ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, March 26, 2010

hey heyy (:



my blog is under upgrading (:
maaf di atas kesulitan ini. thankyuu :DD

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, March 23, 2010

yesterday

heyy
semalam gadoh dgn die ):
sorry b, i didnt mean to do that
i know..
sume salah aku
ape yang aku wat kat die
die xprnah kesah
tapi bile bnde tu die wat kat aku
aku mudah je lafazkan kemarahan aku
aku sakitkan ati die
aku off fon~
tah. even aku rindu die
tapi aku wat die mcm tu

aku takde niat pon
sumpah! aku tak pernah niat nk sakitkn ati die
kadang kadang aku ase die xpaham aku
tapi sebenarnya
aku yg xpernah nak paham die
even aku yg salah semalam
tp die yg xhenti henti ckp "im sorry sayang"

patot
aku yg mintak maaf
tapi die mmg mcm tu
tetap ckp tu salah die
&& yang paling aku terharu
die cakap die taknak kehilangan aku
mulai sekarang
aku akan cube belajar memahami die
cuba menghargai die
takkan wat die sakit hati lagi
ill try to make u happy sayang (:

that's my promises
:DD


*ily ily ily
nur hafiz (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, March 22, 2010

Bila si kecik merajuk :DD

salam semua :DD
hari ni tiada apa yg menarik untuk dikongsi bersama
cuma sekadar cerita tentang si kecil yg menjadi peneman suka dan duka aku (:

yep, inilah adik bongsu aku yg paling aku sayang
aku pernah ceritakan tentang gadis cilik ini dahulu


nurin irdina *aku yg bg taw :DD




Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, March 17, 2010

Anda Perempuan? SILA BACA LAHH YE :DD

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. 


Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 



*TQ to blog 1001 Rahsia Diri
(:

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, March 16, 2010

Happy birthday GIRL!!



heyy hey
happy birthday
to zaza a.k.a zozot
she want her present
nah! i bought one for her
juz for youu lahh syg (:



the present (:




Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, March 15, 2010

Let's take a photo!


sambungan dari post lepas, tapi kali ni aku upload gmbr untuk tatapan korang (:
lokasi : kenduri kawen (:


ema gedik :p

zati tembam. wekk

yeahhh!! aku rock! haha

poyo jekk muke budak pkai spekk tu



tobek si pemandu (:

dgn yang tersayang (:

pandang ape tuh? hee

i love youu sayang (:

gadis gadis dan pasangan masing2. huhu

gambar seterusnya ...



huhu... itu saja gambar utk post kali ni


*sorry gambar yg lain tak bnyk sbb
sumber gambar ni dari fon aku 
&& mysayang (:



Like dan komen lah kalau suka :)

Dari JOHOR ke SELANGOR :DD


Morning guys (:
its Monday's morning 
i miss the last 2 day ):

well, pada hari sabtu && ahad baru nih
my sayang & his friends datang ke selangor
*i mean, my home lahh (:
awh~~ korang sendiri pon tawu 
berapa jarak KM nk datang sini
dari Johor ke Selangor
mkn mase dlm 5-6 jam cmtu lahh
well, dorang sewa keta
*last minute baru dapat, aiyyo!
mlm tuu, i cant sleep
thinkin bout them & rase rindu yang sgt giler babi okayy
pagi tuh, dorang gerak pukul 8, && ade mcm2 agenda
well, i tot they will come straightly to my house
but then, dorang ade kena pegi tmpt lain 
(pegi shah alam, anta si petai gi uma gf die & amek fia)
its okayy lahh dear
i juz miss him badly & i want him on that time a.s.a.p. geeeh (:

okayy okay
& then dorang kne stay hotel plak *it was hotel cikai saje mehh
bnde ni sume tak sngke cz tbe tbe je plakk
my dad xbg dorang stay uma sewa kat bukit sentosa tuh ):
sorry sayang, tapi i da setlekan okay
*im sorry if u tak selesa smpi bdn u gatal2 & u cant sleep...):
huu, dorang smpi kat KUALA KUBU BHARU tu around 5pm
*after da sesat2 & terlajak sume :DD
& dorang nk rushin cz nk anta Fia kat uma auntie die
well, ahad, die ade knduri kat uma auntie die kat Bandar Tasek Puteri
huuu, then, mkn2 kejap kat my house
& dorang terus anta Fia
so, malam tuhh, were goin out
*telah berjaya memujuk mama utk gune kereta die, thankyuu mama. ily (:
then, kitorang tggu dorang kat depan hotel
dah macam ape kan? hahaa
but do i care? (:
aku, zati & ema menunggu pasangan msing2
dgn pnuh kesabaran :DD
pas dorang sampai kitorang gerak kua nk g mkn
huu, baru lah dpt manje2 dgn my sayang. hee
*jgn jeles okayy? (:
my sayang, tobek, ali, zati, ema & krol 
borak2 dgn dorang sume smpi tak sedar tgk2 jam dah kul 12 lebih
wawhh~ abeslah nnt mama bsing plak
balik2 jekk mama da tdo, jiji yg tlg bkak pntu. *fuhh, risau jgk (:

