ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, July 19, 2011

Rombongan ke Negeri Sembilan :)



Afternoon peeps :)
Sambungan dari entri lepas Teaser :)
Harini nak update banyak banyak pasal gambar. Since aku baru je lepas balik dari kenduri kawen di rumah my cuzie di Felda Palong, Gemas, N9. Okay, kenduri nya 9hb Julai 2011 bersamaan dengan Perhimpunan 'Bersih' yang sangat menyusahkan orang ramai tu. 

We all gerak from Tanjung Malim since amik Ayah Cik dekat sana then trus gerak ke Tol Lekas. All the way was a bit okay tapi lepas keluar je tol, banyak la jumpa roadblock apa suma kan. But kalau tak salah nak takut ape :)

Sempat la snap snap pic pemandangan yang ada. hehe. dan tak lupa juga gambar sekitar majlis kenduri. Enjoy guys :)

Jalan masuk ke Istana Seri Menanti
Pintu gerbang :)
On the way pun sempat buat peace lagi :D


Okay ni saja je tangkap masa singgah dekat masjid :)
Kertas penunjuk arah
Pelamin :)
Cantik !

Goodie bags ~
Malam sebelum kenduri :)
Okay, hantaran ni aku buat okay :)
Hantaran untuk pengantin :)
Sedapnyaaaaaaaaa. Comel pulakss :)
Jam dan belt.
Antara hantaran yang dah siap. 
Semuanya hasil tangan sedara mara aje.
Pengantin yang pakai baju biru tuu. Eksaited tuu :)
Sejadah yang sudah digubah ^^V
Suasana pada waktu pagi sebelum kenduri berlangsung.
Hantaran yang sudah siap. 15 kesemuanya :)
Adik kepada pengantin merangkap sepupu aku :)
Pengantin yang sedang diandam~
Persiapan meja makan pengantin
Taraaaa ~  
My sweet prettayy cuzie !
Candid ~
Okay, aku dan pengantin !

Untuk pengetahuan korang, ni adalah FIRST TIME aku
 jadi pengapit pengantin okay. 1st time.
Tengah aku sebuk sebuk duk tangkap gambar sana sini, 
pengantin duk panggil cepat cepat pengantin laki nak mai dah. 
-.-'' aku pulak yang berdebar masa tu. HAHA.
tapi sebelum tu memang pengantin dah cop aku suh jadik pengapit
tapi aku tak retiii~ so belasah jela :P

Nampak tak payung tu ? Penat kot nak seimbangkan 
-.-'' almaklum la tak biasa~
Tetamu yang hadir :)
Cuba tengok muka aku. Asal menggelabah semacam je -.-'' pfft~
Weh, siyes lenguh doh, pegang payung satu tangan lama-lama dalam masa yang sama kena kipas~ 
Oh men, aku pakai lawa lawa pastu peluh peluh~ wuuu
Ni edit sikit ~
Rombongan cik kiah wane pepel~
Huhuuu~ suwiitttt je :)
Erkk, pengapit lelaki tak sedondon pulak~ hee
Garangnyaaa mukaaa aku -.-''
Kipas jangan tak kipas~
Berangan hehehhee
Sian peluh peluh kipaskan pengantin~ wuu
Kezen comel :)
Anak makcu ~ budak paling susah nak dekat orang~
Ahli keluarga yang sempat tangkap gambar ~ 
ramai lagi tak tangkap sebab sebuk dekat luar :)
Kemas jangan tak kemas ~
Hehe, saje je snap gambar dekat belakang rumah pengantin~  
Adik pengantin jual bahulu~ *joke HAHAHA
Okay, masa untuk pulang ke rumah :D

Haa, selamat lah sudah majlis ini. Sebenarnya dah lama nak update pasal entri ni tapi nak loading gambar tu yang paling sakit tuu. Lembab gilerrr tapi berkat kesabaran akhirnya berjaya jugak tapi ni pun tak semua laa :)

Bila pegi kenduri macam ni, 
standard la macik macik sepupu sepapat sume tanya
'lepas ni giliran sape lak'~
'bila lagi nak langsungnya'~
'jangan tunggu lama lama'~
'tak lama lagi adalah tu'~


oh men, tension -.-''

Aku dah buat keputusan.
lagi 5 tahun lagi baru boleh tanya :)

huhuuuu~

Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

ILA HonEyBuNNy said...

baju pengantin lawa la...

suka tengok...suka pelamin kerusi cm tu...tuan blog ne bila pulak..hehe

sarasudin said...

haha.mulemule jadi pengapit.lame2 naik pelamin la org tuuu...:3

Cik Zety said...

ila : hehe, lawakan ? kerusi pelamin pun cantik tapi agak besar laa hehe.

tuan belog lagi 5 taun insyaallaah :)

Cik Zety said...

sara : aku tggu kau dulu eh ~ lallaa