ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, October 20, 2011

Tips Mengelakkan Dari Terkena Ngorat



# Kredit to takkesah.tumblr.com


Salam, hi peeps !

Aku tak suka kakak aku. Benci giler kot ase nak bunuh je -.- Sebab apa? Sebab aku tak ada kakak~~~

Okay okay, enough mumbling. Hari ni nak cakap pasal Tips Mengelakkan Dari Terkena Ngorat :P haha~ Tajuk pon dah mengghairahkan ye ke idak? So apekata kita terus ke point seterusnyaa. . .

1. Tak payah susah susah nak mekap
Haa, tak payah susah susah nak mekap, bangun pagi pagi, kena siap 2 jam awal la apelah so pasni tak payah semua tu. Korang bangun mandi siap pakai baju sume terus keluar pegi mana mana jelah. Agak agak muka macam kat bawah ni lagi perfect.

# Natural jeww muka mak nok -.-

Tapi kalau degil nak mekap jugak pastikan korang mekap tu biar macam kat bawah ni pastu nak buat muka cam gitu pun boleh jugak. Dipersilakan . . . 

 
# Aww~ mungil tak bibir i ? -..-


2. Senyum tak perlu kata apa apa :)
Senyum laa anda sebelum anda disenyumkan. Hehe~ Kalau ada rasa macam nak kena ngorat cepat cepat senyum macam kat bawah ni. Pastikan sama dan serupa.
# Pandanglah lihatlah ~~~

3. Buat muka best
Kalau lelaki duk usha usha korang, korang buat muka yang paling the best yang digemari ramai. Buat sampai dorang rasa macam menyesal ngorat korang. 

# Haa, kau nak ape pandang aku ?

Takpun, agak agak kalau diorang still pandang lagi ke kan. Korang buat je isyarat yang sesuai untuk diorang. Bagitahu diorang apa yang korang rasa.

katy perry no makeup russel. Katy Perry Face With No Make
# Apa pandang pandang ? Nak kena lempang ?

4. Pakai pakaian yang 'cantik'
Keluar rumah tak payah pilih nak pakai baju ni sesuai pakai dengan seluar ape ke aksesori ape ke terus je pakai. Baru 'rare' HAHAHAHA. Mesti takda sapa nak ngorat. Korang try lah berkesan punyaa :P

# Aduhh, asal diorang pandangpandang ni. Tau lah cantik an~

5. Penampilan yang 'ohsem'
Bab ni memang korang harus praktikkan kalau taknak dingorat. Kalau boleh deodorant tu takpayah jadi koleksi laa. Ketiak tak payah cukur. Baju pakai baju yang dah 6 bulan tak basuh. Kuku kalau boleh lagi hitam lagi advance. Kompem kompem bukan laki je tak pandang korang, masyarakat pun taknak dekat. Semoga berjaya.

# I nak rebonding laa bulu tiak i ni nanti :P

Jadi, kepada mereka mereka yang taknak dingorat tu boleh laa applykan teknik teknik yang disebut diatas. Jangan lupa berdoa jugak semoga korang sentiasa tak dingorat buat selamanya :)


*Buat jangan tak buat*



Jumpa lagi. Baibai :)




Like dan komen lah kalau suka :)

15 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Ku Azhar said...

terbaekkkk bulu ketiak! :D

Farida Amira said...

hahaha, gambar last tu lawak lah. XD

izzah said...

gilerr kentang gambo last tu..ieeww..hahaha

izzah said...

gile kentang gambo last tu..ieww..hahaha

Gadis Misteri said...

haha.. ni bole jd jawapan kpd post saye yg sblm ni.. good2~

ishiko said...

bulu ketiak xleh blah..
curl siap.. hahaha

Ayien Ocaca said...

HAHA...k fine...
sangat KELAKAR !!
hahha...

btw yien layan tumblr takkisah tu...
sgt best :)

Cik Zety said...

hahaha, rasakan ! @Ku Azhar

Cik Zety said...

hehehe, geli jep :P
@Farida Amira

Cik Zety said...

wah yeke :P @Gadis Misteri

Cik Zety said...

awhh~ semestinyaaa :P @ishiko

Cik Zety said...

kan kan ? die punyee typos best :) @Ayien Ocaca

syakey said...

geliii ah bulu ketiak mcm tu... haha

Lea Isnawi said...

aku nak ade org mengorat aku

hehehe

fairy.,. fairy said...

hehehe terbaeeeekkk picture yg last tuh hehehe