ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, November 30, 2010

ciri-ciri belog yang saya suka follow (:



Wah, tajuk nak hebat je kan ? hikhik (gelak gedik), well aku ni memang seorang yang memilih, tak kira la dari segi ape pon. huhu. bukan nak cakap aku ni macam bagus sangat ke ape or HAWT gileeerrr tapi aku ada hak untuk memilih kan ? am i rite ? (da macam nak beli barang pulak -.-) so, aku akan tengok dulu apa yang ada kat belog tu untuk aku pilih,such as semua yang aku senaraikan kat bawah ni haa :


.belog tu senang loading (penting!)

.belog tu takda kaler kaler yang striking yang leh wat mate aku koyak (:

.belog tu kemas dan tak besepah ~

.belog tu cam cencomel je an, kiut sedap mata aku memandang (penting jugak!)

.if belog tu kepunyaan lelaki, aku akan baca entri dia dulu sebab belog lelaki kan kadang kadang cerita pasal menda yang aku tak minat cam sukan ke keta ke, but if menarik. he's the lucky one (:

.font kat belog tu mestila comel comel, tak besar sangat tak kecik sangat supaya best je mata aku bila baca entri (penting!)

.lagu autoplay kat belog plak, dulu aku suka letak kat belog aku tapi bila aku bukak belog orang lain yang ade lagu autoplay ni. perhhh~ SUMPAH MENYAMPAH ! -.- (take note eh)

.aku rasa macam TAK PERLU la or bahasa kasarnya, AKU BENCI orang yang suka cakap "i follow u, u follow i eh, macehh (: " grr.. watthaheck wehh -.-

.dah memang lumrah la kan manusia ni suka benda yang cantik, tapi takda laa sampai yang buruk atau yang lama tu tak suka langsung, so aku ni pulak jenis suka belog belog yang owner nya cantik bijak kacak bergaya gituuu ~ tapi kalau owner dia tak cantik cun kacak meletop pon kalau entri dia best, aku follow gak ~

.aku suka belog yang ada banyak banyak gambar, wee ! (walaupon belog aku ni bukan banyak sangat gambar pon, cehh -.-)

.aku suka tengok atau follow belog yang gambar dorang cantek cantek sharp jea ! maksud aku maybe sebab dorang gune DSLR kot (jeless jap. . )

.aku suka follow belog yang bila dia tulis entri, dia akan selitkan ayat ayat yang macam lawak bodo, yang bila aku baca boleh buat aku ketawa sampai kua air mata sorang sorang depan lappy macam orang gilerrr. weeee ~

.dan semestinya aku senang ati untuk follow balik orang orang yang RAJEN dok singgah komen komen entri aku takpun tegur tegur aku kat chatbox tuuuu (:

.lastly, even belog tu takda ramai FOLLOWERS pon aku akan tetap follow jugak if belog dia memenuhi SEMUA YANG DIATAS. hehe



tu jelaa ciri-ciri belog yang aku suka tengok, baca dan follow. if korang rasa aku ni macam "WOW, demand tinggi pulak pompan ni" aku tak amek port langsung weh sebab aku tak pernah dan takkan paksa orang untuk TENGOK, BACA DAN FOLLOW belog aku yang caca marba ni~ its up to youu guys sebab belog ni pun just belog personal bukan belog yang memberi info. 

lagipun aku cuma bagitau ciri-ciri belog yang aku suka follow bukan aku paksa korang untuk buat apa yang aku listkan kat atas ni, just be ourself oke ! however, antara belog wajib follow adalah belog kawan kawan dan mereka yang rapat dengan aku lah kan (:

so guys, just that for today. HAVE A GREAT DAY!



Like dan komen lah kalau suka :)

kawan lelaki ?


