ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Saturday, November 5, 2011

Tag Kenali Blogger :)


Hi peeps :) Salam semua~

Sebenarnya entri ni dah tersimpan lama dalam draft sampai dah jadi pekasam dah pun. Maaf saya lambat jawab sebab busyy sikit :( Memang sekarang ni musim tag mengetag agaknya. Hoho~ Haritu dah jawab tag dari Cik Eykaa. Kali ni nak jawab tag daripada Cik Ain SSB kitewww ni haa :3 Maaf ye kalau kite tak pandai jawab :P 

the rules:
  • tak boleh tag semula orang yang sama.
  • letakkan semua peraturan ini (rules) di dalam entri.
  • tag 11 orang dan linkkan di dalam entri.
  • pastikan mereka tahu mereka telah ditag.
  • ceritakan 11 perkara mengenai diri di dalam entri.
  • jawab semua soalan yang telah diberi oleh orang yang tag anda, kemudian buat 11 soalan khas untuk mereka yang kena tag pulak.

tujuan tag ini adalah untuk lebih mengenali sesama rakan bloggers. okay let us start!


11 Perkara tentang Cik Zety ?
  • Suka tengok wayang, yang penting mesti thriller, scary or action movie
  • Suka tukar-tukar handphone baru setiap tahun *macam kaya sangat*
  • Kalau berkawan, sangat sayangkan kawan-kawan
  • Kalau yang tak kenal memang nampak macam sombong tapi bila dah kenal tahu laa perangai sebenar :P
  • Mula serius berblogging lepas habis belajar *baru ada banyak masa*
  • Suka senyum kalau taktahu nak cakap ape dengan orang baru kenal
  • Seorang yang boleh jadi serius dengan tibatiba *perangai apa ni*
  • Suka berkerut dahi -.-''
  • Takda campuran Cina dari mana-mana belah keluarga so jangan tanya, ada mix Cina atau tak~
  • Suka makan dan makan tapi badan susah nak naik ==''
  • Tak boleh kalau tak pakai jam kalau keluar pegi mana-mana
Okay done 11 things about me :) So jom ke segmen seterusnya untuk menjawab soalan tag dari Cik Ain comel mungil ni :P

1) Kenapa anda berblog?
Sebab aku berblog adalah untuk berkongsi pengalaman, cerita dan juga info info yang berguna untuk semua yang sudi baca belog comot aku :)

2) Blog pertama yang menarik perhatian anda?
Blog pertama yang menarik perhatian aku adalah belog Ailyl :)

3) Siapa idola anda?
Idola aku adalah mama dan abah :)

4) Ciri-ciri yang anda suka tentang seseorang?
Apa yang aku suka pada seseorang adalah sikap yang mudah memahami, tak berkira, boleh berkongsi masalah, jujur dan setia. 

5) Ciri-ciri yang anda tidak suka tentang seseorang?
Suka mengungkit, tak memahami, bangga diri, tikam belakang dan tak jujur.

6) Buah kegemaran anda?
Buah-buahan tempatan :P

7) Negara yang ingin anda lawati?
Korea kot ? Yang penting negara yang ada 4 musim :P

8) Negara yang pernah anda lawati?
Never been on holiday outside Malaysia :) Paling jauh Sarawak~

9) Suka makan diluar atau dirumah?
Both. Kalau malas masak makan kat luar lah :P

10) Pendapat tentang blog Ain SSB?
Belog yang simple, banyak gambar-gambar cantik, dan Ain sangat friendly !

11) Pendapat tentang Barack Obama?
Tettt~ No komen. Boleh ke macam ni ? Haha :P

Okay Im done! Yay~ Happy sangat bila dah setelkan tag ni sebab rasa bersalah je lambat jawab so Cik Ain saya dah selesaikan tag awak. Btw, thanks sebab sudi tag saya dan nak kenal saya dengan lebih rapat lagi~ Cewahh. Hehe~

And more ada lagi satu tag dari Marya Hana from blog Harapan Marya Hanya Impian. Sajee jee suruh kita taip banyak banyak kan :P Hoho, jum tengok soalan beliau ape :)


1. Sejauh mana korang kenal Marya Hana?
Sejauh bintang di langit. Cewahhh~ Aku kenal belog Marya ni melalui blogwalking. Seorang yang friendly. Ada boyfriend dah. Belajar pasal filem-filem ni. Even tua setahun daripada aku tapi macam muda setahun takpun sebaya :P

