ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, February 18, 2011

Dont Look Back In Anger

 
OASIS - Dont Look Back In Anger

Slip inside the eye of your mind
Don't you know you might find
A better place to play
You said that you've never been 
But all the things that you've seen
They slowly fade away
So I'll start a revolution from my bed
'Cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out
And so, Sally can wait
She knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away
But don't look back in anger
I heard you say
Take me to the place where you go
Where nobody knows
Where nobody knows if it's night or day
Please don't put your life in the hands
Of a rock and roll band
Who'll throw it all away
I'm gonna start a revolution from my bed
'Cuz you said the brains I had went to my head
Step outside, 'cuz summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
'Cuz you ain't ever gonna burn my heart out
And so, Sally can wait
She knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away
But don't look back in anger
I heard you say
(guitar solo)
So, Sally can wait
She knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away
But don't look back in anger
I heard you say
So, Sally can wait
She knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away
But don't look back in anger
Don't look back in anger
I heard you say
At least not today.

*Lepas dengar lagu ni kat live band haritu terus jatuh hati~ awhh ^^

Like dan komen lah kalau suka :)

Sikit sikit lama lama jadi bukit (:


Aku akui yang aku bukan sorang yang berani selesaikan masalah secara berdepan. Sebab apa ? ENTAH. Malas nak carik gaduh. pfft*alasan bodoh kan ? Well, simple je alasan aku, aku manusia yang paling tak suka, benci, malas nak bergaduh gaduh ni. For me, bergaduh ni macam budak kecik budak sekolah tadika yang berebut barang permainan, such a LOSER. Aku memang jenis suka simpan masalah aku, bak kata pepatah, sikit sikit lama lama jadi bukit. YEAH, aku berjaya mengumpul bukit kemarahan, kebencian dll. Bagus tak aku ? 

Dah banyak kot batu batu kemarahan, pasir pasir kebencian yang aku kumpul, cuma LAVA berapi je yang belum terhasil atau meledak sebab belum sampai masanya. Memang orang nampak aku macam susah nak mengamuk, marah marah, cakap lepas sume sebab aku masih jaga hati orang. YE, jaga hati orang yang tak jaga hati aku. (kau nak cakap yang aku tak pernah jaga hati orang ? think twice (: sapa yang tak jaga hati sapa). Mulut kau nak sedap je, pernah aku cakap lepas kat kau ? kalau bagi kau aku cakap lepas kat kau, bagi aku kau tu MEMANG DASAR SENSITIF yang sampai orang tak boleh tegur kau langsung. Yeah, kau terbaik. Kau betul. Apa yang aku tengok lah, memang dah macam macam perangai yang aku jumpa dan aku simpan rapat rapat dalam hati perasaan kecik aku ni. Sebab apa ? kan aku nak bina bukit kemarahan dan kebencian (:

Kenapa aku marah marah kat entri aku kalini ? Entah, bila emosi jadi membuak buak, semua rasa nak terkeluar tapi cuma mampu aku keluarkan kat sini jea. banyak lagi aku nak ceritakan tapi tak elok rasanya cerita semuanya kat sini. cukuplah sekadar basa basi je ~

*fuhh, lega rasanya (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, February 16, 2011

Tua gatal tak sedar diri !



gambar ni takda kaitan dengan yang hidup mahupun yang dah takda -.-

okay, kalini aku nak cerita pengalaman aku, baru tadi je aku kena okay. memang tak sabar dah aku nak update sal benda ni. korang leh bayangkan tak,, ada sorang pakcik tua yang memang dah tua sangat bawak moto pon slow je (kalau sepakk memang tumbang ahh) sengih kat korang pastu jelir lidah buat aksi yang tak sepatutnya dia buat ? can u imagine that ? euwwwww~ sedarlah kau tu dah tua weh ! demm~

Aku memang sangat tak sangka okay yang aku akan mengalaminya sebab aku ni jenis yang cepat kesian skit bile tengok orang tua ni. tup tup, tadi masa aku balik dari kelas, boleh pulak terserempak dengan sorang pakcik ni masa nak melintas jalan. pakcik ni dalam lingkungan 60-an la kot pastu keje security guard ko berdasarkan baju yang beliau pakai. pastu aku pon melintas jela macam biasa, pandang pakcik tu macam biasa biasa je aku salu pandang orang sebab dia bawak moto punyalah lembab macam siput taw tak, tibe tibe die tersengih pastu jelir lidah yang macam orang gatal jelir lidah tu (bayangkan sendiri lah) kat aku. punyalah aku terkejut weh! eh, orang tua ni asal gatal nak mampus ni, bawak moto pon terhegeh hegeh ade hati nak gatal gatal, ikot hati nak je aku sepak moto dia tadi. demm~

terus berubah jap pandangan aku kat orang tua zaman sekarang. huh!


*aku geli okay ! 

Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, February 13, 2011

Misi malam ini (: *Episode II*

Kalau sesiapa yang ada baca pasal entri Misi Malam ini yang sebelum ni mesti korang tahu tentang rancangan aku nak meng'surprise'kan encik bf tersayang kan ? kan ? korang nak tahu apa yang terjadi ? berjaya atau tak ? jeng jeng jeng ~

Dalam kul 9 macam tu si Kday sampai la ke rumah aku. dalam pada masa yang sama, aku stil lagi msj encik bf konon takde apa apa yang berlaku. aku cakap kat die yang aku nak keluar dengan kawan aku, nak pegi McD *tipu sunat*. then, lepas si Kday sampai jea, aku terus kua dan masuk dalam kete. soalan pertama yang terpacul kat mulut aku ni, aku tanya die, 'Melat ada mesej ko tak ?' dan kday pon jawab tak. pastu kday cakap, kawan die ada kat belakang. aku pon pandang sekali imbas jela. dalam ati cam pelik lak, napa lah si kday ni bawak kawan dia, pastu muka cam kenal je . . . . . -.-

Tak lama tu dalam 2 saat camtu la, aku dapat msj. nak tau dari sapa ? dari encik bf die tanya, 'Katne?'. terus aku pandang belakang. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ beliau rupanya kawan yang kday maksudkan tu. kenapa la aku boleh tak perasan. rasa merah terus muka aku weh! TAK TIPU. aku cam malu giler laa, ingat nak surprise kan die, last last aku yang terkena kan. bagus lahh~ tak guna punya kday, harapkan pagar pagar makan padi! hukk, punyalah beriya aku plan dengan die last last die bawak encik bf surprise kan aku. citt! -.- geram dan bengang jugaklah sikit tapi yang penting happy sebab dapat jumpa encik bf tersayang. hihi~

Beliau punya gelak tak macam ape lak kan. gelakkan aku yang nak menipu tapi tak jadi~ haihh. SABAR jelah. dah abes adegan tu, terus kitorang berjalan jalan di malam hari kat JB. pusing satu BBU then lepak Danga tengok live band~ tu jela aktiviti malam minggu aku. huhu

Okay, jumpa lagi kat next entri k ? TATA & nitee (: *even dah kul 3.33 pagi -.-*

*thanks sayang sebab buat surprise kat saya (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, February 12, 2011

Contest contest contest (:

AKU NAK BUAT KONTEST, SO GUYS, WAIT FOR THE FULL DETAILS OKAY ? MUAHMUAH~ HEE

Like dan komen lah kalau suka :)

Misi malam ini (:



Haih, malam ni adalah malam yang sangat sunyi bagi aku. sebab ape ? sebab aku keseorangan la kat umah sewa ni ha. ada sapa sapa nak ajak dating tak ? any blogger ? HAHA, bajet macam berani je kan -.-

Tibe tibe aku terpikir satu rancangan untuk men'surprise'kan encik bf. hihi~ beliau kan dah balik Kulai pagi tadi so malam ni memang aku takkan keluar lah kan. tapi, tadi si Kday kawan encik bf ajak kami keluar (aku dgn encik bf la). dan aku terus memplan dengan beliau. apa plan aku tu ? aku suruh beliau amek / kutip dulu aku kat uma sewa ni then pegi amek encik bf pulak kat uma die kat Kulai tu. nanti konon konon buat buatlah duduk rumah tak pegi mana mana sambil main msj dengan die lepastu tibe tibe suruh die keluar rumah. hehe~

Agak agak die keluar tak ? huhu~ itu kita tak tahu, yang penting harap harap rancangan ni berjaya. aku pon dah siap siap ni cuma tunggu si Kday ni tak sampai sampai dari tadi. jangan aku yang di'surprise'kan sudaaa. tak kuasa makk -.-

gtg guys. wait for the next entry yee (:

*hee, kak ailyl jenguk belog comot ni. yeay yeay~

Like dan komen lah kalau suka :)

Bila dia datang . . . .


Aku dah tahan lagi ! tiap kali KAU datang, mesti KAU nak seksa aku. tak penah KAU buat aku senang. Happy apetah lagi -.- aku benci KAU ! SANGAT SANGAT ! aku memang tak pernah suka dengan KAU. pftt~ kenapa KAU perlu hadir dalam hidup aku ? kenapa ? aku tak paham apa yang KAU nak sebenarnya ? jangan la suka paksa paksa aku, menyakitkan aku. aku dah tak larat nak tanggung sume ni. kadang kadang sebabkan KAU, aku jadi hilang mud. aku jadi pemarah. tolong lah behave -.-

sekarang ni, aku dah taktau nak buat macam mana lagi untuk buang KAU jauh jauh dari hidup aku. aku dah penat ! SAKIT ! dah macam macam cara aku buat, aku cari tapi tetap tak boleh. KAU still ada jugak mengganggu hidup aku. ketenangan aku dan kegembiraan aku diragut macam tu je. sampai bila semua ni nak berakhir ?



HANYA TUHAN YANG TAHU . . . . Oh, period pain -.-

*huwaaaaaaaa, tak tahan sakit nyeee ):

Like dan komen lah kalau suka :)

Who is Ailyl Rozanna ?



