ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, September 19, 2011

Peoples changed. How bout you ?


Salam, jumpa lagi malam ini.


*Gambar ni takda motif dengan tajuk entri :P


Mood dah sedikit okay. Walaupun tak berapa sangat, but atleast bolehlaa nak update entri panjang berjela kan malam ni. Hoho ~

Macam tajuk kat atas, peoples changed. So, kat sini aku cuma nak talk talk je. Manusia. Dah nama pun manusia kan. Takkan tetap perangai atau sikap seseorang tu. Akan berubah dan boleh berubah-ubah. Thus, kalau berubah ke arah kebaikan its okay laa kan. Tapi kalau dah diri sendiri cakap, nak berubah, nak jadik lebih baik tapi perangai dah serupa bohsia aku tengok, apa macam weh ?

So, better tak payah cakap apa apa. Kalau nak berubah jadi baik, berubah je. Takpayah nak canang satu dunia, Im gonna be a better person tapi lain pulak jadinya. Jangan cakap je lebih, aku menyesal buat itu, aku menyesal buat ini sampai menangis bagai tapi sekarang ? Pffft~ Makin bangga pulak dengan perangai macam tu.

Dan yang aku paling tak suka sekali, orang yang hipokrit. Orang yang depan depan bersayang bagai mulut manis macam gula lolipop, tapi belakang ? Macam taik perangai lu bhai. *kan da ber lu-bhai lu-bhai da -.-

Orang macam ni jenis tak tahu bersyukur namanya. Haihh, kan aku dah berceramah macam ustazah. Haa, amekaw ~ Aku tahu mesti ramai yang akan cakap, halamak minah ni, macam bagus, macam baik sangat. Tapi walaupun aku tak baik, tak salah kalau aku menegur kan ? Even aku tak tegur depan depan. Yang penting aku dah tegur secara umum. Up to you lah nak amek port ke taknak. (Yuna pun dah berubah, makin ketat seluar dia aku tengok kat Suara Kami. hihi)

Aku sendiri sedang berusaha ke arah yang lebih baik. Insyaallah. Siapa yang taknak berubah jadi lebih baik kan ? Melainkan mereka mereka yang bangga mengaku diri sendiri jahat dan sebuk persendakan orang orang yang baik. You're not God to judge peoples :)


때로는 말로 입을 생각으로 마음이 말씀하고있는 게 아니 래요.

*Translate sendiri kalau nak tahu :)




Selamat malam semua. Sweetdream and sleeptite :)



#Nak buat freebies tapi tak terbuat buat. Korang nak freebies ape ek ? Ace cecite senang sket. Huahua :P




Like dan komen lah kalau suka :)

3 orang dah komen. Awak taknak ? :):

♥ MRS ZACKS ♥ said...

mnusia yunk. biase laa tu kan. kdg2 mgatasi ksbaran gak. it's ok sling tgur mngur kan :)

merahitujambu said...

cpt laa buat kek cik zety..=p

shafiqabdshukor said...

biar la hari ni lebih baik dr semalam.. esok lebih baik dari hari ni..
sape yg x dpt buat die org yg rugi..