ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, July 27, 2011

What goes around comes around :)


"What goes around comes around"


Mesti korang selalu atau pernah dengar ayat macam ni kan ? Apa maksud ayat ni bagi korang ? Tiba tiba aku teringat someone yang 'pernah' rapat dengan aku dulu. Well, kehidupan tak selamanya indah. At least, hargai la word KAWAN tu.

Bukan maksud aku nak bahagia dengan keadaan kau sekarang ni. Plus, aku tanak amek tau pun. Tapi, tahla, sebagai seorang kawan aku rasa aku berhak untuk nasihatkan kau. YES, even aku pun bukanlah bagus sangat. Bukan baik, perfect sangat nak tegur kau. Tapi kau pernah cakap kat aku dulu, kalau kau ada buat salah bagitau, tegur kau but now ? Ada ke kau nak dengar cakap aku ?

Banyak entri entri yang aku baca kebelakangan ni sume berkisar tentang kawan, sahabat. Kawan makan kawan. Kawan lupakan kawan. Kawan baik, kawan jahat dan macam macam lah pasal kawan. 

Bagi aku, sekali aku berkawan selamanya jadi kawan walaupun aku memilih kawan. Bukan memilih atas dasar rupa, harta, or else tapi pilih yang baik dari yang tak berapa nak baik. We have to be choosy in picking up friends for our own sake.

Bagi aku kau kawan yang baik. Seriously, aku tak tipu. Tapi manusia berubah. Kau yang cakap. Bak kata pepatah ni "Seeing people change isn’t what hurts. What hurts is remembering who they used to be." Bila aku ingat balik kenangan bersama, rasa sedih. Those memories was thrash for you. Semudah itu kau buang kawan kawan kau ? Dan kau tak pernah anggap kawan tu iklas dengan kau. Kau pilih negatif dari positif. Satu hari nanti kau akan sedar kesilapan paling besar yang kau buat. Kawan yang paling baik untuk kau adalah diri kau sendiri. 

Ya, kau pilih 'dia' daripada kawan. Its okay then. May you'll have a happy life with him. I dont wanna be a part of your friendlist as you throw me away from your life rite ?

No more YOU in my life, 'kawan'.

In life we never lose friends, we only learn who our true ones are.

Like dan komen lah kalau suka :)

0 orang dah komen. Awak taknak ? :):