ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, June 29, 2010

mood (:

hai. salam semua (:
rindu rasenya nak menghapdet belog nehh tapi
apekan daya. huhuuu T.T
wa takde berokben -.-
huahua
so. dalam masa lapang yang sangat bosan dan ape ape tah
aku asek men game jek
maen game sampai lah ke pagi
HAHA
dah addict to this game
game ape?
game 'TheSim" (:
tah, cam best je main kan.
aku boring aku mainla
kadang kadang lau tak kua g ngedet ke
aku main la game tuh sampai si zati muntah muntah nengok aku main
ye lahh dari pagi membawak ke pagi kan? HEHE
plus PT aku tak dapat lagi. so malas nak kua g mane mane
hehe. tapi kalau ade org nak melanje takpeee :DD

wahaha. aritu sampai sampai JB sempatlah
tgk muvi dengan si papa and aima
papa lanje tgk Toy Story 3, then tak lama lepas tu
kua dengan encik boyfiee pule tengok cite Frozen (:

wahaha. aku mang suke tgk muviee (:
sape sape nak ajak jum ah tapi pastikan bukan cite lawan lawan
i tak minat hokeyyy !
okaylahh. ni pon aku online dekat cc poli jek
grrr. takpelah. nnt aku ajak encik boyfiee lepak mcd online FREE (:
okay sume. tata/ ini je buat masa ni. nt aku post lagi k

love u alls (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, June 17, 2010

Entri untuk Musya (:






ATTENTION : Entri ini khas kepada adek Muca. sorry sangat sangat ae?
lately ni, sis agak busy dan da lama tak blogwalking. HADOI~
ni pon dapat tawu dari si Wytepepel. adoi, takut jugak Muca majuk ke pe kan?
heee. so, ni ha sis da jawab. sila baca sila :DD





Terangkan personaliti anda melalui 3 perkataan.
kuat tido
kuat makan
kuat online
(:



Sekarang ni tengah belajar atau kerja? Belajar apa atau kerja apa??
now still study kat Politeknik Johor Bahru. Diploma in Graphic Design (:

Apakah yang anda lakukan setelah bangun dari tidur??
bangun. tengok enset. then tido balik. kalau lapa terus pegi dapur.
memang calon menantu pilihan la kan. hehe (:

Antara KFC dan McD, yang mana satu pilihan kalbu??
 i loike both. tapi sekarang lagi suka Mcd (:

Makan, tidor atau main?
makan . tido . makan . tido . online . (:

Adakah Handphone penting bagi anda?
sangat penting kot. sebab dah banyak kali rasa takda enset sebab enset rosak
dan hilang. lagipun enset tu kan cara menghubungkan so, kalau takda enset
rasa macam oh. nak pengsan. plus, boring kan kalau takda.

Suka lelaki/perempuan yang bagaimana?
huhu. dulu dulu mmg sangat memilih oww~ HAHA
then, bila pikir balik, i choose somebody who can attract me by his own way (:
tak semestinya hensem bergaya atau comel lote.
tapi dari segi peribadinya dah cukup menarik. i'll choose him.
 hehe. kalau comel tu its a bonus la kan? hehe.

Andaikan esok berlakunya banjir yang sangat dasyat dan anda berpeluang menyelamatkan 3 orang, siapakah mereka yang anda akan selamatkan??
family, family and friends (:

Apakah barangan yang selalu anda bawa bersama ketika keluar dari rumah??
ofcoz bawak purse and handphone.
kalau bawak beg, suka bawak bekas lens dgn air dia tuh.
parfume, balm sakit perut, phone lagi satu, charger.
pencuci muka dan sedikit alat mekap. hee (:

Siapakah lelaki/perempuan idaman anda??
hehe. tah. takda kot. peoples just the same. they are not perfect (:

Siapakah yang anda TAG dan apakah yang anda fikirkan tentang beliau?
semua boleh tak? err. pikir yang korang mesti cam malas malas jek nak taip kan? aih. haha

Kenapa anda jawab soalan tag??
sebab si Muca tag dan agak lama jugak la kan baru tau nak jawab.
mahap yerk? hehe (:

Pilih rakan-rakan yang anda ingin Tag
saya nak tag :

teyha amil
adek eman
eciz
cokie cokie
pereka cerita (:


yay! im done. ur next (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, June 15, 2010

Double Awards (:


Salam 1 Malaysia (:
yay! im home. hehe
baru lepas pulang dari holiday yeah!
nanti aku post kan cerita terbaru aku okay? *wait for the next entry (:
okay, btw, aku just nk say THANKYOUU to "Teyha Amil"
sebab dah bagi award ini kepada aku (:
hihi. mak suke taw~ lalala

* yay yay! dapat award. hehe. i loikeee :DD


1. Thank and link the person that tagged you :
sangat berterima kasih laa manyak manyak ye Cik Teyha Amil (:
lain kali bagi lagi. hehe ^^

2. Tag 15 bloggers you've recently discovered and think fantastic:
err. ni yang den lomah nih haa. den taktaw nak bagi sapo ehh.
sapo sapo yang raso dio punyo belog tuh molotop hambek lahh
ekau yo. hehe (:

3. Contact that blogs and let them know they've been tagged
dah bagitau dah. lau tak dongar jugok, taktaw nk kato apo dahh . .


