ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, October 6, 2011

Tutorial link berpelangi.


Salam :)

Dah lama tak buat tutorial kan *macam selalu buat pulak :P* Jadi, harini aku nak kongsi dekat korang semua tutorial yang boleh mencantikkan lagi belog korang tu. Mungkin ada sesetengahnya yang dah tahu tapi mungkin jugak ada yang tak tahu lagi so jom layan ~

Kebiasaannya link akan berubah satu warna je kalau korang gerakkan cursor kat link tu kan? Tapi kali ni korang boleh ubah link tu jadi kalerful atau dengan sama ertinya warna warni. Barulah orang leh cakap, kelasss kau jah :P

Mula mula, copy kod ni :



<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">
/***********************************************
* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/
* Please keep this notice intact
***********************************************/
</script>
Then, korang pegi kat dashbord, klik design, page element, add gadjet dan paste dekat HTML/JAVASCRIPT :)

Preview. Jadi tak ?

Kalau dah jadi yay~ blog korang dah cantik sikit :P Hehe, thanks to nurhafizahpija.blogspot.com :) 


Like dan komen lah kalau suka :)