ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, October 24, 2011

5 Sebab Orang TAKNAK Follow Blog Korang


Salam :)


Happy Monday~ Selamat bekerja kepada sesiapa yang bekerja hari ni. Aku pun kerja harini so selamat  bekerja kepada aku :) Tapi esok aku cuti. Hewhewheww~ sukanya bila diaa ceria :P

Korang nak tahu tak apa ciri-ciri blog yang aku AKAN follow? Kalau nak tahu boleh tengok entri lama yang INI. Jadi entri kali tiada kaitan dengan sesiapa yang masih hidup mahupun yang telah tiada. Ini adalah dari perspektif aku sendiri dan juga pendapat yang datang dari pemerhatian selama beberapa dekad~*ini tipuu* Okay, kepada newbies boleh laa amek tips tips ni kan sebab aku rasa semua pun setuju kot? *main sukati aku je cakap kan*


5 Sebab Orang/Blogger TAKNAK Follow Blog Korang


1. Paksa paksa wa follow lu pahal ?

Ini adalah salah satu tabiat yang tidak elok diamalkan ye adik adik. Contoh lebih kurang macam korang nak jual barang atau nak suruh orang datang kedai korang, takkan korang nak tarik tarik tangan customer tu pastu nak paksa paksa ugut ugut suruh masuk atau beli jugak barang yang korang jual tu. Sama jugak macam blog ni. Mana boleh paksa paksa orang follow. Kalau paksa baca tu boleh tahan lagi. Tu pun kalau entri yang berinfomasi. Buatnya kalau entri 'Ayang cinta Babang'. Memang rasa bangang je baca -.-


2. Music player sampai 6-7 nak watpe derr ?

Tengah jalan jalan kat belog macam itik pulang petang pastu masuk satu belog ni, PANGGPUNGPANG! Lagu dalam belog dah macam disko dah aku dengar. Lagu ape pun tak tahu sebab banyak sangat. Haihh, korang buat belog nak bagi orang baca ke nak suruh orang bunuh diri -.- Tolong laa check balik belog tu sebab kadang kadang maybe korang tak perasan kot ? KOT ? -.-


3. Tulisan macam budak sekolah tadika -.-

Ni bukan pertandingan mewarna deknon oii~ Takpayah nak kalerful sangat tulisan tu. Payah orang nak baca. Dah elok orang masuk nak baca terus lumpuh segala perasaan tu. So, tolonglah be alert guys~ Aku cuma nak tolong korang je jangan ingat aku nak sabotaj blog korang pulak. Makesure matangkan tulisan korang walaupun umur korang 11 taun ke 13 taun ke.


4. Gadjet berjuta lemon kat belog. Serabut kepala otak je -.-

Masuk belog pastu kena tunggu setahun baru boleh baca entri. Sebab apa? Sebab banyak sangat gadjet gadjet yang tah apebenda tah 'Terima kasih sudi follow' yang gedik gedik kat tepi belog tula, jam la *padahal kat laptop/komputer dah memang ada jam* kartun gerak gerak besar gedabak lahh tapi taktahuu apa fungsinya kat belog tu? Aku akui dulu aku pun macam ni jugak suka letak gadjet banyak tapi akhirnya takda kepentingan pun~ 


5. Entri takda info~ Sikit sikit pasal kekasih macam orang lain takda -.-

Hari ni cerita pasal boypren, esok pasal gaypren, lusa pasal girlpren. Hari ni kapel, sok putus. Semuaaa pasal kekasih laa. Apa jadah ni? Kalau bercinta dengan selebriti ke mau jugak aku baca. Cuba lah belajar tulis info info yang berguna ke? Maklumat maklumat penting ke, isu isu semasa ke? Best jugak aku baca. Mesti nak baca lagi, lagi dan lagi :)




Aku rasa macam dah banyak kali aku cakap pasal benda ni kan? huhu~ Takpa takpa, aku ingatkan lagi tak salahkan? Kalau boleh korang tolong laa take note benda benda ni. Kadang kadang benda ni nampak simple tapi ada kesan terhadap belog korang. 

Kalau boleh mesti kita nak orang happy masuk belog kita kan? Dan lagi, aku lagi suka ramai pembaca yang baca dan komen setiap entri yang aku tulis daripada followers yang hanya tekan button follow tapi tak pernah nampak batang hidung dekat tempat komen :)


Terkasar bahasa harap dimaafi. Terima kasih sudi baca. Jumpa lagi next entri~


Okbai.





Like dan komen lah kalau suka :)

28 orang dah komen. Awak taknak ? :):

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

hahahha setuju..jadi jom tgk blog acu..ade x mcm ciri2 kat ats tu..??

Rosalia said...

uih.mcm mrh jek :) rilek2.

Ku Azhar said...

huhu semua tepat pada diriku T_T

syaidatie nurdilla said...

Nice Entry dear.. @~@

miaishika said...

ngaaaaa~~~i loike...

merahitujambu said...

ekekeke...mkn dlm tu..=p

Cik Zety said...

hehe, tenkiu sudi follow tau acu :) @teyhasahaje a.k.a NURUL

Cik Zety said...

tak marah laa. tengok ni muke snyum ni hikhik :P @Rosalia

Cik Zety said...

tenkiuuu :) @syaidatie nurdilla

Cik Zety said...

sukenye sukenye~ :D @miaishika

Cik Zety said...

sukenye sukenye~ :D @miaishika

Cik Zety said...

bile nak makan luar plak kekekek~@merahitujambu

Suhaili Othman said...

nak share boleh takk ? nanti su kredit ke blog Zety :D

Puan tia said...

kita xkish org tu paksa folo ke hape kita tetap folo org tu..sbb kita suka berkawan.. :)


i dont care siapa org tu or else..blog dia memeningkan or wat jnji dia seorang blogger yang baik hati nak kawan ngan kita..bukan nak dengki2... heeeeeeee

Amir Baker said...

Laa, patutla follower aq ciput. mekasih2.

Cik Zety said...

sila sila :) @Suhaili Othman

Cik Zety said...

bagusla huhu :) orang peramah ni semua orang suka :) @Puan tia

Cik Zety said...

sama sama :) @Amir Baker

wanie said...

byk informasi..tq sis!

Umie Artoqiemie said...

Saya dah follow awak, follow me back ya? ahahahahhahaha...menyampah x? :P

miratun madihah said...

ade ke orang letak music player banyak?tak pernh tengok lagi ni,

Haa,num 5 tu selalu tgk,bosan seyh.

huwaaa lama tak jalan kat sini.rindu

SoLy SoLicious said...

hi cik zety ^__^

Cik Zety said...

hi hi :) @SoLy SoLicious

Cik Zety said...

menyampah xsgt laa tapi panas adelah :P @Umie Artoqiemie

Cik Zety said...

kite pun rinduuu jugak :P @miratun madihah

Rtp Farra Arisha said...

tiada paksaan dan halangan dalam blogging, asalkan don't do what the others don't like ;)

sarasudin said...

HAHA.gud entry. :)

diarinadiaa said...

sangat agree!!! **takpe kot sekarang followers sikit, asalkan entri yang kita post TIDAK dibiar macam angin lalu **sedih**