pun tak dapat pon
naik roda basikal besar tuuu -.-
(ihsan dari google)


Dah agak lama jugak borak borak tu sambil kaki aku sempatlaa digigit nyamuk, aku ajak la en.bf balik plus aku dah mengantuk (tapi sempat buat entri pulak ? err. .) dan aku suruh dia singgah kedai runcit Al-Abrar kejap (kedai runcit kegemaran aku) sebab nak beli pencuci muka SAFI dan berus gigi COLGATE yang berharga Rm3.90 untuk 2 batang (murah kan ?) lepastu kitorang pon balik. dah sampai rumah, tibe tibe en.bf bagi sebungkus coklat sambil berkata, " Happy Anniversary Sayang ". Oh My God, kenapa aku tak ingat langsung yang harini 2 Disember 2010 ? huhu. cuainya aku. tapi takpe, aku pon dah wish kat dia tapi tak dapat bagi apa apa laa sebab baru tadi teringat ): sorry sayang~

Jadi, untuk hari yang istimewa ni, i just wanna say :

" When i first met u, i never imagined that i would have such strong feelings for u. I never thought that i would have dreams about u, miss being by ur side, or even get butterflies in my stomach when someone mentioned ur name. When i first met u, i never thought that i would love u as much as i do now

" I appreciate ur patience, compassion, honesty . . and i really do appreciate u for the surprise today "

" Now i know how much he loves me. how much he appreciates me. how much he needs me. i wont be like yesterday anymore. i want to be his forever loves. i love u yesterday. i love u today. i love u tomorrow and i love u forever baby "

rindu saat ini (:

i love you.
Nur Hafiz Zakaria :heart:




Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, December 1, 2010

Panjang . . .


Panjang . . . ha ape yang korang dok pikir kan tu ? jangan nak macam macam eh -.- aku bukan nak bincangkan pasal isu kelucahan kat sini. belog aku ni suci dan masih perawan lagi. err. ape lak aku merepek ni -.-"" oke oke, apa yang panjang ? hari ini adalah hari yang panjang bagi aku sebab macam yang aku bagitau kat entri sebelum ni, arini merupakan hari pendaftaran bagi Politeknik Premier Johor Bahru (nak jugak sebut Premier tu).

aku dikehendaki menghadirkan diri pada jam 8.30 pagi tapi aku sampai sana kul 9.30 pagi. hebat tak aku ? -.- aku memang hebat bab datang kelas lambat atau apa apa yang lambat. tapi aku kua uma yang paling awal, jadi ada yang lebih lewat daripada aku lah. YEAH ! aku sampai sampai jea lect da duk bebel bebel pasal borang daftar. aku amek borang terus laa pi daftar. dalam ketenangan aku duk menulis mengisi borang tuu, tetibe lect bagi satu kertas berwarna merah (bukan aku sorang je dapat tapi semua orang oke). kat kertas tu tulis :

SEKIRANYA ANDA DIDAPATI MELANGGAR MANA MANA KESALAHAN
YANG TERKANDUNG DALAM AKTA 174 (KAEDAH 26 A, BAHAGIAN II)
ANDA AKAN DIDENDA SEBANYAK RM 50.00 TERUS TANPA SEBARANG KOMPROMI

peh, amenda lak ni, ingatkan poli da upgrade jadik premier, jadik pra-universiti peraturan boleh kasi longgar sikit laa, ini tidak, makin ketat dan sendat pulak -.- amenda tah. kalau nak diikutkan peraturan sebelum ni pun da cukup sempit dah. huh. apa laaa pengurusan poli ni, aku tak paham betul la. nak pakai seluar kena longgar longgar, ada shape sikit memang kena surat saman, baju kena tutup punggung kalau tak kena surat saman, kasut kena bertutup. tak boleh pakai heel heel ni. dan segala macam benda yang macam budak sekolah punya peraturan.

DENDA TERUS. ye bagus. memang best -.-

-TIDAK DIBENARKAN-

tak semua peraturan yang diarahkan tu tak bagus, ada certain yang bagus. macam pakaian jarang dan singkat, ketat, sendat, melekat tu sume memang tak patut pakai pon. nak pegi belajar bukan nak pegi clubbing kan. tapi ada yang macam tak masuk akal, macam nak pakai lens tak boleh yang ada colour, tak boleh pakai cantik cantik over dari lect, senang cakap, tak boleh nak melawa sikit laa. hello, dekat U tu lagi lah havoc budak budak dia, ada yang free hair, mekap mekap lagi. takkan la korang nak budak poli pakai selebet selebet jea kot. tak mekap, tak apa, datang poli muka pucat, kuyu. halahh, open la sikit. ni dah macam sekolah agama pulak aku tengok -.- bukan nak protes atau nak apa, tapi please laa, cuba layan kitorang ni sama macam student U. sama jee. IPTA jugak ! aku pon amek dip jugak macam korang budak U.

haih, kan aku da angin da. nanti laa aku sambung, next entri coming soon. just wait yah ~
tata. SELAMAT TENGAHARI.

