ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, December 1, 2011

Kongsi Resepi Roti Limpahan Cheese :)




Assalamualaikum semua :)

Been busy like a bee lately ni. Alhamdulillah banyak dapat tempahan membuat doodle dan mostly for their wedding card dan juga tag terima kasih :)

Today, Im officialy at home dan pagi tadi sempat buat brekfes untuk family. Huhu. Haritu ada godek-godek belog yang blog about food and recipes so harini saja je nak try buat simple recipe :)

Nama hidangan ni aku bagi Roti Limpahan Cheese, amacam? Boleh tak? Hehe, so kalau korang yang dekat rumah tu nak try jom tengok apa bahan-bahannya~

Ofcoz laa kena ada cheese kan :)

Roti beberapa keping. Sorang 2 keping so kira lah sendiri :P

Telur 2 biji tapi kalau sebiji pon cukup kot~

Roti yang telah siap~ Nyumm

Cheese yang diletak antara 2 keping roti akan jadi macam ni~

Okay, cara-cara nak buat dia senang sangat, korang letak cheese tu kat tengah-tengah antara 2 keping roti, then salutkan dengan telur yang dah dipukul. Alah, macam korang nak buat roti telur lar, tapi jangan letak roti tu lama-lama dalam telur tu just masuk sekejap then balikkan pastu terus masuk dalam kuali. Jangan amalkan minyak yang banyak ye~

Pastu masak roti tu jangan macam masak ikan pulak, alamak hangus lah nanti. Agak-agak da kuning tu angkat je trus pastu makan lah :P

Rasa dia sedap dan agak berlemak sikit sebab cheese kan? Biasalah~ Lepas ni boleh try resipi lain pulak. Hehe~


Makin lama, macam makin takda hati dengan belog. Kenapa ek? Why~Why~ Why~ Oh NO :(


Thanks for reading, jumpa lagi :)





Like dan komen lah kalau suka :)

7 orang dah komen. Awak taknak ? :):

sarah mohamad said...

Dah try buat. Memang sedap marvelesssss :D

merahitujambu said...

waa...cm sonang makan sonang buek

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

sodap n senang jer.. harus bt ne

Ain SSB said...

Hmmm yummyynyaaa <3

Ain SSB said...

Hmmm yummyynyaaa <3

SoLy SoLicious said...

hello december ^^

roti tu selalu gk buat..senang n simple kn ^^

anamizu said...

wow! sodap tuh zety! hehe







luv,
cik ana