Hei. Its Tuesday morning. What a boring day since i've come to JB.
otak pulak dah blank nak membebel merepek apa dekat belog ni 
haihh. yang penting sekali perut aku da meronta ronta menendang
 nendang mintak diisi -.- pfftt (sila sebut betul betul oke)
kawan kawan serumah pulak . . .
*
*
*
*
zati : tengah picit picit jerawat dekat depan cermin -.-
ema : aku taktau dia buat apa sebab aku kat tingkat atas dia kat tingkat bawah
pican : tengah basuh baju kot kat bilik air bawah
mick : dekat dalam bilik die kat sebelah taktau die buat ape sebab aku tak nampak ~

persamaannya disini, kitorang bosan, kitorang lapa dan kitorang tak siap asemen lagi yeahh ! sukenye sukenya keje tak siap lagi padahal esok nak kena present -_____- oke. malas aku nak cite pasal asemen sebab boleh bikin spoil laa aku punya mud.

*my boy is goodboy*

weh, aku nak tanya korang la kan . . . .
korang ade tak kawan dengan boyfriend orang ?
(apa punya soalan ni?) -.-"
mestilah korang ada punya kan ? sebab kawan lelaki korang yang da ada girl tu pon dipanggil boyfriend orang lah tu -.-
maksud aku kat sini : KORANG NAK TAK KAWAN DENGAN LELAKI YANG DA ADA GIRL ?
haa, yang ni baru betul kot pemahaman dia . . hehe
oke. macam aku ni, aku memang suka berkawan. tak kira la laki ke pompan tapi mostly kawan aku kebanyakkan nye laki, aku pon taktahu kenapa. maybee tu da memang lumrah kot. even dekat Jb ni pon kawan aku banyak lelaki -.-
sampai kadang kadang en.bf marah dan merajuk dengan aku kalau aku kuar dengan kawan kawan lelaki aku. err. bagi korang salah ke tak kalau kita nak kua dengan kawan lelaki ?
i mean kua ramai ramai orang or berdua tiga orang macamm tu. salah ke weh ? aku cuma nak tahuu je -.-
aku kalau nak kua dengan kawan kawan lelaki punya laa kena pujuk sume bagai sebab aku tanak dia salah sangka. plus, dia cakap dia takut sebab people's change. yeeee, dia betul (:
tapi bagi aku, aku ni jenis orang yang jujur, if aku da tak rasa sayang dekat dia aku akan bagitau terus terang. so, im still in love with you la bby (: dont worry oke. cuma kadang kadang kawan lelaki aku ni ada yang berpunya and the probs come from their girls laa ~

yang itu aku tanak cite. maybe dalam next entri aku cerita laa oke (:
sekarang ni aku cuma nak tahu, salah ke berkawan dengan lelaki yang dah berpunya ?
ngeee~ tapi aku bukan pompan perampas oke !

till then, daaa (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Thumbs Up !


Today, as usual lah kan . bangun pagi . carik makanan . then online  
(bukan nak pegi mandi -.-) admit it . aku memang pemalas (:
haha, lepastu masak megi goreng sampai 2 bungkus sebab perut aku mintak nak makanan
lebih pulak . buat nescafee 3 in 1 tu yang adik korang pon leh wat tu kan -.- 
then si emma ni dok merayap merengek kat bilik aku cakap "bosan, bosan" . dia ingat aku tak bosan la plak kan ? alih alih kitorang pon tengok laa dvd kepunyaan sara sudin . 
cerita tu da lame da and banyak menang anugerah, mesti korang pon da penah tgk cite ni kan 



cerita ni sangat best . aku suka . memang layak untuk menang anugerah lah (:
pelakon dia aku tak kenal pon tapi boleh tahan jugak lakonan dorang . aku suke pelakon kanak kanak tu . comeeeeeeeeeeeeeell sangaaaaaaaaaaaaaaattt !! huhu, terutama pelakon kanak kanak untuk watak Jamal Malik tuu . very da comel oke (:
lagi satu aku memang tak suka betul part yang die kena torture tuu -.- geram gila oke ?
apasal laa nak dengki sangat if orang tu di ambang kejayaan ? citt! dan yang paling aku tak leh lupakan babak masa Jamal Malik Jr tu lompat masuk dalam lubang TAHI tuu !! euwww~ geli oke !

apepun thumbs up sebab muvie ni mampu menarik minat aku tengok cite industan (:

daa, tu je (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, November 29, 2010

Lirik Lagu Because Im Stupid (:


Hi Peeps (:
Entri kali ni aku cuma letak lirik lagu fevret aku ni ha,
antara OST Boys Over Flower yang bestt (:
hehe, kalau korang nak dengar lagu die, aku ada sertakan
pada entri yang sebelum ni . so sila la nyanyi sampai tegeliat lidah tu ye ? HHAHA
lagu sangat sangat best, tapi macam sedih jugak laa ~
guys, ENJOY !