*aku masih tertanya tanya kenapa aku letak tajuk entri ni PANJANG ? -.-""



Like dan komen lah kalau suka :)

Hari Yang Paling "Bahagia" -.-""

SELAMAT MALAM. sekarang jam menunjukkan tepat jam 1.50 pagi. ye dah pagi tapi aku tak tido lagi -.- malam yang sangat panjang bagi aku untuk melelapkan mata. esok ada pendaftaran untuk final sem bagi sesi disember 2010. orang lain sebuk bercuti poli aku sebuk nak blaja -.- geram gilaaa kot ! takpe takpe. lepasni da abes so dah bebas. yippi ! 
untuk sem ni aku dah pon interviu haritu untuk kelas IDENTITY CORPORATE. sem akhir ni ada 3 kelas which is ADVERTISING dan ILLUSTRATION dan masing masing kena interviu untuk dapatkan kelas mana yang korang nak. so aku pilih IDENTITY CORPORATE and i get it *big grin* (: oke then, tapi aku tak berapa nak MASUK sangat dengan lect untuk kelas aku ni. huh. wateva it is. study is study.

esok kena daftar and bawak sume dokumen yang diperlukan. PASTIKAN LENGKAP. pakaian kena kemas. kad matrik kena pakai. dan yang paling best sikit laa, aku dah jadi SENIOR. muahhahaha. macam tak percaya je dah final sem. rasa macam baru je masuk poli dengan muka budak budak yang innocent dan serba naif -__________-

dan yang paling aku "suka" sekali, belum masuk daftar sem ni, dah ada keja kena siapkan. maksudnya sebelum cuti aritu lect da bagi asemen. pfffft. what a stud lifeeee -.- jadi persoalan yang timbul sekarang, aku kena bangun awal pagi esok seawal 6-7 pagi tapi kenapa aku masih disini ? SILA JAWAB -.- aku perlu tidur sekarang. tidur yang cukup dan nyenyak ~

jadi. . . izinkan aku ye (:
selamat malam ~

Like dan komen lah kalau suka :)

Perasaan berboyfren . Best ke ?


~I love you, i miss you, i need u ! MUAH MUAH .
~Baby, i love you sangat oke !
~Pleasa dont break my heart ! (da macam lagu Kalomira lak -.-)

Ayat ayat kat atas ni mesti korang biasa dengar takpon da biasa ucapkan ? betul atau tidak ? Sila jangan tipu ye ~ haha. aku bukan ape, cuma nak cakap pasal tajuk entri kali ni je. PERASAAN BERBOYFREN, BEST KE ? hahaha, ye ye aku pon ada boyfren jugak. yup, boleh dikatakan dah lama jugak kitorang bersama mengharungi suka duka kehidupan yang penuh pancaroba ni, cewahh ! (sila jangan meluat). dan yang pastinya aku pon penah jugak lafazkan ayat ayat jiwang berkarat karat macam kat atas tu haa, (yeke? aku penah ek? lupa lak -.-) tapi tapi sesayangnya aku kat boyfren aku ni ada hadnya jugak oke, bukan sebarang sayang. aku masih tetap menjadikan FAMILY aku sebagai kekasih pertama aku. MAK aku sebagai girlpren aku yang paling meletups, ABAH aku sebagai boypren aku yang paling ganteng di alam ni. (hamek kau -.-)


Boypren aku ni biasa je orangnya, taklaa hensem mana pon, comel tu ada laa (bagi aku la kan, lau bagi korang aku kesah lak an -.-) dan dia sangat caring kat aku, sayang kat aku seadanya aku, dan banyak lagi laa yang baik baik (maklumlaa orang yang kita sayang sumenya manis dipandang mata. muahahaha *tapi dia memang baik). 



ni laa beliau yang aku maksudkan
jap 
jap
eh, ni bukan en.bf aku tapi ni adik aku daaa ~

*

*

*

*

*

*

*

*

jeng jeng jeng

hamboii, muka nak serius jee en.bf ni kan~
cium kang, eh silap lakk~ lempang kangg -.-




Jap jap, sekarang ni aku kena cita sal pandangan aku ke ape ni ? atau pengalaman aku berboypren nih ? haa, yelah yelah aku cita, pastu korang lak eh ? DEAL ! (korang baca maknanya kira deal lah . . .) 