***
esok paginya, kitorang bgun kul 8pagi cmtu
padahal mlm td pesan kat dorang
nk gerak kul 9 tp kul 8 bru bgun
my sayang awl2 lg da bgun. hee (:
then, kitorang terus siap utk ke knduri kawen
di rumah auntie Fia *i choose kebaya lahh :DD
siap tak payah ckp lah bpe lame kan
pompuan standard lahh, dari kul 8 smpi nk dkt kul 10 bru siap
ngeeeh~ sorry sayang tggu lame ae?
huu, then pas da siap trus gerak due keta skali gi Bandar Tasek Puteri (:
huu, da ckp dgn my sayang nk sedondon
so we choose oren (:
smpi kat uma knduri terus duduk & amek mknan
*sebelum tu amek petai & his girl kat ktm rawang dlu
dah2 mkn2 sume, sesi tgkp gmbr pon bermula
*gmbr2 akan di upload di next post okayy?

wah wahh~ pengantin ni sepupu rapat Fia
& she was 20!! sebaya kitorang lahh
huhu, best best, mude2 dah kawen. haha
b, bile kite nk kawen? :DD
well, dah jodoh dtg awal kan?
huhu, then tgkp gmbr kat pelamin sume 
mase nak balik Fia nges, huu
rase nk nges skali lahh plakk
*its okayy Fia, next tyme kite kua ramai2 lagi taw (:
lepas dah abes kndui kawen, terus plan nk g MID
well, nk menghabiskan mase dgn yg tersayang
bukan senang die nk dtg sini taw!
huhu, balik uma sewa & tuka baju jap then trus g ktm
si tobek dgn petai & his gf pegi jumpe Fia balik
*tobek tu muke je xde perasaan tp bab2 awek leh tahan gk jiwang (:
(Fia jgn marah ae? heee)
beli tiket g mid & terus gerak, smpi Mid terus jalan2

Di Mid, plan nk jumpe dgn papa & aima
lame jgk tggu dorang & jumpe jgk akhirnye
wahh, makin tembam papa *hahaha, jgn marah ea. wekk
huhu, lepak jap kat Mcd 
sambil tggu si ema yg g anta bf die yg nk blik kuantan tuhh
then, after da mkn mkn sume
jalan2 kat Mid tu jap, ingat nk tgk wayang lahh
tapi giler panjang die punye barisan
adehhh, sory sayang xdpat nk tgk wyg
even aku da jnji tu bnda wajib buat lau die dtg KL ):
mase jalan2, tibe2 die ajak tgk kedai yg ade jual bear
&& suh pilih nk yg mane
uuuuuu, aku tktw nk plih yg mane sbb sumenye comel2
heee, then i choose one & he pay for that
b, i love youu okay?
i jage bubu elok2 mcm i jge dri i (:
*bear tu die bg name bubu 
pastu jalan jalan lagi, pegi sana pegi sini
best sgt dpt luangkan mase dgn die
i miss him so BADLY okay
dpt jumpe kejap mcm ni pon xpelahh, asalkan jumpe (:
then, i bought him teddy jgk
tp teddy frog yg sgt comel
i give name "baby" & a chocolate juz for him
lepas tu kan, jam dah  menunjukkan kul 8 cmtu,
risau jgk tkot tkde train ke rawang nnt so kitorg pn decide utk balik 
amek tiket balik rawang & trus gerak
ingat ramai orang tapi xdelahh ramai sgt
sepanjang perjalanan tu ase sedih jekk
sbb die nk balik dahh
huu )':

