ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, July 15, 2011

Tutorial make-up yang kedua (: hihi~


Selamat malam semua ! Okay, kali ni aku akan tunjukkan tutorial make-up yang kedua. Hehe, macam yang aku bagiau sebelum ni, aku nak buat part two so this is it ~ Enjoy :)

Mula mula makesure muka dicuci dengan bersih dahulu, lepas tu baru la boleh tempektempek
BB Cream. 

Ratakan BB Cream diseluruh wajah dengan sempurna ~ 
cehh ayat -.-''

Lepastu, tempek pulak bedak. Aku ada bedak kompak je so aku tempek bedak kompak jela ~

Lepas pakai bedak, aku sapu pulak eyeshadow untuk kemasan kat bahagian mata.
Aku letak eyeshadow warna coklat sebagai warna natural :)

Okay, macam ni lah rupa bila eyeshadow dah diletak di kedua-dua belah mata.

After letak warna coklat tu, letak pulak secara 'smooth' warna silver dekat pangkal mata tu.
Macam contoh yang kat atas nilah.

Then, apply pulak eyeliner untuk kemasan yang lebih sempurna. Mulakan dari tengah ke pangkal mata, dan dari tengah ke hujung mata. Paham tak agak agak ?

So, bila dah settle, the eye will look like this ~

Lukisan yang tajam di hujung mata untuk nampak kan lebih dramatik ~ cewahh :D

Ni pulak bila da bubuh maskara dekat bulu mata tu. Thank God, bulu mata aku taklah terlalu pendek dan boleh tahan panjang jugak. Cuma tak lebat je :)

And moreee, aku tak berapa gemar pakai fake eyelashes, so I use my own natural eyelashes. HUHU.

Amacam, lentik tak ? Lentik tak ? weee~

Okay, aku ni sepet. Takpayah bagitau pun dah tahuuuu :P

Ni pulakkk, lepas dah settle tang mata, aku cuba lukis kening. Memang tak berapa nak cantik dan kemas. Tapi aku ni jenis takda kening so kenalah lukis huhuuu :) 

lepas dah tepektepek sume segala jadah tu, here am I ~ jeng jeng jeng !



Gambar natural yang tak edit langsung ~ sebab 
tu peluh peluh sume nampak -.-''

Dah siap sume sume tu, aku tepek laa sikit blusher kat pipi dan oleskan sikit Vaseline kat bibir nak bagi nampak cam sihat gituuu~ 

Lepas tu barulah boleh pegi jalan jalan ke Tesco. weeee ~


Aku dengan Jijat ~

Thankyouu to Amirah for the camera ~

Okay tata !

Like dan komen lah kalau suka :)

1 orang dah komen. Awak taknak ? :):

cheq sue dieyha said...

zety guna eyeliner pe ek?cantik je garisan 2...