ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, February 16, 2011

Tua gatal tak sedar diri !



gambar ni takda kaitan dengan yang hidup mahupun yang dah takda -.-

okay, kalini aku nak cerita pengalaman aku, baru tadi je aku kena okay. memang tak sabar dah aku nak update sal benda ni. korang leh bayangkan tak,, ada sorang pakcik tua yang memang dah tua sangat bawak moto pon slow je (kalau sepakk memang tumbang ahh) sengih kat korang pastu jelir lidah buat aksi yang tak sepatutnya dia buat ? can u imagine that ? euwwwww~ sedarlah kau tu dah tua weh ! demm~

Aku memang sangat tak sangka okay yang aku akan mengalaminya sebab aku ni jenis yang cepat kesian skit bile tengok orang tua ni. tup tup, tadi masa aku balik dari kelas, boleh pulak terserempak dengan sorang pakcik ni masa nak melintas jalan. pakcik ni dalam lingkungan 60-an la kot pastu keje security guard ko berdasarkan baju yang beliau pakai. pastu aku pon melintas jela macam biasa, pandang pakcik tu macam biasa biasa je aku salu pandang orang sebab dia bawak moto punyalah lembab macam siput taw tak, tibe tibe die tersengih pastu jelir lidah yang macam orang gatal jelir lidah tu (bayangkan sendiri lah) kat aku. punyalah aku terkejut weh! eh, orang tua ni asal gatal nak mampus ni, bawak moto pon terhegeh hegeh ade hati nak gatal gatal, ikot hati nak je aku sepak moto dia tadi. demm~

terus berubah jap pandangan aku kat orang tua zaman sekarang. huh!


*aku geli okay ! 

Like dan komen lah kalau suka :)

7 orang dah komen. Awak taknak ? :):

sengat said...

die suka kat ko tu!! hahahaaaaaa jodoh!

Cik Zety said...

err, dah macam atok aku da weh -.-
sangat geli!

joegrimjow said...

die gatal lidah tu
bukan jelir lidah

Cik Zety said...

haah, memanglah, nak gak tolong garukan gune kertas pasir~

e.m.m.a said...

haahah . kesian ko zety kne ngorat gnn owg tua ganyut ! hahahah

Jerung Gergasi said...

cuba b'sangka baik jap ..hek3. ksian ek. orang tua tu dh lame m'duda kowt..

Cik Zety said...

ema : haihh, ko saksi an~

jerung : err, takda kaitan k. tetap tua gatal jugak~