ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, September 26, 2011

Korang mesti penah kan ? Tipulah kalau tak penah :)


Salam ! 

Malam ni saja nak korang ingat balik kenangan lama. Walaupun aku rasa benda ni dah banyak orang post, aku still nak post jugak. Wek ~

Budak budak yang lahir pada tahun 70/80/90-an mesti ingat mase sekolah rendah dulu: -


  • Dekat sekolah ade salesman jual buku cerita. Hari ni bagi list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu kita dah tau dah. Salesman susu pon camtu gak. *hehe, best :)
  • Dekat library, budakbudak memang baca buku tapi just tengok gamba je. Tapi bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. *biasa da :P
  • Pakai pensel box yang boleh bukak depan belakang, pastu ade sharpener kat tgh2 die. *wee, aku pun ada tau :P
  • Main lawan pemadam, sayang nak guna untuk padam. Padahal itu fungsi sebenar, untuk padam!
  • Pakai pembaris yang bergerigi, kat dalam ade air pastu ade bende berkilat dalam air tu. *best je buat garisan sume :P
  • Cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tengah2 tapi tak penah nampak cikgu pegang pon kat situ.
  • Bulu ayam jadi ramping sebab sering dijadikan rotan. *sakit okay -.-
  • Main game 2D. Super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. Kadang kadang main digimon pun ade jugak :P
  • Jam tangan Boy London jadi idaman, sebab boleh tukatuka kaler ikut suhu & cuaca.
  • Takut BCG tapi lepas kena inject poyo la pulak . . . *kuikuikui~
  • Balik sekolah beli JoJo takpon Dendang. Tora pon best jugak. Beli semata2 nak mainan je, coklat die yang bolat bolat tu tak mkn pon.
  • Kasut berlampu kat tapak, yang iklan die kat tb bole tembak alien tu...Pastu kasut nak kasut jenama Spark laa, beli kat kedai Bata pun bangga je.
  • Siri kartun; Dragon Ball, Power Rangers, Ultraman, Ninja Turtles, Thundercats, Maskman, Gaban dan macam2 lagi.
  • Kalau kena marah dengan mak ke abah ke, masuk lari dalam bilik pastu nangis nangis pastu plan konon nak lari dari rumah la bunuh diri laa tapi last last tak jadi sebab korang takda duit nak lari dan takut sakit kalau bunuh diri -.-''
  • Duit belanja tak sampai RM2 pun ~ tapi boleh beli macam macam :)
  • Bawak beg roda sampai buruk bawah beg tu korang tibai ~
  • Dan banyak lagi . . . . .  

 Jangan lupekan sume ni sebab zaman sekarang budakbudak tak sempat nak layan bende bende ni..asyik mengadap tv dengan ps.. Kita akan sentiasa berubah, Cume asal-usul kite je yang permanent. huhu~ Ni la baru zaman kita :)

Mesti korang tersengeh sengeh je kan bace mende nih.. hihi ~



Itu je untuk malam ni. Buibui :) Thanks kepada korang yang sudi follow. Sayang korang ketad ketad <-- *ayat budak sekarang. euwws~


Like dan komen lah kalau suka :)

2 orang dah komen. Awak taknak ? :):

miratun madihah said...

aah betul2,semua saja je, alahai memori mengamit kembali :D

Ini Kisah Tia said...

kahkahkahhh . ada yang sama lahhhh