ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, December 5, 2011

Kenapa semua ni perlu berlaku ?



Assalamualaikum semua.


Situasi 1 : Korang dah couple/tunang/kahwin and satu hari tu korang rasa yang korang dah takda perasaan dekat pasangan korang? What to do?




Entri kali ni agak serius sikit. Cewahh~ Hahaha, takdalah, just nak kongsi pendapat sesama korang je. Kalau korang berada dalam situasi di atas, what will you do?  


Well yeah, sebagai seorang yang berumur 21 tahun, aku rasa aku masih tak layak nak cakap pasal hal macam ni. Betul ke? Kadang-kadang, aku tahu ramai je yang mengalami macam situasi di atas tu. Cuma bergantung pada status korang jelah. Kalau yang couple tu maybe ambil keputusan untuk putus kalau dah takda persefahaman. Kalau yang dah bertunang pulak, keadaan agak tak bagus sebab frasa kata 'Putus Tunang' tu sendiri memang tak elok. Lagi-lagi kepada perempuan tapi bagi aku sekarang sama je kot.

Even worse, kalau yang dah berkahwin. If korang alami situasi kat atas, maybe penyelesaiannya is divorce. Bercerai tu memanglah perkara halal tapi yang dibenci Allah SWT. So, kalau boleh elakkan lah. Persoalannya kat sini, macam mana nak elakkan for those things to happen? Macam mana benda-benda macam ni boleh terjadi?

Sampai sekarang aku masih berfikir. Aku berharap, aku takkan alami situasi macam di atas.


Thanks for reading dan kalau nak bagi pendapat, just give a comment :)




Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

anamizu said...

hurmmmmm kalo cik ana, xtahu nak ckp cmne..cume berharap jgnla alami perasaan mcm gitu..sbbnye mesti ssh nak hadapi kan? =P


*header baru lawa la zety ;)




luv,
cik ana

IeyZa AzmIEy said...

bukan senang nak pertahankan dan bukan senang nak elakkan sesuatu yang memang dah tak boleh dipertahankan dan dielakkan~

kita akan berjumpa dengan orang yang salah sebab tuhan nak bagi kita hargai orang yang kita jumpa kendian~

-bercerita dari pengalaman-

Nurul Iman Rosman said...

yang pasti jodoh pertemuan semua nye di tangan Allah :)

~Dr.CiNta~ said...

blog kemas :)

hati Allah yang pegang, sebab tu boleh berubah bila2 :)