ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Saturday, October 8, 2011

Manusia ke binatang ?


Salam muslimin dan muslimah semua :)

*Entri ini sedikit emosional* :P (Sila baca sampai habis untuk mengelakkan kekeliruan)


# Aku taknak letak gambar baby yang malang tu. Tak sampai ati :(

Kebelakangan ni banyak keluar cerita pasal kes pembuangan bayi. Buang anak. Diulangi semula ye rakyat sekalian, buang ANAK yang dilahirkan dari rahim dan merupakan darah daging sendiri. Sumpah cakap, hati aku memang panas bila baca atau tengok berita pasal benda ni. Meluap luap kemarahan aku. 

Weh, baby tu tak salah okay?! Korang yang salah sebab dah tak tahan sangat nak menyedap je keje ! Haa, bodoh punya manusia~ Aku pun tak tahu nak gelar orang macam ni manusia ke atau binatang. Seriusly cakap, korang dah buat dosa zina tu takpayah laa tambah dosa membunuh pulak. Kalau dah taknak sangat kat baby tu, bagi jelaa dekat orang lain. Letak dekat tempat yang orang boleh nampak. Bagi kat orang orang yang dah lama nak anak pun okay pe? *Ni bukan cadangan nak menggalakkan orang berzina, cuma nak cegah korang bunuh baby tu* Think twice lahh -.-

Aku dah laa suka baby. Bagi aku pun takpe kot. Hoho~ Tapi korang sendiri boleh pikir mana yang baik, mana yang buruk kan.*tapi lau korang leh pikir takda laa korang buat benda haram uh kan -.-* Aku kadang kadang sedih dan geram tengok gambar gambar baby tuu dah macam apa dah korang buat. Baling kat longkang laa, buang kat tong sampah laa, buang kat perigi la. Ape jadah tah otak korang ni -.-''

# Tengok tu --> Aku mahu hidup juga

Cuba laa bayangkan kalau korang dibuat macam tu? Mau menjerit menggelupur agaknya. Kot ye pun dah sangap sangat nak berzina je keje baik korang ikat je peranakan korang tu takpe mandulkan diri sendiri. So then, takda laa baby baby malang ni dilahirkan ke dunia. *makin meningkat lak maksiat kang* 

Apapun, kepada remaja kat luar sana termasuk aku, pikirlah masak masak, pikir jauh kedepan, sampai bila korang nak enjoy, nak have fun je. Korang bukan sentiasa muda, sentiasa sihat. So daripada sekarang ni beringat lah. Jangan buat perkara yang memudaratkan diri korang sendiri okay? Semoga kita semua akan jadi manusia yang lebih baik satu hari nanti. Insyaallah :)


Entri agak berunsurkan ceramah ringan :P

Jumpa lagi nanti~





Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Marya Hana said...

nak buat mcm mane ek dengan kes ni..? semakin hari semakin terok. baru ni buang anak dr atas apartment. gila kot!

Cik Zety said...

tahlaa, bikin panass jee -.-'' @Marya Hana

anamizu said...

hemm betol tu zety..
kesian la baby tu..
bukan die yg buat dosa :(



luv,
cik ana

sarasudin said...

tuh ar.sokon.aku pun ade baby gak.sian PP n JB tuh, sape lah mak ayh diorang buang diorg.aku jugak yg amik jage.kuang3. :P