ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, November 22, 2011

What being Malaysian is all about.





“They don’t respect you, they don’t respect our flag, they don’t respect our King and they don’t respect your parents. If you allow this to happen, then you are cowards. You must teach them what being Malaysian is all about.” – Ong Kim Swee




Salam bloggers.

Kat atas tu mungkin quote of the year yang diungkapkan daripada jurulatih pasukan bola kita yang menang malam tadi, Ong Kim Swee. Sangat mendalam maksudnya kalau kita selami.

Well, malam tadi aku pon tengok jugak dengan mama walaupun tak minat sebenarnya dengan sukan nombor 1 dunia ni. Hehe, tapi tah kenapa malam tadi omaiigadd, sangat eksited sampai terjerit-jerit. Okayfinee~

Well, tahniah kepada Skuad Harimau Muda sebab dah mengondol pingat emas untuk Sukan SEA sekaligus sebagai juara negara. Even kita ditempat ke 4 tapi still, menang bola malam tadi ibarat memenangi keseluruhan acara weh! Game yang paling banyak debaran dan memang rezeki Allah SWT nak bagi kan :)

Tapi memang taktahu nak cakap apa kepada penyokong Indonesia, they never respect our country. Bukan semua tapi bak kata orang lama, 'Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga'. They should behave themself masa lagu kita dinyanyikan dan tak perlu kot nak guna kekerasan dan kekasaran kepada penyokong dan pemain kita. Kita dari rumpun yang sama kan?

Lastly, aku dapat tengok semangat rakyat Malaysia, dekat FB pun boleh rasa semangat tu, dengan aku sekali tukar DP. Ngehhngeh~ Dan kita berjaya! Congrats again MALAYSIA :)

# Amboi gambar -.-


Thanks for reading :)



p/s : aku tak suka Bonai -.-



Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

mira moshi;D said...

saya pun tak suke bonai , die main kasar ~

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

mak sya mengalahkn org laki tgok bola.. 2 la kn org indon is to much.. xpenah bersyukur... ada pembalasan untuk org2 mcm ne.. tgu je la..

SoLy SoLicious said...

proud of them..really

budak penjara said...

tp malam ni harimau sudah patah taring.. btw ko sama cam ak x suka bonai..rambut dia hodoh giler..haha