ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Sunday, October 16, 2011

Siapa suka buat jahat angkat tangan ?


Salam :)




#Doodle tu HARAM ? So no more doodling kot :( 


Baibai :)



Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Gadis Misteri said...

minta maaf..
nk ckp skit.
doodle x haram.
Sbb doodle mcm kartun, satu bentuk yg dah diubah suai drpd rupa asal dia.

ye, lukis benda hidup x bole. Tp org melayu zaman dulu ada buat ukiran kayu bermotif itik, (Itik pulang petang)tp itik tu dah di abstrakkan.x realistic. sama la mcm doodle. x pe.

kami student fine art, mmg ada blaja psl haram dlm lukisan. jd, saya yakin nk ckp doodle x haram.

Terima kasih...

anamizu said...

doodle tu haram?????
kene g bace skrg nih :(



luv,
cik ana

cik Dil said...

serius ke???

Cik Zety said...

huhu, xtaw laa. tpi kalau benda yg kita xtaw halal haramnya lebih baik elakkan je. @anamizu

Cik Zety said...

xtaw laa kesahihannya tapi ada dalil nabi kan.@cik Dil

Cik Zety said...

mungkin tapi benda yg xtentu halal haram mcm ni lebih baik elakkan. pihak ni cakp haram, pihak ni pulak cakap halal. xtaw kebenarannya. elakkan adalah jalan terbaik :( @Gadis Misteri

merahitujambu said...

setuju dgn gadis misteri.....doodle tidak menyerupai manusia..kalau menyerupai barulah haram..=)

merahitujambu said...

terlalu meluas maksud bila baca..kadag2 kita kena bertanya ustaz..jgn menyimpulkan dan merumuskan yg kita rasa was2..kadang2 kalau tersalah bg th dosa jugak..apa pon thank zety share info..bederau darah baca tajuk awk..heeee

Cik Zety said...

huhu, masing2 ada pendapat sendiri. tpulang untuk menilai. lukis doodle xperfect okay kot ? @merahitujambu