dah smpai kat rawang, kitorang pon trus g kat kete
bfore tu si tobek g kl sentral nk anta Fia
so, kitorang kena tggu tobek dulu baru leh balik
mase tu jam dah kul 10mlam dah
tp aku xkesa pon, at least dpt spent time lg dgn die
so, aku, zati, ali & ema tggu lahh dlm kete
lame jgk lahh tggu si tobek dgn petai ni
aichh, tup tup dorang pon dah smpai
kitorang pon ye ye jelah perasaan sedih tu da membuak2
then baru nk wish bye sume
tibe tibe dorang cakap kete ilang..
PEHHH! tak macam bongok lak kann
kete sewa tu beb, kancil, && the most important
tu keta orang, harge bukan murahh
bleh ilang plakk?? sedangkan mase kitorng nk g kat keta td
kitorang tgk keta tu ade lagi
kancil biru no plat JGT ***
tp utk pastikan aku kua & tgk
mmg btol kete tu dah TAKDE
aku dah mule lahh carut carut sumee
gile lahh, da lah nk balik JB dah
leh ilang keta lakk. yang tak tahan tu leh ilang cmtu jek
padahal parking selang bpe kete jekk
aku da mule takot * dorang leh mntk tlg dgn ayah aku lakk
dalah time tu da lewat, dlm kul 12 lebih cmtu
aku dah cuak, muke yg lain sume da lain
TIBE TIBE
my sayang ckp yg kitorang ni dah kena
BANG BANG BOOM!!!!
bongokk!! mmg cm ****!
aku da mule r nk tmbuk muke sekor sekor!
aku da cuak gile babi td dorang leh lak wat cmtu
tp akhrnya kitorang tergelak jgk lahh
sbb dah kena dajal kann
yelahh dorang pn nk balik dahh
saje jekk nk tggal kan kenangan sikit (:
pastu kitorang trus gerak balik.
tu jela kisah dari JOHOR ke SELANGOR.




p/s : KORANG MEMANG NAK KENA, TERUTAMA SI TOBEK
MUKA TAK MACAM SERIUS PLAK, SAME JEK DGN PETAI
TAPI WALAU APE PON, AKU SAYANG KORANG SUME (:
AKU TAKKAN LUPE SMPAI BILE BILE 
RINDU SUME KENANGAN BERSAMA
THANKYOU UNTUK SEMUA KENANGAN MANIS NI

MY SAYANG, ZATI, ALI, EMMA, KEROL, TOBEK, PIA, PETAI, SOFIA
i love youu guyss! 

;DD


*aku mmg da terkena. huhu
papepon thanks for this two days guys!


Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, March 12, 2010

Rahsia Punggung ;PP


Rahsia Punggung

Punggung dan paha merupakan pusat segala pergerakan badan. Ia menentukan cara kita bergerak memajukan diri kita dalam kehidupan.Terdapat 5 bentuk punggung dan paha iaitu seimbang, bulat, rata, besar dan tinggi. Yang mana satu anda??

1. Bulat
Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik,periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal perbelanjaan, suka bersosiol dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja.
Kuat mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

2. Seimbang
Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil. Tidak terlalu bulat.. Tidak terlalu rata. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah.Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat penyayang.Seorang bapa yang jelas pemikiran ke man a hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

3. Tinggi
Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya seks yang sangat tinggi. Sangat disukai ramai. Tidak kisah dengan kata-kata negative orang lain. Hatinya tidak mudah sensitif dengan kata-kata yang diluahkan orang lain. Suka berseronok. Orang ini suka membuat sesuatu mengikut hati dan perasaan bukan fikiran menyebabkannya sukar mendapat status tinggi dalam masyarakat.

4. Besar
Pemilik punggung besar dan paha besar seorang yang romantik. Subur. Sihat. Penuh rasa cinta. Sanggup melakukan apa sahaja demi mencapai cita-cita. Ceria,pemurah dan bijak menguruskan kewangan. Baginya tidak ada yang mustahil. Segalanya boleh diatasi. Jenis no problem.. Sentiasa mengukur kejayaan diri dengan jumlah harta dan wang yang mampu dikumpulkan.

5. Rata
Punggungnya rata atau hampir samarata dengan badan. Ia melambangkan empunya diri yang lurus, bijak danterlalu idealistik. Tidak pandai mencari peluang berniaga. Jika perempuan, ia dikatakan tidak subur dan tidak mempunyai anak lebih dari satu. Tidak mempunyai perancangan masa depan yang jelas. Terlalu berserah kepada keadaan tanpa ada insiatif untuk memajukan diri.

*ini adalah hiburan semata mata
tidak berkaitan dengan yang hidup mahupun mati
(:

Like dan komen lah kalau suka :)

All About You Sayang (:




All About You Lyrics


[Danny:]


It's all about you


([Tom:] It's about you)


It's all about you, baby
([Tom:] It's all about you)


It's all about you
([Tom:] It's about you)


It's all about you



[Tom:]


Yesterday, you asked me something I thought you knew.
So I told you with a smile 'It's all about you'
Then you whispered in my ear and you told me to,
Say 'If you make my life worthwhile, it's all about you'



[Danny:]


And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you.
Yeah...