4. State 7 things bout yourself
1. saya
2. sayang
3. mak
4. saya
5. sangat
6. sangat
7. tau . .

ha, lagi satu nak ucap thankyouu jugak dekat Encik Pereka Cerita
sebab dia ada bagi award arituhh tapi tak sempat nak wishh thanks (:
huhu
ni ha award nye. i loikeee bery muchh lahh (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, June 4, 2010

My Only One - Mocca


My Only One - Mocca

we had a fight last night
and i caught him mad
makes me feel so sad
and i’m so ashamed
he’s my only one
i give him all my love
even though my mom says no!
i just go on and on…
no one’s gonna take him away from me..
everyday and everynight
i just wanna hold him tight
and make sure that everything stays right
and everyday and every night
to dream of him is my delight and know that
he’ll stay with me all the way

* ulang ~


he’s my only one
i give him all my love
even though my mom says no!
i just go on and on…
no one’s gonna take him away from me..
everyday and everynight
i just wanna hold him tight
and make sure that everything stays right
and everyday and every night
to dream of him is my delight and know that
he’ll stay with me all the way


Like dan komen lah kalau suka :)

Untuk Sang Lelaki (:


10 Rahsia Kunci Hati Si Dia

huhu, entri kali ni khas untuk jejaka jejaka di luar sana. nak tau bagaimana cara untuk mengunci hati pasangan anda? jum baca info dibawah (:

Rahsia 1-KEPENTINGAN BERKOMUNIKASI. 
Kebanyakan gadis memang suka berterus terang. Dari memendam perasaan,baik si dia berkata apa yang terbuku di hati. Si dia sering berkomunikasi berlandaskan fikiran dan perasaan walau pun ada kalanya agak menyakitkan bagi yang mendengar. Jadi, apabila teman wanita kamu mahu berkata sesuatu, dengarlah dengan penuh teliti dan renunglah matanya. Pasti dia akan gembira kerana kamu mengambil perhatian atas apa yang dikatakannya itu.

Rahsia 2-MENGAMBIL BERAT TENTANG SI DIA. 
Sebagai seorng lelaki, ada masanya kamu perlu meyakinkan si dia yang kamu mengambil berat terhadapnya. Kata2 juga memainkan peranan penting. Jika kamu berterus terang, haruslah sejujur dan seikhlasnya. Bukan setakat mengambil berat tentang kesihatannya saja, malah kamu juga harus peka dengan perasaan dan emosinya.

Rahsia 3-HARGAILAH PERASAAN SI DIA. 
Bagi seorang gadis, 
perasaan sangat penting bagi dirinya. Jadi tidak hairanlah sekiranya si dia sering bertindak mengikut perasaan dan kata hatinya. Jangan sesekali kata yang si dia selalu sangat mengikut perasaan tanpa berfikir. Ia akan membuatkn si dia terluka oleh sikap kamu itu. Sebaliknya kamu harus membimbingnya bagaimana cara untuk mengatasi perasaan dengan cara berfikir dahulu sebelum bertindak. Si dia akan berasa terharu kerana kamu dapat menerima perasan yang dialaminya. 

Rahsia 4-SI DIA INGIN DI HORMATI. 
Siapa kata gadis yang lemah lembut tidak wajar di hormati???
Kamu juga harus menghormati dirinya sebagaimana kamu mahu dihormati. Bagaimana mahu menghormati si dia? Kamu seharusnya mengakui kebolehan, kehebatan, dan keistimewaan yang terdapat dalam diri si dia. Kamu tidak harus sesekali memperkecilkan keupayaan, memandang rendah terhadap si dia. Sebaliknya, kamu memberi sokongan terhadapnya agar dirinya terasa dihormati sewajarnya.

Rahsia 5-SUKA DIBELAI DAN DIMANJA. 
Sudah sikap semulajadi seorang gadis yang suka dimanja dan di belai. Jadi tidak salah seandainya kamu manjakan si dia, tanda sayang dan cinta kamu terhadapnya. Kamu juga boleh melakukan kejutan seperti menghantar SMS mangatakan kamu amat mencintainya, membelikan bunga, hadiah ataupun mengirimkan kad ucapan pada bila2 masa. Mungkin juga kamu boleh menggenggam jarinya di saat berjalan seiringan dengannya. Ops! jangan sampai terjadi perkara2 yang diluar batasan sudahlah.

Rahsia 6-PUJI-PUJIAN. 
Kebanyakan golongan gadis berasa risau andai penampilan mereka tidak kemas dan paras rupa mereka kurang menarik. Jika penampilan si dia menarik, lemparkan kata2 pujian agar si dia terasa dihargai. Tapi, jangan sesekali kamu memberikan kritikan yang boleh mengguris perasaannya.

