ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Saturday, July 16, 2011

Sambungan tutorial make-up yang kedua (: hihi~

Selamat Tengahari semua !
Okay, entri kali ni pulak kesinambungan daripada entri lepas.
Ada yang tanya aku pakai eyeliner apa, so kat sini aku sertakan gambar
barang make up yang digunakan :)

Ni adalah BB Cream yang sangat best bagi aku sebab dia mengandungi 10 kebaikan !
OMAIGOD ~ sangat perfect for me :)
Made in Korea dan sesuai untuk kulit orang Asia. 
Kalau ada sesiapa yang berminat, bagitau je okay ?

Toner yang dipakai sebelum make up untuk menutup liang pori-pori.
Aku suka toner ni sebab dia mengandungi Rose Water :)

Ha, ni Cheqsuedieyha ada tanya dekat aku, aku guna eyeliner apa, so inilah eyeliner nya :)
Jenama biasa je, Silky Girl beli kat Guardian~ huhuu, tapi superb BEST !

Maskara dari AVON. Since, aku ni ahli AVON, barang barang AVON pun apa kurangnya. 
Maskaranya tak pernah mengecewakan :)

Eyeshadow dari AVON jugaaaa ~

Pelembap bibir daripada Vaseline. Teman setia bibir anda :)

Eyebrow definer. Aku beli yang biasa biasa yang sebatang RM3.90 tu je ~

Compact powder daripada Demi. Produk dari England.

Eyeshadow Secret.

Pemerah pipi dari Elianto.

Dan berus berus yang sangat membantu :D


Okay, itu saja untuk kali ini. Peace yaww~ hehe




Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

cheq sue dieyha said...

tq zety tp x reti pkai klau yg liquid cm2,comot.tgk zety pkai cantik jew...

Cik Zety said...

hehe, xpe. kena selalu praktis, selalu pakai, nnt lama2 biasa dah :D

the name is Nisha said...

bb cream tu macam best,mana zety dapat eh selalunya ?

Cik Zety said...

@the name is Nisha hehe, saya jual lah sayang :) nak try ke ?

cheq sue dieyha said...

bb cream ni sesuai ke untuk muka berjerawat?salah pkai produk hari tu muka naik jerawat penuh 1 muka n tinggalkan parut.ble mekap,parut still nmpk.terus give up untk mekap..

Cik Zety said...

kelebihan bbcream ni :
-menutup cela di muka tanpa menyumbat kan pori
-natural look *tak betompok
-sebagai bedak asas dan concealer
-sifat merawat
-menggalakkan regenerasi untuk nmpk muda
-UV spf45++
-melambatkan penuaan/kedut
-mencerahkan kulit
-sesuai untuk kulit org asia
-tekstur ringan untuk cuaca panas

tak rugi kalau cuba :)@cheq sue dieyha

cheq sue dieyha said...

email harga blh x?bemybelovedshawl@gmail.com

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Inspirational Jewelry Wholesale said...

BB cream tu best ke? berapa harga?