ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, July 22, 2011

# Day 3 - Your idea of the perfect first date.



Hai, terima kasih kepada korang yang sudi follow belog usang ni :)
Kalau taknak follow pun takpe, at least tinggalkan komen pun dah cukup berharga.

Okay, hari ke tiga, kena siapkan tugasan untuk hari ini. My idea of the perfect first date.
Apa ek ? Huhu, first date yang sempurna ? Ada ke ? Maybee ada tapi macam rare je. hee
Okay, kalau korang tanya aku, first date yang sempurna bagi aku, macam macam kot tapi aku just ringkaskan je. Okay ?



  • Mulamula sekali aku nak BOY arrange that day, their first date dengan GIRL tu with full of surprise. baru besttt !
  • BOY datang rumah jemput GIRL 'on time' okay, dan mintak izin dekat parent GIRL tuu. sweet !
  • Then, BOY bawak je kereta tapi takpayah bagitau GIRL nak pegi mana. *jangan pulak bawak tempat tak elok*
  • Sampai sampai je kat tempat makan, terus bawak GIRL duduk makan, hee, semua makanan sedap sedap. Pastu ada orang main muzik sumee. *macam cliche je -.-*
  • Pastu bawak GIRL pegi tengok muvie midnite punya. Beli popcorn sume pastu dalam wayang tu ada korang dua je. lalallalala~
  • Balik tu bagi hadiah kat GIRL dan cakap benda yang sweet sweet je kat GIRL tu :)
Adoii, macam geli je bila baca balik. haihh, aku tak tahu la perfect first date tu macam mana, tak da idea. Tak pernah terpikir atau berangan pun. haduii~ 

Yang aku tahu, masa first date aku dulu, aku janji dengan en boipren nak jumpa kat satu kedai makan ni, RESTORAN WARDINA. aku datang dengan kawan aku, dia pun dengan kawan dia. *orang biasa berdua, kitorang berempat -.-''*

Lepastu, masa aku dah tunggu kat kedai tu, en boipren ada kat Batu Pahat. Aku pulak kat restoran kat Pasir Gudang. Ekceli, aku memang nak makan malam kat restoran tu, sambil sambil tu saja duk mesej en boipren, pastu tetiba beliau kata nak jumpa, so aku pun tunggu ja la. Korang bayangkan lah, masa tu en boipren still kat Batu Pahat lagi wehh~ Tapi takpela, nak jugak jumpa kan hikk~ tunggu jugaklaa, *tiba tiba dok hujan renyai* Dan dalam kehujanan tu beliau sampai dengan kawan beliau. 

Sian beliau basah kuyup, aku dah cakap tayah jumpa, esok pun leh jumpa, tapi beliau nak sangat. Kitorang pun jumpa. Beliau pun cite laa, beliau punyalah meredah hujan dengan kawan beliau semata mata nak jumpa aku. *nasib baik selamat sampai lau tak -.-''* Huu, rasa terharu dan bersalah pulak. Aku pun teman lah beliau makan dan borak borak.

Esoknya, beliau demam. Itulah cerita first date aku yang tak sempurna pun tapi alhamdulillah kekal sampai sekarang :)

Setiap gambar ada cerita :)

Jumpa next entri :)

Jum kelik --> Anniversary Pertama :)


Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):