Because Im Stupid

Nae meoriga neomuna nappaseo
Neo hanapakke nan moreugo
Tareun sarameun pogoittneun neon
Ireon naema-eumdo moreugettji

Neoui harue naran eoptgettji
Tto chu'eokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Chakku nunmuli heureugoisseo

Neoui dwaetmoseubeul poneungeotdo nan haengbokiya
Ajik naui ma-eumeul mollado
Kkeutnae seuch'ideusi kado

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Neoui harue nan eoptgettji
Tto kieokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Honja ch'ueokeul mandeulgo isseo

Naegen sarangiran areumdaun sangch'eokat'a
Neoui yeppeun misoreul poado
Hamkke nan utjido mothae

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Bye, bye, never say goodbye
Ireohke chapji mothajiman
I need you amu maldo mothae I want you
Paraedo dasi paraedo

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!


Like dan komen lah kalau suka :)

im sooooo into KOREA ritee now !


video

Hui hui (:
pagi ni aku cuma nak bebual pasal drama korea
actor korea, actress korea .
semua nya berkaitan korean laa !
♥ hehe, sangat sangat gilakan mereka (:
comel comel dan kacak kacak belaka . grr~
plus, lelaki pon ade jugak yang suka drama korea or artis korea ni~
citt ! jangan tipulaa oke ? 
dan sekarang aku sangat sangat menggilai 
LEE MIN HO ♥ ! kyaa~





melting* melting*
huaaa, comelnye die senyuuummmm~
i just love the way he smile, he speak and everything bout him (:

i love youu Lee Min Ho !



Like dan komen lah kalau suka :)

Cite 2-3 hari lepas ~


Salam semua (:
haa, kali ni aku nak citee pasal holiday baru baru ni tau
nak dengar baca tak ?
hehhe, jum kongsi ramai ramai apa yang aku buat baru baru ni (:
dulu aku dok sebuk kata bosan la, itu la ini laa kan? huhu, malu ai~
so, mama and abah pon bawak la aku pi bercuti . hehe
*jangan jeloss*
 oke, pada hari Selasa yang lalu iaitu 23 Nov 2010,
kitorang satu family (kecuali abang sebab dia balik Kelantan ade exam) 
plan la nak pegi mandi mandi kat Pantai Bagan Lalang, Sepang
alaa, yang ade resort cam pokok palma tu *tau tak?*
lepastu masa abah tengah drive ontheway nak ke sana
tibe tibe alang ji (adik abah merangkap uncle aku)
bagitau yang pantai kat sana tengah kotor sket, sebab ade pembangunan industri
die cakap lau nak pi, pi la Port Dickson ke, ape ke, means tempat len la kan~
lepastu kitorang pon konfius ni sebab kan kat tengah highway sooo
taktau nak pi mana, last last abah pon terus jelaa menuju ke Port Dickson (:
yeayy~ mandi kat PD yeay~ err . bukan aku yang cakap camtu oke -.-
lama jugak laa kot kan sebab plan asal nak pegi kat area Selangor jea
then da sampai, WHOAA!! lama gilerr kot tak pegi PD (:
macam macam dah tambah ~
huhu, sampai sampai je macam biasa laa, snap snap laa kan hehhe (:
macam tak biasa lak~

haa, ni lahh antara gambar yang aku sempat tangkap (:


datang datang jea terus snap pic pantai haa (:

so, lihatlaa gambarku huahuahua~

mama . like always laa kan, pemaluu dan tak pandai posing sgt macam anak die . hehe
*mata sepet . hehehe (:

