ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Sunday, October 31, 2010

i l y m n m (:


Hi!
dah lame rasenya tak update belog ni kan?
well, banyak benda nak dikongsikan
tapi masa tak pernah simpati
asek nak jeles jek tahuu -.-
huhu
sedar tak sedar
aku dah pon abes sem 5 
dan sekarang tgh tunggu intebiu utk major sem 6
huuu, sangat takot oke?
final sem? macam tak percaya je dah tinggal sem terakhir kan ):
sedeynyeeeee~

hukhuk
tujuan utama tulis belog arini
cuma nak cakap
yang saya sayang kat awak
hati saya masih untuk awak
hanya awak je dalam hati saya
(:

so, i wanna say it out loud
I LOVE YOU MORE & MORE (:
Nur Hafiz Bin Zakaria~

Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, October 15, 2010

Maher Zain - For The Rest Of My Life


♥ ♥ 
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

Like dan komen lah kalau suka :)

(: + ):

salam semua (:
hehe . yeah~ harap semua sihat
well, kini dah masuk ke penghujungnya
aku dah nak abes dah sem ni 
macam tak percaya jea sekejap je masa berlalu
rasa macam baru je lagi daftar kat poli tu
tapi nak abes dah rupenya (:
tinggal lagi 1 sem jea lagi
lepas tu buhbyee Johor ):

tibe tibe rasa sebak pulakk
yelah, dalam tak sedar dah dekat 3 tahun 
jugak aku stay kat Johor ni
negeri yang aku tak pernah terpikir untuk datang
tak pernah jejak pon
tup tup, aku dapat sambung blaja kat sini~

mula mula datang sini
memang rasa rinduu sangat nak balik rumah
tapi bila dah lama lama
dah kenal ramai kawan kat sini
aku rasa hepi sangat sangat (:
jujur aku cakap, aku tak pernah sekolah asrama
so aku tak pernah ade kawan yang duduk jauh2
tapi kat sini, aku dapat ramai kawan dari satu Malaysia
dari Sabah pun ade (:

JUJUR aku cakap
aku sedih sangat sangat nak tinggalkan korang nanti
mungkin selama kita berkawan ada yang tak suka aku
terasa hati dengan aku
aku mintak maaf banyak banyak oke (:
dari korang aku belaja banyak benda
aku dah jumpa macam macam perangai
aku anggap sume tu pengalaman
lepas ni mesti kita dah tak dapat lepak sama sama lagi kan?
nanti kalau aku bosan sape nak teman aku?
aku nak ajak sape pegi makan kat Alan?
aku nak ajak sape pegi print?
selalu kalau balik Selangor, aku tak risau sebab aku tau 
nanti aku mesti akan balik Johor jugak
tapi nanti lepas ni . . . . 
aku takkan balik Johor da ):
YA ALLAH, hanya tuhan jea yang tahu perasaan aku
sedih yang teramat~

bila kita nak buat barbeque lagi macam haritu?
bila kita nak mekap lagi same same lepastu webcam?
bila kita nak tengok movie same2 lagi?
bila kita nak buat assignment last minute lagi?

aku dah taktau nak cakap macam mana lagi -.-
untuk sem ni, cuma tinggal beberapa modul je lagi
lepas tu dah abes dan kena intebiu pulak
untuk pilih major bagi sem 6 nanti
haihh~ sekejap jea masa berlalu
kadang kadang aku rasa macam nak je undurkan masa
aku nak stat balik sem 1
huhu, aku tanak tinggalkan tempat ni
Johor banyak bagi aku kenangan
kenangan pahit manis yang aku takkan pernah lupa (:

untuk yang tersayang , saya sayang awak sangat sangat . ingat tu .

salam


Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, October 9, 2010

Hello Happiness!

Hello Happiness!

Hey there! Haven't seen you in awhile, how you doing?

Pretty good, what have you been up to?

Oh you know, pretending to exist.