*sambung balik yang tadi (:
 bagi aku perasaan berboypren ni biasalaa, ada ke yang pahit ? yang tu mungkin selepas dah takda perasaan kat boypren mungkin pahitlaa kot ? tapi bagi aku, perasaan ni biasa je, mungkin beza sikit jela (sikiiiiitttttttttttt je tau) iaitu :


.hari hari ada orang tanya kabar tak kira tiap detik saat dan minit -.-
.hari hari muka dok senyum bila baca mesej *kadang kadang masam pon ada gak (: 
.dulu time takda boypren malas laa nak bawak henpon pi mana mana, la ni ? 
.malam malam salu awal je tido tapi sekarang . . . . . -.-
.nak pi mana kena bagitau da macam kena punch card pulak -.-
.ada laa orang yang leh melindungi kita dan jaga kita selain family tercayang (:
.salu laa dapat hadiah hadiah tak kira la bila dan dimana (:
.nak berkawan tu da terbatas sikit takut nanti si dia cemburu -.-
.penampilan dah terjaga sikit laa (jaga standard la beb)
.muka makin berseri seri macam orang baru lepas kawin (tapi bukan "kawin" yang tu oke)
.badan da naik tanda ati senang (senang ke?)
.dan bla bla blaa, banyak lagi lah (malas nak tulis bebanyak nanti korang letih mata. hehe)


*godek kat google*


So, kesimpulan yang dapat dibuat berdasarkan hipotesis ini, "Semakin diri kita disayangi, semakin positif kehidupan kita". betul atau tak itu belakang kira. ahha. aku tahu ramai blogger blogger kat luar sana yang bercinta tak kira la samada bercinta di alam nyata atau alam maya mahupun yang bercinta dua belah tangan ataupun sebelah tangan. yang penting bagi aku cinta tu penting (eh berapa banyak penting da . . ) tapi jangan terlalu obses dengan cinta. kalau da berboypren tu kenalaa pandai hadkan masa untuk diluangkan bersama, jangan selalu sangat jumpa, nnt cepat pulak bosan atau tak biasa berjauhann pulak nanti. apepon, bila dah bercinta, belajarlaa untuk menjadi setia. (eh aku ni kaunselor atau doktor cinta ke ape ni? -.-)


dah dah, aku dah tanak merepek dah, makin melalut lak kang ~ ngee
itu saja buat kali ini, wait for my next entri (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, November 30, 2010

ciri-ciri belog yang saya suka follow (:



Wah, tajuk nak hebat je kan ? hikhik (gelak gedik), well aku ni memang seorang yang memilih, tak kira la dari segi ape pon. huhu. bukan nak cakap aku ni macam bagus sangat ke ape or HAWT gileeerrr tapi aku ada hak untuk memilih kan ? am i rite ? (da macam nak beli barang pulak -.-) so, aku akan tengok dulu apa yang ada kat belog tu untuk aku pilih,such as semua yang aku senaraikan kat bawah ni haa :


.belog tu senang loading (penting!)

.belog tu takda kaler kaler yang striking yang leh wat mate aku koyak (:

.belog tu kemas dan tak besepah ~

.belog tu cam cencomel je an, kiut sedap mata aku memandang (penting jugak!)

.if belog tu kepunyaan lelaki, aku akan baca entri dia dulu sebab belog lelaki kan kadang kadang cerita pasal menda yang aku tak minat cam sukan ke keta ke, but if menarik. he's the lucky one (:

.font kat belog tu mestila comel comel, tak besar sangat tak kecik sangat supaya best je mata aku bila baca entri (penting!)

.lagu autoplay kat belog plak, dulu aku suka letak kat belog aku tapi bila aku bukak belog orang lain yang ade lagu autoplay ni. perhhh~ SUMPAH MENYAMPAH ! -.- (take note eh)

.aku rasa macam TAK PERLU la or bahasa kasarnya, AKU BENCI orang yang suka cakap "i follow u, u follow i eh, macehh (: " grr.. watthaheck wehh -.-

.dah memang lumrah la kan manusia ni suka benda yang cantik, tapi takda laa sampai yang buruk atau yang lama tu tak suka langsung, so aku ni pulak jenis suka belog belog yang owner nya cantik bijak kacak bergaya gituuu ~ tapi kalau owner dia tak cantik cun kacak meletop pon kalau entri dia best, aku follow gak ~

