ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, December 9, 2011

Kawan dengan bekas kekasih, perlu atau tidak ?



Assalamualaikum semua :)



Baru-baru ni, dalam sebuk buat doodle free dekat Facebook Page, ada kawan yang bertanya kat aku,


"Patut ke kita kawan semula dengan bekas kekasih kita ?"


Okay, as far as I know, bekas kekasih boleh jadi kawan dan boleh jugak jadi musuh. Tapi semua tu bergantung dengan cara macam mana korang berpisah dulu, adakah korang berpisah secara baik atau pun secara kasar giteww~ 

Bekas kekasih atau ex-lover. Kadang-kadang sesuatu hubungan tu putus sebab kita atau sebab dia or maybe jugak sebab orang ketiga. Cuba korang pikir balik sejarah hubungan korang, then pikir jugak kenapa dia nak kawan semula dengan kita. Adakah sebab dia nak korang semula dalam hidup dia? Or, dia just nak huru-harakan hubungan baru korang dengan orang lain, or memang niat dia nak berkawan?

Dalam hal macam ni, aku pon takda jawapan yang pasti sebab bagi aku, past is past. Jangan disebabkan perkara lalu antara korang dengan bekas kekasih, buatkan hubungan korang yang baru dengan orang lain jadi goyah. But, everyone has their own perspective kan?

Kalau kena gayanya, boleh je berkawan semula dengan bekas kekasih dan yang lagi best, bekas kekasih korang tu boleh berkawan dengan kekasih korang :) Sweeet je kan? Haha, yeke? :P 

Tapi yang paling penting, just be honest dengan kekasih korang. Thats the main point :) Apapun aku teringin jugak nak tahu apa komen korang tentang perkara ni? Are we should or shouldn't ? 




Thanks for reading. Have a blast today :)



Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

FarhanahAdzlan said...

setuju dengan apa yg awak kata..xsalah berkawan dengan ex klau diajak dengan cara yang baik..

jnganlah disebabkan perkara yg lepas hubungan sesama jadi terputus..yer dak?

just smile always=)

saya_arief said...

den siap jadik bestfriend lagi dengan ex.
hahaha.
:D

Marya Hana said...

mcm i putus disebabkan org ketiga, susah sikit nak berkawan balik..

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

boleh aje kalo dia jenis yg cool n kta pun xda prasaan marah lg kt die.. tp kalo sya.. say no 2 ex bf.. hehehe

anamizu said...

hurmm pd pndpt cik ana, PERSAHABATAN x kenal status.. aslkan ade KEIKHLASAN, insyaallah anything will be ^_____^





luv,
cik ana

idea semulajadi said...

mungkin boleh kalo c dia bukan jenis kaki mengungkit~
coz d 1 i knew, always bringing up d past, n then we will start to fight again.
seolah2 mcm dia still x puas hati lg, n mslsh msh x slesai~ daa~
padahal kata nk kawan. kawan ke mcm tu~
so laz2, i stop contacting him~
end of story~

Ain SSB said...

Ain setuju dgn Zety. Kena tengok cara berpisah mcm mana...tapi tak salah kalau nak berkawan balik :)

Gadis Misteri said...

dear ex..
saya x kisah nk kwn balik..
tp awk yg x nk. huhu..

♥ MRS ZACKS ♥ said...

kdg2 ex kite pun boleh jd kwn yg baik even kte dh ade yg len :)