Ahhhh I see....doesn't that get old after awhile?

Not really to be honest, me and Love have always found it amusing.

Love? What happened to your old friend Wealth?

You know....Wealth seemed real cool at first, but ended up being kind of a sell out...It's sort of upsetting to think about.

Yea....now that I recall, Wealth did always jump around from group to group trying to please everyone. I never got why they all liked him so much...

Beats me...I got tired of him thinking he was all that. He was always trying to tell me what I should be doing. I just like to do what I like to do without worrying about what everyone else does. 

Oh well..I wouldn't put to much thought into it, it's pretty much a waste of time.

I'm not.... I could care less if I even see him again if you want to know the truth.

Haha... yea I don't blame you. Hey! You know I thought I saw you the other day, but it ended up being a false alarm....It was a bit weird.

That's funny! I get that all the time, I guess I just have one of those faces. People are always telling me they think saw me here or there, and I have to let them know I would've never been in that place.

Yea I don't know, for a second I totally thought it was you, and then when I got up closer I felt a little silly because there wasn't even any resemblance.

Where were you at?

Oh gosh...Hmmm, I think I was with the wife over at the grocery store on Luck and Good Fortune.

Naaa... That definitely wasn't me, I go to the one on Devotion and Desire.

Isn't that the new one they opened just a bit ago?

No way man, I been going to that one for years...
Like dan komen lah kalau suka :)

Tumblr (:


heyy guys (:
korang tahuu tak Tumblr tu ape?
alaa, lebih kurang macam belog jugak
cuma ia lebih simple (:
aku ada buat satu 
tapi . . 
aku tak pandai manage
hehe~

lagipun, aku dah ada belog
belog ni pon tak terjaga -.-
kadang kadang update, kadang kadang tak 
haiihh, pemalas kan aku? 

hehe,
jadi aku dah buat keputusan
untuk tetap setia dengan belog ni
i love youu lah belog (:

Like dan komen lah kalau suka :)

♥ happy birthday MAMA (:


On 7th October 2010
I want to wish
Happy Birthday Mama !
I lovee youu very very muchh 

Here's hoping that today
Your wishes will come true
And all the joy that you deserve
Will be bestowed on you.

So, a very happy birthday,
And just remember, this;
We all love you very much
So, from me, to you A KISS!

I love you Marlizah Binti Mohammad
A mother of 5 kids
A wife to a husband
A women of my inspiration 

Lots of love, KAKAK 


Like dan komen lah kalau suka :)

something .


hai semua (:
dah lama rasanya tak menyentuh belog ni
rindu dah membuak buak nak menaip sesuatu untuk diluahkan
biasanya tentang hidup aku
tentang masalah aku (:

ye -.-
sekarang ni aku memang banyak masalah
masalah belajar, masalah dengan si dia .
dan macam macam lagi .
aku dah penat .
serius, sumpah aku letih ):
aku taktahu semua ni berpunca dari siapa
bagi dia, dia yang salu mulakan
tapi bagi aku, setiap benda yang dia mulakan berpunca dari aku
mungkin aku terlalu open minded
aku tak kesah dengan siapa dia nak berkawan
tapi dia kesah dengan siapa aku berkawan
aku rasa macam dikongkong -.-
aku rasa macam tak bebas nak berkawan

