ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, August 2, 2011

Bila perempuan jadi tumpuan.

Hi girls and boys out there. Selamat hari Selasa.
Harini aku terpikir lagi. Korang kan girls, pernah tak time korang tengah jalan jalan mostly jalan sorang la pastu tejumpa la satu kumpulan mat mat kutu rayau tengah dok melepak isap rokok, main gitar ape suma atau yang dekat shopping mall duk melekat kat tangga atau dimana saja yang mereka suka berada. Pernah tak ?


Pastu kan, korang mesti lah macam tanak layan. So, korang pun tak pandang pun mamat mamat yang selebet tu even ada la sorang dua yang muka boleh tahan tapi tetap kutu rayau jugak. Mamat mamat tu pulak and the geng macam biasalah usik usik korang. Siap cakap, "Adik manis, ade barang jatuh laa". Korang dengan penuh innocentnya pun tercari cari lah but at last korang tahu yang dorang just mainkan korang je. *Demm! 


Situasi pertama

Situasi Kedua


Okay, macam situasi kat atas ni. Kalau kat situasi pertama tu, salah ke kalau kita, the girls nak ignore those people yang macam kutu rayau tu. Tapi salah jugak la kalau jalan sampai tak pandang kiri kanan atas bawah, pandang straight depan je -.-'' Memang nasib badan laa kan kalau macam dalam situasi kedua tu. huhuu


Conclusionnya kat sini, ewahh~ setiap kali buat entri mesti nak buat conclusion, haha. Okay, sambung balik, conclusionnya, the girls kalau korang dalam situasi macam ni, jangan buat sombong sangat. Buat biasa je then kalau berjalan tu hati hati lah, nanti kalau sampai jadi macam situasi kedua ni kan dah malu sendiri. The boys pulak, adui, bak kata orang lah kan, lumrah la tu laki ni noty. Err ? Tapi senoty noty korang pun jangan lah sampai mengapa apakan girls pulak eh ? Bergurau biarlah kena tempatnya tapi kalau jenis yang tak makan saman uh tak tau la nak buat camna. Sabor ajelahh.


Till then, jumpa lagi. Salam :)




*Kalau sudi, jum like Belog Cik Zety. Terima kasih :)
Like dan komen lah kalau suka :)

10 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Lilynn Sazlin said...

hahaha. dah terpijak taik kan? tulaaa..prasan sgt..

haha..cik zety saya dah follow blog awk :)

Cik Zety said...

Terima kasih sudi follow :)@Lilynn Sazlin

aimi adilah said...

kihkih.... nie slalu tjd dkt mereka yg perasan "cun" hihihi..... dh slalu tgk grl cm ni

H.J said...

kalo pakai hot..layan je la kutu kutu tu bertebaran..hak3

Cik Zety said...

hehe, tawu xpe @aimi adilah

CikHaniBhulat said...

hani pernah kena kacau kutu rayau dekat tepi jalan bustand..dia jalan laju2, last tersadung n nak tersungkur..ya allah, malu gile.

sharifahzakiah said...

cover cun tu sbnarnye. sbb tu jadik mcm tuh. kui3 :D

Etong said...

etong pun malu nampak mcmtu :)

Cik Zety said...

hehehe, tu kena ati ati :) @Etong

Cik Zety said...

conclusionnya jgn cover cun :)@sharifahzakiah