ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, July 26, 2010

Merpati Putih


Merpati Putih – Divine Masters
Kau merpati putih terbang di awanan
Ku ingin ikut bersamamu di sana
Sucinya hatimu seputih warnamu
Lembutnya sifatmu indahnya rupamu

Berkali ku tunggu utk melihatmu
di tempat yg engkau singgahi selalu
sayangnya diriku tak sesuci kamu
ku bisa memandang tak dekat padamu

(korus)
Sedar diri ini sampai terhentinya mati
sampai masa ku kan jatuh ke bumi
walau pada hakikatnya kita tak dapat bersama
agar kau dapat tahu diari di hati
(Agar kau dapat tahu ku mencintaimu)

Ku tulis puisi cerita diriku
Lantas ku kirimkan ia kpd mu
Kukarangi lagu nyanyikan untukmu
teman dikala mendatangnya sepimu

Like dan komen lah kalau suka :)

What is LOVE?


Love is a temporary madness. 
It erupts like an earthquake and then subsides. 
And when it subsides you have to make a decision. 
You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part.
 Because this is what love is.
 Love is not breathlessness, it is not excitement,
 it is not the promulgation of promises of eternal passion. 
That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are.
Love itself is what is left over when being in love has burned away,
 and this is both an art and a fortunate accident. 
Your mother and I had it, 
we had roots that grew towards each other underground, 
and when all the pretty blossom had fallen 
from our branches we found that we were one tree and not two.




Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, July 19, 2010

untuk kesayangan (:


heyy kamu (:
ye kamu lahh!
okay, cuma nak kamu tau
yang saya *wahh (:  tak kisah pon
kamu dengan siapa
im okay with that
as long as u happy
im happy (:
okay, im just askin nothing honn 
yeas! really (:
sorry if u feel uneasy
(:
huhu. just hope that he's the guy
okay? (:

dont think bout that again okay mok?
HAHA
;p


Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, July 15, 2010

Modread - Neeruza Ozawa



Heloo peeps (:
how are u guys? im just fineee and sehat jekk
sekarang update belog kat mcd je uhh
bertemankan encik boyfiee syg. HEHE
ily sayang (:
muwawhh muwahh huhu
so, malam ni just nak post satu lagu nihh
encik boyfiee yang bagi dan suruh dengar
mule mule dengar cam ape tah lagu ni kan
tak paham sangat pun
tapi bila dah dengar dekat seploh kali
WOW! i loikeee this song. huhu
so, aku pon godeh godeh kat pacek gugel
and jumpa lirik lagu nih
nah, aku copy and paste khas untuk korang. hehe
*shh, jgn gtaw sape sape taw (:
kalau korang rajin, search la lagu nih
pastu dengar, lau best gtaw, lau tak best senyap2 sudah (:


Modread (Twisties Bingit) - Neeruza Ozawa

Berdetak
Detik arah perjalanan
Ini pun terhentak
Oleh penawanan perasaan

Yang menghilang
Mampu membawa rasa
Yang telah pun tenggelam
Kepada dia yang tidak pernah ada

Kasih tiada daya
Menutup mataku
Walau aku tahu oh hatimu
Kerana dirimu masih
Melangkah tidak berpaling
Dan kau tinggalkan aku

Oh pergilah
Satu hidup bahagia
Yang telah pun tertewas
Dengan satu kesalahan
Yang mungkin di maaf
Perasaan ini seperti
Telah pun mati
Hanya jasad aku berdiri sendiri

Dia yang telah tiada
Hilang di mataku
Walau aku tahu oh hatimu
Cukuplah sekadar satu
Senyuman yang mampu
Memanjangkan nafasku

Kasih tiada daya
Menutup mataku
Walau aku tahu oh hatimu
Kerana dirimu masih
Melangkah tidak berpaling
Dan kau tinggalkan aku

Dia yang telah tiada
Hilang di mataku
Walau aku tahu oh hatimu
Cukuplah sekadar satu
Senyuman yang mampu
Memanjangkan nafasku


sangat sukeee ini lagu owhh (:
muahh!
have fun okayy?

(:
 

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, July 13, 2010

saya suka curik tag FIA sebab besttt! HAHA


1. Nama penuh anda?
NURUL IZZATI BINTI MOHD TWA

2.Siapakah yang memberi nama anda ?
MY LOVELY PARENTS (:
ILY !

3.Adakah anda suke dengan nama anda? 
YEASS. I DO (:

4.Apekah maksud disebalik nama anda?
CAHAYAKU KEKUATANKU. *cewahhh

5.Tarikh lahir anda ?
6 OKTOBER 1990

6. Dimanakah anda dilahirkan ?
HOSPITAL BESAR TELUK INTAN PERAK

7.Anda mempunyai adik beradik ?
5 SIBLINGS (: 

8. Senaraikan nama adik beradik anda,mengikut urutan.
ABANG
AKU
JIJI
IJAT
UYIN
(:

9.Adakah anda mempunyai boyfriend ?
ADA (:

10.Siapakah nama boyfriend anda ?
NUR HAFIZ ZAKARIA. ILY!

