ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, October 27, 2011

Review Movie : The Thing & Shark Night3D


Salam peeps :)

Setelah 2 hari membusykan diri dengan pergi berjalan sakan. Baru hari ni jari ni dapat melepaskan kerinduan untuk menaip. hehe~ So kepada yang merindui, Im here babeh :P

Okay finee takda sapa rindu. Entri kali ni adalah entri review movie sempena dapat tiket free daripada Nuffy yang comel tu :P Aku pegilah dengan kawan aku sapa lagi kalau bukan si Amie Amirah tu. 


*Segan je nak snap pic ni time kat McD arituu :P

Amie the monstaaa >.<

Jumpa sorang je blogger, pemilik blog Solicious Storinori dengan kawan beliau. Sempatlah tangkap gambar beliau tapi gambar aku dengan beliau ada kat kamera beliau. Yang ada cuma gambar kat bawah ni.

Beliau dengan Cik Amie :)


So movie ni mengisahkan sekumpulan pelajar pegi bercuti dan blablabla. Jalan cerita movie ni agak stereotaip dan boleh diagak. Kawan lama yang jahat, sheriff yang tak berguna dan lepas sorang mati, yang lain pun ikut mati kena makan dengan jerung jugak. 

Cuma gigi dan badan jerung yang besar tu je yang buat penonton takut kot. Yang lain biasa je. Dan yang paling taktahan, end of story, hero penyelamat dalam cerita ni adalah anjing milik Sara :) *kalau die tak bagi kayu apetah kat laki tu, laki tu takkan leh bunuh jerung tu*

Lepastu, taktau ending die macam mana. Just abes macam tu je. Entah hidup entah mati. Sebab jerung tu bukan sekor je tapi berpuluh kot? Macam movie Piranha dulu, endingnya kena makan dengan mak piranha kan? Yang ni taktahu la apa endingnya. Korang buatla ending sendiri ye~ 2 bintang untuk movie ni.


Dan keesokkannya pulak, aku pegi pulak KLCC tengok wayang lagi. hihi~ Kali ni aku pilih untuk tengok THE THING. 

Jalan cerita yang agak menarik. Tak lembab sangat dan tak laju sangat kira sedang sedang laa. Aku boleh paham laa jalan cerita dan fokus movie ni. Banyak part suspen yang boleh buat orang tutup muka taknak tengok dah. hehe~ Memang sesuai la dengan tajuk movie ni sendiri iaitu THE THING. Tapi bagi aku cerita ni memang BEST. Sila lah tengok ramai ramai dan aku bagi cerita ni 4 bintang :)

Cakap banyak pun takguna lebih baik korang pegi wayang sekarang pegi tengok cepat. Masa tengok premiere screening Nuffnang tu nampak Cik Epal dengan bf tapi maluuuu nak tegur. Kawan aku cakap Cik Epal nampak kecik molek depan depan. Yela, berapa orang dah doakan dia kurus setiap masa kan? hehe~ 


Next month nak tengok movie ape pulak? Nantikan. . . . 



Okbai semua. Muah kepada yang sudi follow blog comot ni :) Big thanks~




Like dan komen lah kalau suka :)

11 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Eqa Yazid said...

hehe. eqa baru ingat nak tgk cter the thing esok . heheh :D

Cik Zety said...

cepat cepat tengok hehe, jngan lupe bawak something untuk tutup muka hehe @Eqa Yazid

Cik Eka said...

wahh bestnya dia dpt preview..hehehehe

eka dh lama x tgok wayang..

pstt kasut eka tu beli kat depan jln tara jer..19.90 tak silap...hehe

kasut nipis plus murah..selesa bawak jalan

Cik Eka said...

jalan tar..adeh typo..hehe

SoLy SoLicious said...

owh cik zeti ^^

next preview tintin jum..heee

Ain SSB said...

Ain rindu Cik Zety!! hehe.

Woah nak tengok la nanti, thanks for the review! :)

cik Dil said...

waaahh best llaaa..
yunk, lagu kat blog ni lagu apa yer???

Cik Zety said...

lagu avril lavigne- I LOVE YOU :) @cik Dil

Cik Zety said...

auchhh terharuuuu nyee. hehe.

tengok jangan xtengok tauu :) @Ain SSB

Cik Zety said...

tintin ? cerita apekah ? :) @SoLy SoLicious

Cik Zety said...

haruslah beli kan :P @Cik Eka