ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, March 1, 2010

Trip to Sarawak (Part 1)


Salam semua (:

Yup, its Monday again. Hello to my office, && all staff. Its been a 5 days of holiday for me, wee. So, the update for the last 5 days was here. Gagaga ^^

23 Februari 2010
Lepas habis kerja, terus gerak balik uma & kemas barang barang sume, abah datang terus pegi rumah my uncle okay? Sampai sana, makan makan & terus tido, bhaa. Penat wehh. Hee *cant wait for tomorrow ;DD
               
24 Februari 2010
Bangun pagi pagi, mandi wangi wangi, make up sume ^^ then trus makan. Flight jam 12.15p.m, so kena ade kat LCCT tuhh 2 jam awal, so dalam jam 10a.m dah gerak dah. Sampai je kat LCCT tuhh, abah trus settlekan hal bagasi & kitorang siap siap makan dlu kat Marrybrown (: && after that, terus masuk balai berlepas && tnggu kat sana. Tapi tapi flight ktorang kena tangguh dlm bpe minit tahh. Huhh. Then, bile sampai je terus ktorg naik. Well, 1st time naik plane mmg lahh ade mcm2 pasaan. Tp tu lahh, nak merase pny pusal, hhaha ;DD

Mule mule die gegar gegar tapi lame lame okay jekk, hee. Dalam 2 jam lepas tuhh ktorang pon sampai laa ke bandar kuching (: Syukur alhamdulillah, sampai je kat Airport Kuching, kawan abah, pakcik Sahizan datang amek. Die terus bawak kitorang check in hotel *Harbour View Hotel && rehat rehat dulu, sbb malam nnt die nk bwk ktorg pegi cafeteria die (die ade handle kafe kat pulapol kuching) yuhuu! Wahh, penat giler kot naik flight, I wish Im not the stewardess lahh, hha. Macam mana dorang bleh bejalan jalan kat atas tuh bcoz im gonna puke if im not sitting *_* Well, pakcik Sahizan ni merupakan kawan lama abah mase die jadik polis hutan dulu, && he knows me since im still a baby okay? *kecik kecik dulu duduk Ipoh. Malam tuhh mase pegi kafe die jumpa la skali wife die, acik Nah ktorang panggil. Sampai sampai jekk kat kafe tuhh. Makanan sume dah siap sedia, tggu nak makan jek, huu, *ktorang pon mmg dah lapar gile

Acik Nah pon dah lame tak jumpe, bile jumpe jekk, die cakap, “ wahh, dah besar izzati ye, makin cantik dah” hahhaa, kembang jap, hee.  Pastu kan kan, ktorang makan lahh bnyk bnyk, orang dah masak kn yekk, huhu. Then pas dah kenyang sume, pkcik Sahizan anta ktorang balik hotel balik.

