ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, September 6, 2011

Semua orang ada 'wishlist' kan ? Tipulah kalau takda.


Salam Selasa :)

Today is Tuesday. Tomorrow is Wednesday. Yesterday is? *hoho, abaikan~
Entri kali ni tibatiba nak cakap pasal wishlist. Korang tau tak wishlist tu ape? Kalau translatekan, wish tu INGIN dan list tu pulak SENARAI. Kalau wishlist tu pulak?

err ?

Takkesahlaa senarai harapan ke, harapanku musnah ke yang penting apa wishlist korang untuk tahun ni?

Haa, kalau macam aku ni, haihh, kerja pun belum lagi, macam mana laa wishlist aku tu nak tertunai :( Tapi tadi aku baru je carik keja sementara untuk tunggu kerja yang lebih baik daripada aku duk memerap je kat rumah kan.

So, wishlist aku yang aku nak sangat, impikan dan idamkan tu adalah macam kat bawah ni, hihi :

-Touchscreen Phone yang kamera dia 5MP dan keatas :P

*Kalau duit lebih beli Smartphone pun masyukk :)

- Nak kamera cantek warna pink. ngee~

DSC-WX30/P-Digital Still Camera-W Series
*Kalau dapat DLSR lagi syiokk :)

- Dah boleh bagi mama dengan abah duit hasil gaji aku sendiri. Selama ni asik dorang je bagi duit kan :)

- Beli barang-barang keperluan yang disukai tanpa ragu dan yang penting, guna duit sendiri :) *kasut, handbag, shawl dan banyak lagi~

- Keluar nak pergi mana-mana pun senang, duit sentiasa ada lah katakan~

- Beli my own car. Hihii~ ni memang idaman semua orang. Tipulah kalau kau cakap kau tak teringin nak ada kereta sendiri :) *yang penting auto okay~

- Kumpul duit untuk kawen laaa. *hohoho, no komen~

Tak kisah laa orang nak cakap apa, tapi semua orang ada impian dan keinginan. Cuma cara nak mencapai impian dan keinginan tu jela kena betul. Dan yang penting, doakan lah aku dapat kerja tetap yang boleh menjamin hidup aku. Pastu, bukan aku tanak sambung belaja, cuma sambung belajar ni memerlukan perbelanjaan kewangan yang tinggi. Ada rezeki nanti, Insyaallah aku akan sambung belajar jugak :) Doakanlah.


*Nak ucap terimakasih dekat Mahligai Idea sebab sudi jadi follower yang ke 400. Tenkiuu dear :)


Till then, jumpa lagi lain masa. Buibui~





Like dan komen lah kalau suka :)

10 orang dah komen. Awak taknak ? :):

A to Z Lyrics said...

impian aku laa kan! nak kawin ngan kaw.. hehehehe 'gurau je!' kesitu plak dia ye! 'nakal'

aku suka laa kamera pink kaler tu! nampak comey!

Amoychanteks said...

nak kamera pink tuh jugakkk !

merahitujambu said...

igt wishlist nk kawin thn depan ke.nk beli rumah ke..=p

Cik Zety said...

hahaha, merepek je~ aku da btunang da pun~@A to Z Lyrics

Cik Zety said...

jum jum beli :) @Amoychanteks

Cik Zety said...

hohooo, lambat lagi laaa ngee :P @merahitujambu

A'G said...

wishlist aq plak...mau org sponser aq p Old Trafford (full trip)...klau duit sndiri lma lg kan..msih study...hehehe

Gadis Misteri said...

haha.. mahligai idea?? nape rasa cam kenal ea?? hihi..

idea semulajadi said...

sama2~ x sedar pon jd follower ke 400~~

Nurain said...

congrats cik zety :)