11.Adakah die sayang anda? 
DIA CAKAP "SAYANG" (:

12.Kenapa ?
DIA CAKAP SEBAB SAYA BAIK *haha. statement biasa (:

13.Adakah anda seorang penyabar ?
ERR. . .TAK KOT. SUME BENDA NAK CEPAT JEKKK. . . 

14.Sikap yang membuatkan anda benci tentang dia ?
PERLU KE ORANG LAIN TAHU? (:

15.Ciri - ciri lelaki idaman?
TAK ADA (:
I CHOOSE HIM BY MY HEART NOT MY LUST (:

16.Anda memerlukan seseorang yang ?
PENYAYANG & BERTANGGUNGJAWAB (:

17.Kata2 untuk seseorang .
I LOVE YOU (:

18. Adakah anda berpuas hati dengan tag ini ?
PUAS (:

19.TAG kan pada 5 org sahaje.
AWAK
KAMU
YOU
KAU
LUU

THANKS (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, July 6, 2010

Curi tag Fia hehe (:

 
1. Perkataan yg suka sebut :
so?

2. Saya sedang mendengar :
kau dan aku by melda dan grey sky morning

3. Mungkin saya patut:
belaja untuk jadi seorang yang pandai menguruskan wang (:

4. Saya suka :
makan. tido. main tenet. jalan jalan. kua dengan boyfiee. shopping dgn kwn kwn. huhu
i loikeeee bery muchh laaa (:

5.Sahabat-sahabat baik saya :
sahabat baik atau sahabat rapat? AGAGA~

6.Saya tak paham :
kenapa orang ada macam macam perangai dan kenapa mereka macam tuhh? HAHA

7.Saya kehilangan :
orang dan benda yang disayangi tapi let bygone be bygone. . .

8.Ramai yang berkata : 
muka saya sangat garang dan sombong amat. errr. yeke? bukan muka saya nihh muka tersenyum ke?AGAGAGA~

9.Makna nama saya :
Cahaya kekuatan ku. cewahh HAHA!

10.Cinta itu adalah :
subjektif dan positif (:

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
merindui diri ini. hee. dan saya juga merindui nya. HEHE

12.Saya akan cuba :
belajar rajin rajin sampai abes. carik keje. carik duit. happykan mak abah dan kawen. HEE (:


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud:
selamanya tetap diri ini
selamanya anak mak abah
selamanya tetap Nurul Izzati Binti Mohd Twa (:

14.Telefon bimbit saya :
 
Sony Ericsson J Naite dan Nokia pink comel (:

15.Bila saya terjaga dari tidur : 
check enset. mengeliat jap. baring baring pastu tetido balik. HAHA

16.Saya paling meluat apabila :
nak tegur orang tapi diri kau tu 18 x 35 je sama macam perangai orang yang kau tegur tuhh. moral of story : cermin diri lu dulu bhaiii (:

17.Pesta/Parti adalah :
i loikeee. tapi bukan parti liar okayy.

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
err. apakah? buat masa sekarang, hamster si Sarah, Pipi dan Jebowoki. HEHE


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
tah. every single time is fun and getting more and moreee (:

20.Hari ini :
saya penat. ngantuk. malas. sume ada lahh. PAKEJ (:

21.Malam ini saya akan : 
tido dan tidooo!

22.Esok pula saya akan :
herghh~ pegi kelas anta asemen uhh!

23.Saya betul-betul inginkan :
semua perkara berjalan dengan lancar (:

24.Ketika saye lihat wajah saye di hadapan cermin pagi ini :
pehh! asal muka ni gemuk sangat!! ARGHH!

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
 MALL!

26.Makanan Barat atau Jepun :
makanan barat.

27.Bilik yang terang atau gelap:
prefer BOTH (:

28.Makanan segera adalah :
sedap jugak ek? HEHE

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
pegilah . . .

30.Siapa yang anda nak Tag?:
aku nak tag orang yang rasa diri dia normal. silalah buat. kalau tak dah sah . . . . . HAHAHAHA!
 

Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, July 4, 2010

WOW! thanks Izyan Izzaty (:


wow!
hehe. tajuk entri pon da wow kan?
mesti korang nak tau nape kan?
hehe.
sebab nye adalah
jeng jeng jeng

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*

*

*

*
sebab aku dah terpilih sebagai finalis dalam kontest
photogenic yang dianjurkan oleh Cik Izyan Izzaty (:
yay! thanks a lot beb.
huhu. dapat jadi finalis pon da kira best oww (:
tapi dapat jadi pmenang lagi okay kot? 
AGAGAGA~

nak bagitau tuh jekk. hehe
hope korang doakan yang terbaik untuk aku okayy?

TATA (:


Like dan komen lah kalau suka :)