aku taknak bila aku in relationship tapi
 aku tak boleh kawan dengan orang lain
mostly dengan kawan lelaki
oke, i admit, dia mestilah jeles
tapi entah laa . . 
if aku dah sayang dia jea, he's the only one i love
tolong jangan push aku 
jangan buat sampai aku fikir yang bukan bukan
dan buat hubungan kita jadi retak
aku TAKNAK sume tu -.-
aku mengaku aku memang keras kepala
degil, susah nak dengar cakap .
tapi jangan la buat aku jadi makin degil, keras kepala sume
aku sayang kau .
sayang sangat sangat sepenuh hati aku .
aku cuma nak kau paham tu jea .
cuba laa jangan suka sangat berfikir .
sekarang baru macam ni, nanti bila dah jauh macam mana?
aku tak suka fikir benda benda yang boleh buat kita gaduh
SUMPAH . aku tak suka bila kau suka tanya soalan yang sama .
oke . mungkin betul kau cakap aku dah makin busy .
tapi kau kena paham, sekarang ni aku nak dekat final da .
semua benda aku kena buat . jangan push aku sampai aku jadi kelam kabut .
maaf kalau aku pernah terpikir nak putus jea dengan kau
tapi bila aku pikir2 balik yang aku perlukan kau dalam hidup aku
aku rasa sangat sangat menyesal .
sekarang ni, aku cuma nak kau jangan pikir benda benda yang
boleh buat diri kau sendiri tension . lagi lagi
kau pon nak final dah . aku tak suka tengok kau kusut .
aku tak suka tengok orang yang aku sayang serabut . 
muka macam banyak masalah jea .
aku tahu kau risau dengan aku tapi kau kena ingat
sume benda ni di tangan Allah .
kalau itu yang ditakdirkan kita kena terima .
bukan maksud kat sini aku cakap senang .
aku tahu kadang kadang hati kau menangis bila pikir aku
so, tolonglah lepas ni janganlah macam ni lagi .
aku dah tak larat nak badmud lagi .
aku mintak maaf sebab aku salu badmud .
tapi itu jea satu cara aku sejukkan balik hati aku
walaupun aku tahu hati kau terluka . hmm .

stop pasal aku dan dia .
cerita pasal study pulak . hmm .
tahlaa, aku pun taktaw kenapa
sekarang ni ramai yang dah makin 
malas nak buat assignment .
aku tak kesalaa lau benda tu kerja individu
tapi kalau yang bab grouping ni
aku tak suka bila aku sorang jea yg kena 
kalau dah nama pon grouping sume mestilah kena buat kerja
ni ada yang buatlaa, ada yang tak laa haihh -.-

aku ni kadang kadang tahlaa
terlalu banyak sangat pendam perasaan
kadang kadang aku taktahu nak luahkan kat sapa
kat sini jelah yang aku mampu luahkan ):
aku tak suka orang yang suka menyusahkan orang
aku tak suka orang yang ambik mudah
aku tak suka orang yang bajet bagus tapi hampehh
aku tak suka orang yang suka salahkan orang lain sebab nak tutup salah sendiri
aku tak suka orang yang hipokrit
aku tak suka orang yang tak pikir pasal orang lain
aku tak suka orang yang cakap tak serupa bikin
aku tak suka ! aku tak suka ! huh !

aku sekarang ni tah la
aku nak jadi orang yang berterus terang boleh tak?
kalau aku tak suka aku cakap jea
tapi mampu ke aku?
aku terlalu pikirkan pasal perasaan orang lain
sedangkan perasaan aku? hati aku?
hmm . aku dah banyak belajar pasal perangai manusia ni
ada yang jenis, tak suka tapi yg tu lahh yang dipuji puji, dimanja manja
ahh, hipokrit je lebih!
lau tak suke cakap tak suke!
aku dah malas dah .
sebelum kau nak mengata aku, sila cermin diri kau depan belakang kat cermin ae?
aku JIJIK lahh~
lagi satu, lepasni memang aku akan ingat setiap butir perbuatan yang kau buat kat aku .
sebab apa? sebab aku akan balas balik sebijik macam apa yang kau dah buat kat aku .
aku cuma nak kau rasa je apa yang aku rasa .
dan supaya kau tahu langit tu tinggi ke rendah . oke?

dahlaa, aku dah malas nak memaki lagi dah
dah penat . lau ikutkan mmg byk lagi aku nak tulis tapi
takpelaa . aku nak berehat .

Note : Maaf kepada sayangg, kata ganti diri menggunakan aku /kau .

Like dan komen lah kalau suka :)