♥ 

mom and doterr 

 

apa ek orang panggil bnda ni? nak kata jeti bukan haihh -,-
tapi apapon aku suka lepak tangkap gambar kat sini (:

haha, adik aku si ijat dok sebuk dgn gogle die ~

pemandangan dari tempat tadi aku tangkap . sekarang da banyak da khemah2 dekat 
tepi pantai tu, bayar je . khemah besar ade 2 kusi, RM 20 . khemah kecik RM10

cantik je ombak . boleh tahan kuat jugak hempasan dia 
sampai tepercik percik dekat aku ni ha -.-

haa, itu jelaa gambar yang aku "boleh" masukkan kat dalam ni
yang lain tu sume hampehh ~ geram jea aku dibuatnya -.-
apepun aku enjoy sangat holiday kali ni (:
terimaskasih mama abah , lenkali kita pi bali plak nak ? hahhaa ~


♫ ٩(●̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩
tata (:



Like dan komen lah kalau suka :)

Terima Kasih Awak (:

video

video dekat atas ni en.bf yang bagi die suruh aku tgk dan simpan vid ni
alaa, mesti korang pon da biasa tengok video macam ni sebab dekat fb 
dah melambak kot orang tag kan kan ? hehhee, aku plak setakat tengok tengok
gitu je boleh laa, takde laa kemaruk mana pon (:
tapi vid ni banyak laa yang kita boleh amek pengajarannya kan .
jadikan panduan dalam kehidupan kita . 
so, cekidaut jelaa ye (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Banyak terima kasih (:


Selamat malam sayang semua !
malam ni aku cuma nak ucapkan sesuatu 

BANYAK BANYAK 
TERIMA KASIH
kepada semua yang banyak menyokong belog aku ni
walaupon tak de laa sebagus mana (:
kepada semua yang sudi menjadi followers 
samada silent readers or yang salu komen
aku nak ucapkan terima kasih sangat sangat oke (:

tu je . thanks & nite !

Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, November 28, 2010

Nov 28, Sunday .


Hai . We meet again (:
oke oke . just wanna talk about today's activities (:
hehe . well, harini merupakan satu hari yang agak penat jugak laa . nak tahu kenapa ? ^^
sebab satu hari ni dok pegi berjalan / bershopping / menghabiskan duet . *muke bangga (:
ahha, pagi tadi mule mule ingat tanak pegi laa kan . bajet macam malas -.-
tapi last last pegi jugak laa sebab boring vs malas, boring yang menang haa .
so, siap siap, mandi mandi, mekap mekap . then si apend datang terus gerak pegi CS (City Square) .
yeahh . suke suke, dah lama kot tak pegi shoping ramai ramai macam ni , 
ada Fichan, Ema, Zati dan si driver tinggi Apend hehe (:
*sorry guys, harini tibe tibe aku tak rajen nak snap gambar . tehee
so takda gambar yang boleh menunjukkan kami bersama sama pergi ke CS 
menaiki keta merah NBR **** Apend tuu -.-
takpe takpe, banyak masa lain lagi kan ? 
sampai sampai je City Square, kami terus ke food court sebab perut
masing masing da lapar sampai semua orang leh dengar, 
then, si Apend dgn Fichan plan nak tengok Harry Potter
and aku, Zati dan Ema plan nak jalan jalan usha usha apa apa yang best laa
si Zati beli beg je kat The Bag Shop, aku beli aksesori rambut jek kat Chamelon
 dan si Ema lak aku tak pasan die beli ape pulak tadi -.-
lepas tu ade satu kejadian jugak laa tapi aku malas nak cite kat sini~
kitorang balik dalam kul 9 camtu laa . balik balik pulak lampu bilik air takda .
memang thanks alot laa ye (:
romantik abes aku mandi malam ni bertemankan lilin pendek ~
tu je cerita harini . tata .

ni laa die getah rambut tapi die cam ada besi tu .