25 Februari 2010
Wake up in the morning! Mase untuk membeli belah, yay!! Hee, aku & mama siap siap awal untuk ke waterfront bazaar yang feymes kat kuching nihh. Since hotel ktorg letak btol btol kat depan waterfront nihh so jalan kaki jekk laa. Wahh, mmg sangat bnyk org jual macam macam bnda, da rambang mata dahh, tapi da bajet awal so takpe lahh, hee. Ktorang jalan jalan, ade yang jual baju, aksesori, keychain, perhiasan, && macam macam lagi lahh. So, ade lahh beli barang utk kawan kawan, utk sayang & staff kat pejabat, tapi beli yang murah jekk sbb nk save duit nk beli phone baru, huuu ^^ Hari ni pon pkck Sahizan dgn wife die bawak ktorang jalan jalan, well, dorg ni org yg sgt sgt murah hati giler giler, sepanjang ktorang kat sini, sume makan ktorg die yg setlekan, aichh, buley gemokk uhh
lau dok dgn dorg nihh, asek makan makan makan jekk, hhahah, then mase tghari die bawak ktorg pegi makan kat satu kedai nih, kat kuching nih makanan yg feymes yg dorng cakap lah, laksa Sarawak dgn mee kolok, huuu, time mkn tu mama pon order lah mee kolok, mee kolok ni rupa die mcm megi jekk tp kuah die tu yg sedap, slurp! ;DD Lagi satu, orang srawak ni tak mkn pedas, so mknan die biase jelahh, air yg feymes lak, air teh c peng, pelik kn dgr nye? Tp sedap taw, rase mcm cendol tapi sbnrnye air teh, ha mcm mne tu? Makanan lain pulak mcm mcm tp xsempat nak rase sumenye, antara yg pnah, kerepek sagu namenye Tabaloi, pastu ade buah tu name ape tahh, heee. Lepas dah makan knyang sume, tgkap gambar jap kat patung kucing yg feymes tuhh, yg menandakan kite ni dah sampai Sarawak, haha, lepas tgkap gambar, jalan jalan kat parkson jap && lepas dah soping soping sume, jalan jalan pulak kat tepi sungai Sarawak kot, bnyk jugak mat mat & minah minah saleh kat sini, sume seksi seksi, haiyoooh, huhu. Petang nya pulak, pkck Sahizan bwk ktorang ronda ronda Bandar Kuching & citer pasal keadaan kat sini, orang orang die mcm mne, kat sini dorg byk mengamalkan diskriminasi kaum taw, orang semenanjung dorg pggil orang Malaya, tp tak sume mcm tu lahh, mknan die plak, kite takleh sebarang masuk coz kat sini sangat bnyk yg jual daging babis & masak dging nihh, so lau nk mkn kena ati ati & tnye dulu taw? Lepas tuhh, pkck Sahizan tnjukkan ktorang rumah ketua menteri Sarawak, wahh, tak macam besar lakk kn? Huhu. Da abes round round satu Kuching, ktorg pon balik hotel, sedar tak sedar, esok dah nak balik dah )’:

26 Februari 2010
Hari terakhir berada di Sarawak, pagi tu da packing barang sume utk check out tghari nnt. After breakfast jekk, pkck Sahizan terus amek ktorng & singgah umah die, aichh, sampai sampai jekk dah tersusun makanan selambak, huu, sgt suke memasaklahh acik Nah ni, mmg sedap die masak, tQ acik masak utk ktorang (; dalam kul 2 cmtu trus gerak pegi Serikin, satu daerah yg dekat dgn sempadan Indonesia, kat situ ade mcm jualan besar lahh, orang Indonesia jual barang barang mcm kain batik, kain ela, mcm mcm lahh lepas tuhh pegi daerah Bau, agak dalam jugak lahh, kat sini leh tgk org Sarawak pure pnya bile dah agak nk petang tuhh, ktorg pon gerak ke Kuching 
balik coz flight balik kul 9.15 malam sampai je kat Bandar Kuching, pkck Sahizan bawak ktorg pegi makan dulu kat Singapore Chicken Rice, wahh, makan kat sini mmg best best, huuu, bile masing masing dah kenyang, ktorg pon trus gerak balik airport untuk flight balik, sekejap jekk rasenya berade kat Sarawak nihh, insyaallah, lau pnjang umur & murah rezeki, ktorang akan pegi lagi (:

snap, snap! Tak sah lah wehh pegi bercuti kalau tak tgkp gambar kan? So, ni lahh antara koleksi gambar sepanjang berada di Sarawak, cekidaut! ^^

time baru sampai kat kuching air port..giler penat..

pemandangan dari luar hotel (:

peace no war lahh..

jiji dgn muke poyos die..geeehh

amboi amboi, mama soping sakan nmpk..(:

mase kat kedai souvenir * act taleh tgkp gmbr tapi sukati aku lahh kn? huu

ni mase kat tepi sungai sarawak kot..hee

more picture on next post yee ^^



Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):