.aku suka belog yang ada banyak banyak gambar, wee ! (walaupon belog aku ni bukan banyak sangat gambar pon, cehh -.-)

.aku suka tengok atau follow belog yang gambar dorang cantek cantek sharp jea ! maksud aku maybe sebab dorang gune DSLR kot (jeless jap. . )

.aku suka follow belog yang bila dia tulis entri, dia akan selitkan ayat ayat yang macam lawak bodo, yang bila aku baca boleh buat aku ketawa sampai kua air mata sorang sorang depan lappy macam orang gilerrr. weeee ~

.dan semestinya aku senang ati untuk follow balik orang orang yang RAJEN dok singgah komen komen entri aku takpun tegur tegur aku kat chatbox tuuuu (:

.lastly, even belog tu takda ramai FOLLOWERS pon aku akan tetap follow jugak if belog dia memenuhi SEMUA YANG DIATAS. hehe



tu jelaa ciri-ciri belog yang aku suka tengok, baca dan follow. if korang rasa aku ni macam "WOW, demand tinggi pulak pompan ni" aku tak amek port langsung weh sebab aku tak pernah dan takkan paksa orang untuk TENGOK, BACA DAN FOLLOW belog aku yang caca marba ni~ its up to youu guys sebab belog ni pun just belog personal bukan belog yang memberi info. 

lagipun aku cuma bagitau ciri-ciri belog yang aku suka follow bukan aku paksa korang untuk buat apa yang aku listkan kat atas ni, just be ourself oke ! however, antara belog wajib follow adalah belog kawan kawan dan mereka yang rapat dengan aku lah kan (:

so guys, just that for today. HAVE A GREAT DAY!



Like dan komen lah kalau suka :)

kawan lelaki ?


Hei. Its Tuesday morning. What a boring day since i've come to JB.
otak pulak dah blank nak membebel merepek apa dekat belog ni 
haihh. yang penting sekali perut aku da meronta ronta menendang
 nendang mintak diisi -.- pfftt (sila sebut betul betul oke)
kawan kawan serumah pulak . . .
*
*
*
*
zati : tengah picit picit jerawat dekat depan cermin -.-
ema : aku taktau dia buat apa sebab aku kat tingkat atas dia kat tingkat bawah
pican : tengah basuh baju kot kat bilik air bawah
mick : dekat dalam bilik die kat sebelah taktau die buat ape sebab aku tak nampak ~

persamaannya disini, kitorang bosan, kitorang lapa dan kitorang tak siap asemen lagi yeahh ! sukenye sukenya keje tak siap lagi padahal esok nak kena present -_____- oke. malas aku nak cite pasal asemen sebab boleh bikin spoil laa aku punya mud.

*my boy is goodboy*

weh, aku nak tanya korang la kan . . . .
korang ade tak kawan dengan boyfriend orang ?
(apa punya soalan ni?) -.-"
mestilah korang ada punya kan ? sebab kawan lelaki korang yang da ada girl tu pon dipanggil boyfriend orang lah tu -.-
maksud aku kat sini : KORANG NAK TAK KAWAN DENGAN LELAKI YANG DA ADA GIRL ?
haa, yang ni baru betul kot pemahaman dia . . hehe
oke. macam aku ni, aku memang suka berkawan. tak kira la laki ke pompan tapi mostly kawan aku kebanyakkan nye laki, aku pon taktahu kenapa. maybee tu da memang lumrah kot. even dekat Jb ni pon kawan aku banyak lelaki -.-
sampai kadang kadang en.bf marah dan merajuk dengan aku kalau aku kuar dengan kawan kawan lelaki aku. err. bagi korang salah ke tak kalau kita nak kua dengan kawan lelaki ?
i mean kua ramai ramai orang or berdua tiga orang macamm tu. salah ke weh ? aku cuma nak tahuu je -.-
aku kalau nak kua dengan kawan kawan lelaki punya laa kena pujuk sume bagai sebab aku tanak dia salah sangka. plus, dia cakap dia takut sebab people's change. yeeee, dia betul (:
tapi bagi aku, aku ni jenis orang yang jujur, if aku da tak rasa sayang dekat dia aku akan bagitau terus terang. so, im still in love with you la bby (: dont worry oke. cuma kadang kadang kawan lelaki aku ni ada yang berpunya and the probs come from their girls laa ~

yang itu aku tanak cite. maybe dalam next entri aku cerita laa oke (:
sekarang ni aku cuma nak tahu, salah ke berkawan dengan lelaki yang dah berpunya ?
ngeee~ tapi aku bukan pompan perampas oke !

till then, daaa (:

Like dan komen lah kalau suka :)