Rahsia 7-UCAPKANLAH CINTA. 
Jika kamu gementar untuk mengucapkan kalimah cinta secara lisan, mungkin kamu boleh menggunakan cara lain. Misalnya, luahkan perasaan kamu melalui puisi ataupun lagu yang mengandungi kata2 indah penuh bermakna. Andai kamu benar2 mencintainya, kamu seharusnya tidak segan silu untuk melafazkannya kerana pasti ia amat menghargainya. Yakinkan diri kamu untuk berani berhadapan dengannya,meluahkan rasa cinta kamu yang utuh dengan sejujurnya.

Rahsia 8-TIDAK MERIMASKAN. 
Sebenarnya golongan gadis kurang selesa apabila mendapat seorang kekasih yang turut menjadi perhatian orang lain atau suka membangga diri. Ia akan membuatkan dirinya rimas dengan kelakuan kamu itu. Seeloknya kamu bersikap sederhana dan merendah diri. Jika kamu ingin mengetahui si dia rimas dengan sikap kamu atau tidak, perhatikan gerak gerinya.

Rahsia 9-FAHAMI EMOSI SI DIA. 
Perempuan memang kaya dengan emosi. Oleh sebab itu, kamu mesti memahami emosinya. Kaum perempuan juga mudah mengalirkan air mata, tanda sedih atau gembira. Jiwanya juga mudah terusik walaupun hanya kerana perkara kecil dan remeh temeh.

Rahsia 10-RASA SELAMAT. 
sebagai lelaki, kamu dianggap pelindung dan hero pada si dia, maka kamu harus bersikap sebegitu terutamanya apabila si dia amat memerlukan kamu.dia akan rasa lebih selamat andai kamu berada di sisinya. Terutamanya di saat getir, tetapi pastikan kamu tidak mengambil kesempatan ke atas dirinya kerana ia boleh menghilangkan kepercayaannya terhadap kamu. Kamu perlulah bersikap lebih bertanggungjawab agar si dia mempercayai dan menghargai kamu sebagai perlindungnya.

credit to : 1001 Rahsia Diri (:

Like dan komen lah kalau suka :)

award (:





yay! aku dapat award. dari siapa? of coz lahh dari adek eman syg (:
yihha! hehe. even im not sure ni award apa 
coz not mention kat belog si eman nih
but aku akan terima dengan hati yang terbuka. ehe
i loikee (:
well, bila dah dapat award ni macam biasa lahh
kena buat something, so, lets cekidaut (:


I. Thank and link the person that give you the award. 

thankyouu eman (:

II. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic. 

woahh! sape ek yang fantastic?
agaga~i think 5 are fantastic. another 10 is gojes. haha
so, i'll give to the fantastic only ye (:

1. wytepepel
2. emma
3. fia 
4. sara sudin 
5. telor di basuh (:


III. Contact said blogs and let them know they've won the award. 

yeah! already (:

IV. State 7 things about yourself 

love my family more than anything
love shopping
love merahjambu
suka holiday
pendendam * beware (:
garang
im taken (:


okay, im done. u r next. (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, June 3, 2010

oh yeah?


haha.
rasa nak gelak guling guling (:
its soo damn funny
btw, i dont give a shit lahh ye!
haha.
so-not-matured people
plus
u are totally not so CATCHY (:

* psst, sorry if u r pissed off :D

Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, June 2, 2010

tag from adek eman (:


hi hi semua (:
malam ni just nak buat tag ni saja
hehe. tag ni yang telah diberikan oleh adek angkat tersayang
huhu, adek eman. thankyouu for tagging 
okay lets begin . .

1) 3 nama samaran saya :
kakak
zety
hunny * err? (:

2) 5 tarikh penting dalam hidup saya :
6 oktober 1990
7 oktober 1964
19 september 1961
22 ogos 1990
2 mac 2009

3) 5 perkara yang saya buat semalam :
amek borang tamat latihan kat ofis
kemas rumah
masak megi
pegi topap
makan nasi

4) 5 perkara yang buat anda gembira :
holiday dengan family
shopping dengan membe membe
dating dengan boyfiee
dapat banyak duit. hehe
dapat hadiah suprise (:

5) 5 drama kegemaran anda :
drama romantik
drama seram
drama romantik-komedi
drama remaja
drama fantasi

6) 5 hobi kegemaran anda :
makan
tido
online
shopping
tengok tv

7) 5 tempat percutian anda :
pulau jeju
australia
pulau-pulau kat malaysia
err. dah tak tau kat mana da ):

8) 5 sebab kamu menjawab soalan ni :
sebab adek angkat saya yang comel tag
so saya kena buat
sebab nanti
dia marah ouhh
sebab tu kena buat
* yay, cukup 5 sebab (:

Thankyouu adek eman. nanti tag lahh lagi ye? hehe

sapa nak tag ni amek laa~
* i kan pemurah (:

Like dan komen lah kalau suka :)