ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, November 7, 2011

Segmen Popkorn ~ "kreatif ke haku berakronim..?"


Salam sayang kepada semua :P

Minggu ni mood nak join segmen aje. Kali ni ditag pulak oleh Cik Ana yang peramah lagi baik hati tuu. Beliau ajak join segmen akronim. Ape kejadah akronim tu ek? Okay, kalau korang nak tahu, akronim tu adalah kependekan yang berupa gabungan huruf atau suku kata. Kalau nak tahu lebih lanjut, Google aje kan senang :P

Lets start :)


SYARAT-SYARAT

  1. Terpulang lah samada nak follow/ikut atau x... tak ada paksaan (merendah diri la konon.. cheewah)
  2. Bina akronim yang korang rase paling kreatif berdasarkan perkataan di beri.. (setahu aku, bloggger2 ni kebanyakan nye sumer kreatif... Btul x? )....
  3. Postkan entry bertajuk SEGMEN POPKORN ~ "KREATIF KE HAKU BERAKRONIM..?" korang dan jgn lupa masukkan Banner yang aku wat.
  4. Copy link tersebut dan paste kat comment di bawah.
  5. Tag kat membe korang walaopon seorang (wajib kalo nak menang hadiah)
disebabkan ni minggu pertama aku nak wat segmen ni, perkataan yang aku pilih ialah :

PERTAMA


hadiahnye :
1. Paling Kreatif ~ Top Up RM5 (Celcom/Maxis)
2. Paling Simple ~ Top Up RM2 (Celcom)
3. Paling Sempoi ~ Top Up RM2 (Celcom)
4. Paling Ehem-Ehem ~ Top Up Sehengget


P - Please smile
E - Even you
R - Really
T - Tired
A - And
M - Moody
A - All day long


DONE!

Adoi, tak pandainya nak buat akronim ni Cik Ana oii~ Tapi bantai jela. Hehe~ Harap harap adalah peluang menang :P

Okay, aku nak tag Cik Eka :)


Buibui korang~



Like dan komen lah kalau suka :)

5 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Cik Eka said...

tq tagg..

nanti eka free eka join...huhu..
tak berapa boleh berfikir sakit2 ni..

hehe

Cik Eka said...

tq tagg..

nanti eka free eka join...huhu..
tak berapa boleh berfikir sakit2 ni..

hehe

merahitujambu said...

wah kata-kata menarik lah...good luck

anamizu said...

yeyyyy!! finally zety buat jugak even mule2 ckp blur..hehe..wahh creative ape acronym zety buat tu! gud luck utk kite! hehe


luv,
cik ana

PopkoRn said...

Thankz Cik Zety
Sbb joint segmen POPKORN
Trus follow updated segmen ni hokeyh sebab segmen ni akan di batal kan jika penyertaan kurg dari yg di tetapkan...
Tq