ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Saturday, October 1, 2011

Kenapa lelaki suka perempuan yang lebih berusia ?


Hello pretty guys and handsome girls. Assalamualaikum.


# He's damn cute but then he married her -.-

Today, aku nak cakap pasal title di atas becoz I've been thinking about this topic past few days. Biasanya, aku akan terpikir pasal sumting yang sesuai dibuat topik dalam belog time ontheway nak tido, time termenung *bukan berak okay -.-*, time ternampak situasi yang 'menarik' dan juga time dalam bilik air *standard ah*. Memang idea aku melimpah limpah umpama coklat iklan kokocrunch di ladang gandum. pheww~

So, berbalik kepada topik asal tadi. Kenapa ? Kenapa lelaki lagi suka perempuan yang berumur ? WHY ? Oh men -.-'' Gadis gadis bergetah banyak tapi diorang still jugak nak pilih yang lebih berumur daripada diorang.

Antara sebab sebab yang aku nampak dan dapat melalui sumber berborak borak dengan 'mangsa' dan juga pandangan aku sendiri adalah seperti di bawah.

Diorang lagi prefer the LADIES than the GIRLS adalah kerana :

1. MATANG
Ini adalah point pertama yang aku nak hilite kan. Sebab apa? Sebab masa aku temuramah seorang 'mangsa' ni, dia cakap, dia suka girl berumur sebab diorang MATANG. Okay, kat sini jugak aku nak tekankan, bukan semua yang berumur tu matang ye kawan kawan, sebagai contoh aku. *erkk ?* Kadang kadang ada je yang muda, umur baru 15 tapi pemikiran matang gila sebab apa? Sebab kadang kadang pengalaman mematangkan tapi no wonder laa yang dah berumur ni matang sebab diorang lagi banyak pengalaman KOT. Tapi, kematangan tak mengenal usia laa weh -.-''

# Kami bahagia :)

2. PENGALAMAN
Ni pun lagi satu, mungkin lelaki ni suka dengan perempuan yang berpengalaman. BERPENGALAMAN? Apa yang bermain dalam minda korang sekarang ni? Jangan nak pikir yang bukan bukan okay. I didnt mean it. Maksudnya disini, berpengalaman dari segi life, cara solve problem, cara diorang handle diri diorang. 'Mangsa' tu jugak cakap, dia nak sorang girl yang boleh tolong dia kalau dia ada masalah dengan penyelesaian yang membantu. Kononnya, girl yang muda muda ni bukan nak tolong settle kan masalah tapi lagi bagi masalah ada lahh. Betul ke? :O

3. MEMAHAMI
Kebiasaannya, perempuan yang lebih berumur ni dah lama idup kan. Mestilahh dah biasa makan garam. Hehe. So diorang lebih memahami laa kot? Kalau si lelaki ada masalah atau nak kan sesuatu diorang cepat tangkap dan lebih memahami daripada perempuan yang muda 2 3 tahun ni. Biasalaa perempuan yang muda muda ni kan manja, dan sentiasa nak difahami. *cakap kat diri sendiri :P*

4. BERTANGGUNGJAWAB
Perempuan berusia mestilah dah pandai hidup sendiri. Bekerjaya, ada simpanan sendiri yang tetap. Boleh berdiri di atas kaki sendiri dan mungkin lebih bertanggungjawab so senang sikit nak jaga perempuan macam ni. Takda laa merengek rengek mintak topap laa, suruh beli ni laa, mintak tolong tu laa. MUNGKIN laa kan :P

5. COMEL LOTE
Ni kalauu korang menidakkan memang aku pijak je. Hihi. Tipulaa kalau korang tak suka perempuan yang comel, cun, cantik dan sebagainya kan. Tapi buatnya perempuan tu lagi tua daripada korang. Cinta tak mengenal usia. Takda hal laa ye tak? Kadang kadang perempuan tu memang lagi tua daripada si lelaki tapi si lelaki nampak lebih matang so takda masalah laa. Mungkin sebab ni laa kot laki tak kisah ada awek berusiaa.


