ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, May 11, 2010

alkisahnya . . . . . haha (:


salam (:
agak agak dah terlambat ke aku nak wish Selamatpagi?
ahh, tak kira nak wish jugak. wekk.
Selamatpagi semua (:
apa habak? haha. okay okay. arini aku nak cite sikit jek.
korang tolong la baca. plish plish plish, kamu tolong baca. haha *mongek (:
aku nak cite pasal pengalaman pertama aku nih
nak tau apa? haha. ni lah dia.
jeng jeng jeng
tarraaa . . . 


haha. amek kau.
megi in the rice cooker (:
ni semua sebab gas takda punya pasal
adehh. nak tak nak masak jela dalam rice cooker ni.
dah sangat terdesak dan lapar sangat okay. *SIGH
okay. nak tau tak cara cara nak masak megi dalam rice cooker ni?
mesti korang korang pon penah buat kan? hehe

okay okay, jum tengok cara aku masak megi (:

1. mula mula hiris bawang putih dan cili api (ikut suka nak banyak mana)
2. lepastu tumis bahan yang da hiris tadi
3. agak2 dah naik bau masukkan air okay
4. then masukkan perencah megi (i prefer megi SEDAP)
5. masukkan telur pulak
6. last skali masukkan megi dan kacau kacau (jangan sampai telur hancur plak)
7. ready to eat (:

jum jum makan jum.
ahha. nanti aku ajar korang masak nasi goreng cara aku plak ehh?
ok. jumpa lagi. tata

nota kaki : ade ke orang ajar cara nak masak megi? apakah? haha. ignore it. *WINK


Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

e.m.m.a said...

hahhahaaa...care2...tp mmg mantap la kan rase die..

cikzety said...

to enchik mira yang telah menekan button LIKE. bila nak buat belog. ahaha

cikzety said...

aku ase sedap jekk. wekk

farriss.suwonda said...

ok....blek ni nk test..huhuhuh...
lau meletop rice cooker tu???cane???hhuhuhuuhu

cikzety said...

hahaa. xyaw xtaw. ehhe

Cinta Madu said...

wahh, masak maggie pun tumis bawang dgn cili api? hebatt! :)

hudhud said...

haha sedap ke mcm ni? tk pernah try lagi :P

cikzety said...

hud hud : sedap meyhh. try laa (:

cikzety said...

azu : yepp. my recipee...hee