ni pulak keychain bear (:

moral of story : JANGAN SUKA MANDI MALAM MALAM -.- 




Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, November 27, 2010

sehari di KULAI (: *sehari ke? -.-*


Hai semua (:
harini adalah hari Sabtu bersamaan dengan 27 Nov 2010
nak tau tak aku kat mana sekarang ?
sekarang ni aku kat rumah encik boyfiee (:
haa, jangan nak dok pikir bukan bukan pulak eh?
ni rumah family die kat Kulai .
bukan rumah sewa die yee (;
huuaa kenapa aku ada kat uma die?
 cerita nya macam ni . . 
aku beli tiket ketapi dari Tg. Malim sampai ke Kulai
mulanya nak beli tiket dari Tg.Malim ke JB jee tapi 
die cakap amek tiket ke Kulai jelaa,
senang sikit nak amek (:
tu laa citenyaa . . 
so, gerak dari Tg.Malim pukul 1 tgahari camtu
sampai Kulai plak kul 8 malam  . . lama gilerr kan ?
aku punya laa tahan nak pi toilet sume taw tak ? grr . . 
bukan takda toilet cuma kureeenngg selesa laa (:
haaa, lepastu da sampai jea Kulai
bf da siap siap tunggu dgn mak die, wahh (;
terus balik rumah and rest ~
lepastu pagi esok nyee
aku bangun awal and kejut bf bgun -.-
susaaa betul nak kejut die haihh ~
makan makan pagi pastu terus lepak lepak tgk tv kejapp
bosan bosan aku pon ajak bf pegi jalan jalan dekat IOI
IOI tu dekat jea, tak sampai 5 minit da sampai da pon
jalan jalan, round round, aku beli laa lens sepasang
jenama BLINCON sebab memang da lama nak cari lens pon
last last jumpa yang murah punya (:


ha, tengoklaa muka dia . muka mintak penampar kan ? 
haha, naseb baik ati dah sayang (:


lepastu balik rumah .
ingat nak terus balik Pasir Gudang tapi mak bf cakap
makan dulu lagipun cuaca panas
so die suruh balik petang ~
tunggu punya tunggu 
tengo tengok . . . . . .

HUJAN -.-
oke . hujan telah pon turun dengan jayanya .
macam mana nak balik ha?
grr . geram jugak laa tapi nak buat macam mana kan
stay jelaa smpai ujan benti .
huu tu jela kesahnyaa 
lau tak benti jugak, alamak aku kena bermalam lagi laa kat sini
huu, si ema dah dok bising tanya aku bila nak balik
yang si zati pulak da pon sampai kat uma tu haa
wuuu ):
okelaaa tu je pon aku nak cite . bye .

Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, November 17, 2010

Just for you sayangg (:



the way you're part of me
i would have to re-learn everything
if you ever leave
so fast you made me fall
like i was autumn leaves
and honestly
there's a perfect explanation
why it feels so good to say

that you're my love, my love, my love
i'll give you all my love
if you, if you
if you don't change a thing about the way
you hold me every night, so right
i want a man like you forever in my life

i'm inside a jar
turn the lid and set me free
i love everything that you are
there's a million other reasons
but lets not get too far
stay close to my heart
when i think about the future
i am right there where you are

cos you're my love, my love, my love
i'll give you all my love
if you, if you
if you don't change a thing about the way
you hold me every night, so right
i want a man like you to say
that you're my love, my love, my love
i'll give you all my love
if you, if you
if you don't change a thing about the way
you hold me every night, so right
i want a man like you forever in my life

i know that you would never leave me hanging
hanging out to dry in the wind
i know that we never say the words
but when we do i promise you
we'll stick it out together

you're my love, my love, my love
i'll give you all my love
if you, if you
if you don't change a thing about the way
you hold me every night, so right
i want a man like you forever in my life
that you're my love, my love, my love
i'll give you all my love
if you, if you
if you don't change a thing about the way
you hold me every night, so right
i want a man like you forever in my life

just for youu NHZ (:

Like dan komen lah kalau suka :)