ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Saturday, August 20, 2011

Anak buah sedara ?

Salam cinta ! *acehhh~


Malam ni memang nak update banyak banyak ayat dan banyak gambar juga. Sebab apa ? Sebab benda ni memang dah lama nak update tapi tersimpan basi aje sebab busyy berjalan sana sini. Hihi~


Korang, aku nak tanya sikit ni, kalau sedara korang @ sepupu korang dapat baby, kita nak panggil baby tu ape ek ? Anak sedara ? Bukan. Anak buah ? Cam pelik je. Atau anak buah sedara? -.-'' Okay aku dah pening.


Senang senang panggil je, anak sepupu. Haha. Okay, tapi aku lebih prefer panggil gelaran mak dorang. 


Sebagai contoh : Anak kepada Kak Long merangkap anak Mak Long aku. Baby Kak Long aku panggil, Baby Kak Long laaa :P


Sebab taktahu nak panggil gelaran apa. Tu pun jadi masalah kan ? Apa punya cerewet laa aku ni. Tapi baby Kak Long sangat cumil. Huhu. Buat aku rasa macam nak ada anak sendiri cepat cepat. Tapi benda tu bukan mudah kan ? Wee~


Tengok tu. Comel je. Masa ni baby girl ni baru je berumur 8 hari tau :)

Nama baby ni Nur Syaidatul Syafinaz Binti Mohammad. Sedap kan ? hihi. Aku dahlaa pantang sikit bila jumpa baby ni. Memang rasa nak bawak balik rumah je. Heheee~


Keciknyaaa beliau :O

Huhu, mulaa laa berangan sorang sorang, bila lah nak kawen pastu dapat menimang anak sendiri. Tapi aku muda lagi. Baru doblas taun camna nak kawen. Ptuihh~ Haha. Insyaallah kalau dah sampai jodoh kawen laa nanti.

Kalau time aku kawen tu aku still berblog lagi boleh laa aku tunjuk gambar anak aku pulak kan? Asek anak orang je :P

Haha, dah dah, banyak kerja nak kena setel dulu baru leh pikir sal kawen. Till then, jumpa lagi :)

*Orang tua tua cakap, baby baru lahir elok pakaikan bedak sejuk kat muka bagi muka nampak buruk takut diculik bunian. Boleh percaya ke ? Entah :)




Like dan komen lah kalau suka :)

11 orang dah komen. Awak taknak ? :):

**::CIKNUURUL::** said...

comel sgt2!,..haha,..panggil je la pape pon zetty,.ank org jgk,.hehe,.tp kdg cm pening,ni ank kazen kite tp die panggil kite mak2,.haha,.eh,btol la kn mak,.dh mak die ngn kite kazen,.aduss,.huhu


err,btw,.nice blog,.n CN pertame kali snggah sni,.hehe.folo u dear,.

Etong said...

hehe comel nyaaa!

Ain SSB said...

Comelnye dia~ dah pandai tengok kamera dah!

CIK JATT said...

comeyynya baby. suka2.
tak pernah dengar pun pasal bedak sejuk tu, tapi sis tengok memang ramai ibu2 suka tepek kat muka baby. sis dulu tak pun. mama dia jer yang tepek satu muka:)

H.J said...

anak sepupu la..haha

Cik Zety said...

hihi, tenkiu sudi follow :) @**::CIKNUURUL::**

Cik Zety said...

tahuu takpe. geram je tengok muke die~ wee @Etong

Cik Zety said...

hahhaa, ikot sape taktauu :P @Ain SSB

Cik Zety said...

hoho, xtawlaa. tapi bedak sejuk elok untuk muka dan kulit kan. sejuk je :)@CIK JATT

Cik Zety said...

hoho, xtawlaa. tapi bedak sejuk elok untuk muka dan kulit kan. sejuk je :)@CIK JATT

Gadis Misteri said...

biasanya panggil anak sepupu.