ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, February 18, 2011

Sikit sikit lama lama jadi bukit (:


Aku akui yang aku bukan sorang yang berani selesaikan masalah secara berdepan. Sebab apa ? ENTAH. Malas nak carik gaduh. pfft*alasan bodoh kan ? Well, simple je alasan aku, aku manusia yang paling tak suka, benci, malas nak bergaduh gaduh ni. For me, bergaduh ni macam budak kecik budak sekolah tadika yang berebut barang permainan, such a LOSER. Aku memang jenis suka simpan masalah aku, bak kata pepatah, sikit sikit lama lama jadi bukit. YEAH, aku berjaya mengumpul bukit kemarahan, kebencian dll. Bagus tak aku ? 

Dah banyak kot batu batu kemarahan, pasir pasir kebencian yang aku kumpul, cuma LAVA berapi je yang belum terhasil atau meledak sebab belum sampai masanya. Memang orang nampak aku macam susah nak mengamuk, marah marah, cakap lepas sume sebab aku masih jaga hati orang. YE, jaga hati orang yang tak jaga hati aku. (kau nak cakap yang aku tak pernah jaga hati orang ? think twice (: sapa yang tak jaga hati sapa). Mulut kau nak sedap je, pernah aku cakap lepas kat kau ? kalau bagi kau aku cakap lepas kat kau, bagi aku kau tu MEMANG DASAR SENSITIF yang sampai orang tak boleh tegur kau langsung. Yeah, kau terbaik. Kau betul. Apa yang aku tengok lah, memang dah macam macam perangai yang aku jumpa dan aku simpan rapat rapat dalam hati perasaan kecik aku ni. Sebab apa ? kan aku nak bina bukit kemarahan dan kebencian (:

Kenapa aku marah marah kat entri aku kalini ? Entah, bila emosi jadi membuak buak, semua rasa nak terkeluar tapi cuma mampu aku keluarkan kat sini jea. banyak lagi aku nak ceritakan tapi tak elok rasanya cerita semuanya kat sini. cukuplah sekadar basa basi je ~

*fuhh, lega rasanya (:

Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):