2. First impression pasal aku?
Nampak macam sombong tapi friendly orangnya tapi kalau jumpa depandepan macam segan jugak nak tegur takut tak sekepala. hoho~

3. Suka/Tak blog ini. Reason?
SUKA SUKA! Belog ni ringkas tapi sarat dengan kisah hidup beliau. Best baca :)

4. Kalau boleh kembali ke masa silam. Apa yang korang nak perbaiki dalam hidup?
Kalau boleh? Hmm. Nak jadi lebih baik dan taknak buat silap tapi rasanya kalau boleh kembali pun tak kembali kot. The most valuable thing you can make is a mistake – you can’t learn anything from being perfect.

5. 1 filem fantasi pilihan?
Harry Potter kot?

6. 3 blog pilihan
http://yayahana.blogspot.com <- Ini bukan bodek tapi kebenaran. (^^)V

7. Ada fashion idol? Siapa?
Fatin Liyana :)

8. Berapa lama untuk siapkan satu entri?
Lama jugak lah kalau masak megi dah siap makan 3 4 bungkus la :P

9. Kalau tengah marah, apa yang korang buat?
Masuk bilik, pasang earphone dan tidur. Kalau dekat tempat yang tak boleh tidur. Buat muka serius, dan muka berkerut dahi.

10. Pendapat tentang lelaki yang main kayu tiga?
Tak suka dan berharap agar tak jumpa lelaki macam ni. 

11. Kata-kata semangat untuk Marya Hana?
GO Marya GO! Untuk u punya final dan goodluck for ur study. Lately tengok u macam tension je. Wish u dapat buat yang terbaik for ur degree :)


Yeah! Dah habes jawab dan nak bagi tanggungjawab ni dekat blogger lain pulak. Ngee~

Kepada yang ditag oleh aku sila jawab soalan dibawah ini dengan gigih ye :

1- Apa yang korang buat kalau tengah bosan?
2- Makanan apa yang korang paling taksuka? Kenapa?
3- Selalu keluar jalan jalan pegi mana?
4- Gadjet idaman korang?
5- Apa yang korang tak suka dalam aktiviti berblog?
6- Suka makan laksa ke bihun sup?
7- Paling rapat dengan ayah ke mak?
8- Siapa yang terlintas di fikiran korang sekarang?
9- Best ke blog Cik Zety ni?
10- Apa perasaan bila kena tag?
11- Kalau tak suka kat someone, korang nak cakap camne?

Dipersilakan mereka yang bertuah yang ditag oleh aku :P

  • Robot Comel
  • Faramyza
  • Cik Ana
  • Syarifah Zakiah
  • Cik Yaya
  • Cik Eka (Belog Cik Eka)
  • Gadis Misteri
  • Kemetot Comel
  • Suhaili Othman
  • Cik Merah Jambu
  • Cik Dil 

Selamat Menjawab. Ingat ye kawan kawan, tujuan tag ni adalah untul lebih mengenali antara blogger. So, tak salah pun kalau jawab :) 10 minit pun dah cukup untuk jawab entri tag ni. So thanks again for tagging me. 

Buibui :)









Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Abg.Syuk said...

is that u??? bole jd model ni. wakakaka

Marya Hana said...

haha i friendly tau ~
x sombong, tapi kalau jmpa depan2 i x menegur org pon. muka selamber badak je.

thanks :)

Cik Zety said...

awww awww, pemaluuu cane nak jd model :P
@Abg.Syuk

Cik Zety said...

lagi lah segan nak jumpa. hee, ur welcome dear :) @Marya Hana

Ku Azhar said...

waaa..comelnye gigi..kih3

Gadis Misteri said...

hehe.. di tag~ ok2, nnt jwb.

Ain SSB said...

Aww yay thank you Zety gojes jawab soalan Ain!! :D

Sama la kita kat part suka makan tapi badan susah nak naik! huhu.

budak penjara said...

asal negara yg ingin di lawati mesti korea??haha pompuan mmg x leh pisah ngn korea

anamizu said...

zety comel..adik manis, TQ tag cik ana..nanti cik ana buat ye..hehe





luv,
cik ana