# Sweet couple :)


6. KETURUNAN
Haa, apekah? Keturunan? Ada ke? Tapi macam logik jugak laa kan. Kalau korang perasan laa, maybe ada sesiapa dalam family lelaki tu atau perempuan tu yang menyebabkan this thing happen. HOHO. Sebab kadang kadang bila aku tanya kat 'mangsa' *mangsa lain pulak*, dorang jawab, entahlaa, maybe sebab parents camtu jugak kot. So no doubt la.


7. JODOH
Kalau dah jodoh, tak kemana laa. Kalau kau tak suka bercinta budak laki bawah umur, tuptup tu lah laki kau nanti. Haaa, baru tawuuu. Benda ni memang dah takdir korang so takleh buat apelahh.

Haa, setakat ni jelaa pandangan aku terhadap tajuk untuk kali ni. Semuanya adalah pendapat aku sahaja. Tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang dah tiada. Aku mintak maaf kalau ada ayat aku yang menyinggung mana mana pihak. Sekadar berkongsi :)

Till then, jumpa lagi. Babaiii korang :)




Like dan komen lah kalau suka :)

18 orang dah komen. Awak taknak ? :):

CikHaniBhulat said...

nice share..mcm2 sebab ade kan..pe2 pon jodoh ditangan Tuhan

Gadis Pantai Timur said...

tapi ada gak pompuan suka lelaki lebih muda..hehe...

Terbang Bersamaku said...

cinta tue tak mengenal usia...

Fariduddin El-Islam said...

Wah ske entri ni..menarik tp nape agk berat sebelah je(saudari macam x stuju laki muda memilih wanita berusia..) hehe..

Pepun entri ni best & bg byk input utk saya.

idea semulajadi said...

@Gadis Pantai timur: betol3~ ade pompuan yg suke laki lebih muda.. cth nye: saya! hehe~ tapi xde la suke smapai 5 tahun lebih muda tu~ setaun ckup la ;p

Cik Zety said...

TQ, betol2. jodoh sume ditgn tuhan :) @CikHaniBhulat

Cik Zety said...

memang ada pun :) @Gadis Pantai Timur

Cik Zety said...

yup2. setuju :) @Terbang Bersamaku

Cik Zety said...

hohohooo, mana ada xstuju laa. hihi @Fariduddin El-Islam

Cik Zety said...

haaa, ni mst bf muda setaun ni kan ? hihi~@idea semulajadi

Gadis Misteri said...

haha.. kalo da suka, tak de apa jd penghalang~

Chegu said...

tuia ke muda, asalkan perempuan, jangan jantan minat jantan dah la, hahahah

RyoKIRA said...

Sebab perempuan yg lg tua dr lelaki ni selalunya jenis yg matang,byk pengalaman&unik.Macam sy nipun taste sy mmg suka sebaya&lg tua dr sy.

Ayu Aurora said...

klu pompuan rmi pilih lelaki yg lebih berusia. Lelaki pulak *bru tau* yg dorg pon jenis suke yg lebih berusia dri diri sendiri .. alahai

thanks sharing

B33HA LoV4to said...

lelaki lebih muda? i like..haha..asalkan kukuh kewangan, baik budinya..tak ada masalah..dan kenapa lelaki suka wanita lebih tua..sebab2 dekat atas tu mmg betul..

:)

fauzi said...

bila perempuan bersama lelaki yang lebih muda dari dia, dia akan bersikap lebih matang atau lebih gedik? compare yang berlawanan,, conform2 perempuan akan lebih gedik kalau lelaki lebih tua

Anonymous said...

kalau lelaki tu muda 8 taun camne?
dia suka kat sya.tp sya x tau laa..
x habis skola lg kot budak tu...

Anonymous said...

Llki umo 16..ske sy yg dh 30an..cmne tu..??hihi