[Solo]





[Danny & Tom:]


And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles,
Yes you make my life worthwhile,
So I told you with a smile...
It's all about you.



[Danny:]


It's all about you
([Tom:] It's about you)


It's all about you, baby
([Tom:] It's all about you)


It's all about you
([Tom:] It's about you)


It's all about you



*lagu ni khas untuk my sayang only (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Just for fun :DD


Cara-cara: Copy Tajuk entry "sepuluh" dan paste dipost anda..
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya. Sila jawab dengan jujur.

[#1] Siapakah diri anda dirumah?


Jawapan: kakak yang baik (yeke? haha), suke makan, tengok tb, borak2 dgn mama & abah && mcm2 lahh




[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?


Jawapan: cane ek?dulu passif sket la.i mean mase form 4,5.tp skang,better i think..ye la.da dok satu rumah kan..
so, da jumpe mcm2 perangai orang, && so far I LOVE ALL MY FRENS :DD




[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai


Jawapan:
1. jadi orang yang lebih baik wehh (:
2. nak ade kereta sendiri (drive pon takot. haha)
3. kawin kot? hahahaha
4. ade kehidupan yang simple tapi bahagia (:
5. nak bagi mama dgn abah cucu.  (hahahahaha)



[#4] Siapakah nama pasangan anda?


Jawapan: err. DIA lahh, Mr. H (;




[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda


Jawapan:
1. SGT baik
2. penyabar.kalo mara pon nt die yg mengalah jgk. hee
3. comel..hahah (comel ke b?)
4. love to see u smile..(:
5. terime sy seadanya (:



[#6] Bila tarikh anda couple?


Jawapan: err..da setahun. tarikh cari sndiri. wekk




[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?


Jawapan: haiz..sibuk je nak tau




[#8] Lagu tema cinta anda?


Jawapan: emm. banyak sgt lahh. ngee~




[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?


Jawapan: shhh..hanya die yg tawu (:




[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
anyone?? geeehh :DD


(:

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, March 11, 2010

Lagu untuk SEMUA :DD


derita merindu

lagu ini telah dipost oleh myfren Fia di blognya 
&& telah mengundang minat ku untuk
menyanyikan lagu ini
haha
:DD

jum nyanyi ramai ramai
(:

"DERITA MERINDU"

(Rap)

Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah

(Ulang) (2x)
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula

(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

enjoy the song guys (:





Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, March 8, 2010

Le Tour De Langkawi Malaysia (:


tadaa..



huhu, ni adalahh gambar LTDL yang telah berlangsung

di sekitar tmpat tggal aku
kuala kubu bharu (:
well, mase ni aku pon tak bngun lg sbnrnye
tapi tapi mama dgn abah dah lame pegi
xtawu bile
sedar sedar jek nurin yg kejot aku
*nurin adik aku yg paling kecik tu lahh, bru 3 taun
huhu, sorry nurin, akak malas nk wat susu. hee


ha, ni my mum yg snap nihh
huu, nsem nsem sume taw :DD
go go anuar manan!! yay!


hee, dorang ni sume tough2 taw
awhh~ padahal bukan aku pegi pon
haha
apepon, layan jelahh

:DD


*jum kite lumbe beskal ramai2 jum
ahaks

Like dan komen lah kalau suka :)

To MYRA && her beloved NAZ ;DD


Alooo, sorehhh to my lovely lesboo,
i didnt listed u in the couple list ;DD
tak sengaja lahh meyhh, huuu
xmaw touchin touchin okayy?
i make the special edition juz for u lahh
my frenn ^^

jeng jeng jeng :DD



the sweetest couple in the galaxie. agagaga
kawen jgn lupe jemput okayy
i nak jadik pengapit u taww?
ahha
may god bless ur relationship until last forever
sweet 1 years & 9 months

:DD

Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, March 5, 2010

C o u p l e ;DD


COUPLE ~


heyy, nak cite sket pasal kawan kawan aku yang berpacaran nihh
huu, saje jek nak senaraikan dorang dgn pasangan masing2, bhaa ;DD

kalau boleh nnt korg update dgn aku
tarikh keramat korang, leh tak??
boleh jgk! hee :DD

ok, tgklahh, harap kita semua bahagia dgn pasangan masing2

zety ♥ hafiz

zati ♥ ali

emma ♥ kerol

iera ♥ aman

papa ♥ bulan

fcan ♥ isz

umul ♥ pan

yen ♥ reza

fia ♥ tobek

yun ♥ zozot

err, ni jek yang aku tawu, lagi sape ekk?
huu

;DD

Like dan komen lah kalau suka :)