ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, July 22, 2011

Kekasih tak dianggap.


Korang pernah tak alami situasi macam kat atas ni ? Maybe sesetengah orang nampak macam simple je macam ala benda remeh. Tapi bagi orang yang alami situasi macam kat atas ni macam mana pulak ? Aku pernah alami benda macam ni dan aku nak bagi korang solution nya.


Bagi korang yang pernah suka atau jatuh cinta dekat someone then that someone leave you without any reason and love someone else cuba korang try tips ni :
  • Korang kena kuatkan diri. Cinta bukan satu, cinta datang dan pergi, just forget those crap thinggy and begin ur new life. Kalau korang menangis meratap macam orang hilang anak pun takkan merubah apa apa okay ? So , bangun dan mulakan hidup baru.
  • Berkawan dengan semua orang. Cari kawan dan banyakkan kawan so atleast korang takkan ingat dengan 'someone' tu melainkan kalau dalam hati korang tu memang taknak lupakan 'someone' tu. Kalau macam tu, tahan jela dengan hati korang yang akan koyak dan rabak okay ?
  • Jangan tunjukkan kesedihan korang. Please lah human, tak kira la girls or boys, be mature. Janganlah lemah sangat. Bukannya korang jadi muflis pun kalau tak dapat bersama dengan 'someone' tu. Well, atleast korang dah tau tu bukan jodoh korang, buat ape nak terkejar kejar lagi ? Buang masa okay. Tunjukkan yang korang happy tanpa kehadiran 'someone' tu dalam hidup korang. Yang penting korang tunjukkan yang korang boleh HIDUP tanpa 'someone' tuuu ~
  • Ni kalau sapa yang kuat jelah boleh buat. Korang hadapi je 'someone' tu dalam kehidupan seharian korang. Buat je dia macam orang lain, biasa. Layanan yang sama korang bagi kat orang lain. No spesial, No excuses. Amacam ? Ada berani ?
  • Find another guy/girl dalam hidup korang untuk menggantikan 'someone' tu. Walaupun tak mudah tapi bukak lah hati korang kat orang lain pulak. Tak salah kan ? Slow-slow pun takpe atleast korang cuba.
“I'm not supposed to love you, I'm not supposed to care, I'm not supposed to live my life wishing you were there. I'm not supposed to wonder where you are or what you do...I'm sorry I can't help myself, I'm in love with you.”

Haa, aku pun bukan Dr Cinta yang pandai sume ni benda ni bagai. Tapi ini sekadar tips, pandangan, pendapat aku je bagi orang yang mengalami situasi di atas. Well, tak salah kalau cuba, bak kata YUNA, "Kalau tak cuba mana nak tahu suka ke tak " kan ? kan ? 

So, selamat mencuba kawan kawan semua :)

Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):