Ye ye, tiba tiba kali ni nak cerita pasal sorang blogger ni, mesti korang sume kenal dengan blogger ni kan ? tipulahh kalau tak kenal, kalau korang takda belog tu boleh dipertimbangkan lah kan. hihi~ okay, secara jujur aku cakap, aku tak follow belog beliau. WOW~ jujur sangat plak kan. hii, *jangan marah naa kak Ailyl (: TAPI~ ade tapi okay, aku tak pernah miss usha entri beliau. sampai aku letak dalam bloglist aku walaupun aku tak follow. hehe, sebab ape ? sebab entri beliau best (: beliau suka cerita pasal make-up, pasal kecantikan semua. i loikeee u~ dan beliau juga comel orang nya. bak kate Kak Ain, orang korewa ehh? hihi~ 


haihh, adore dengan rambut beliau -.-


Bagi aku, beliau sangat pandai dalam berfesyen dan simple je. sukeee tengok beliau mekap, muka ala ala innocent gituuu, beliau rapat dengan Kak Ain dan juga si Hafiz ThinkingOfYou (:
dan yang paling penting, beliau blogger Johor tapi tak pernah jumpa. err, lagipun, i pemalu~ awhh *mesti rasa nak sepak lelaju je an. hihi. kalau nak usha belog beliau, ni haa amek pat Ailyl Rozanna ~

okay lahh, nak update tu je (:

(sorry Kak Ailyl saya Ctrl C + Ctrl V gambar akak tak bagitau huu)

*bukan nak kipas okay, just suke tengok belog beliau dan tengok beliau~ hee (aku bukan les -.-)

Like dan komen lah kalau suka :)



Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.

Like dan komen lah kalau suka :)

Senyum tak boleh nampak gigi (:


hiyahh~ hai peoples. morningg (: today i would like to talk about this one unique contest. citt~ nak speaking lak haihh -.- okay okay, actualy, aku nak cite yang aku telah ditag oleh Puan Fatima Ahmad Sopri untuk menjoin satu kontest ni~ so guys, lets cekidaut (:

Untuk melengkapkan misi ni, aku kena godek godek gambar aku yang lama lama, ade atau tak gambar aku senyum tak nampak gigi dan aku nak jugak tau aku ni jenis yang bergambar kalau senyum nampak gigi ke tak ? hihi~ dan gambar yang aku pertaruhkan untuk misi senyum tak nampak gigi ni adalah ~~ jeng jeng jeng . . . 


mempersembahkan (:


yay~im done doing this job. YES! aku memang suka senyum dan dari pemerhatian aku, aku ni suke senyum tak kire la nampak gigi ke tak walaupun gigi tak cantek pon. huwaaa~
Okay okay lepas da selesai aku kena tag some peoples to do this too (:

Mereka adalah : 



If anything offends, just click this Contest Senyum Tak Nampak Gigi~ by Muazatul Adawiyah. *sedap nama beliau (:

*Teringat bila petang petang selalu lepak minum kat Cahaya Timur, kedai tu suka pasang lagu 'Senyum' padahal mud tengah gado dengan encik bf tu, terus tersenyum hihi (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, February 9, 2011

Model ? (:


hihi~ untuk kali ke 3 aku ditawarkan jadi model untuk final projek budak fesyen. alaa, lagipun same je batch dengan aku, kira kawan kawan la, aku pon tolong jela. aritu dah amek ukuran da, then tadi baru buat fitting baju nak tengok okay ke tak atau ade ape ape yang perlu diubah. BAJU AKU CANTEK. hihi~ suke suke mak~ ^^

Untuk tema kali ni dorang kena buat baju yang bertemakan UNIK. so, baju aku ni inspirasi dari zebra. kaler itam putih ala ala zebra uhh, bersama my designer Cik Yana ye. aku suke design die, nampak vogue gituu~

okay, nak update tu je malam ni (:


*semakin hari semakin malas pfftt -.-

Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, February 7, 2011

Makan makan di SANTAI (:


Haa, da lame rasenya tak hapdet belog comot ni~ huwaaaa. tapi takpe, harini kan boleh update (: hihi. okay, peristiwa nya dah lama berlaku cuma baru hari ni nak update dan cerita sama kamu. cerita bermula apabila aku dah balik rumahh haritu sempena cuti CNY, aku ajak mama dan abah berjalan shopping sakan *soping la sangat~ then, abah taknak pegi jauh jauh last last kami ke Tesco Rawang aje -.- but its okay la dari terperap duduk rumah je kan (: siap siap then lepas zohor terus gerak. Tesco Rawang dekat je dengan rumah aku so then dalam 40 minit cmtu da sampai da. Sampai sampai je terus mata jadi liar duk usha usha barang barang yang boleh dibodek kat mama nanti. hehe. ingat nak beli shawl dan BB Cream tapi shawl tak menarik hati dan takde BB Cream yang berkenan (: So aku just jalan jalan dengan mama cari barang rumah. 

Lepas da cari punya cari, perut pon dah mula berkeroncong. ingat nak makan kat foodcourt je but tibe tibe mama ajak pegi satu restaurant ni, SANTAI namanya. hihi. macam best je, so we all terus masuk duduk. Perangai macam budak budak :D

aku dan si kecil Nuyin (:

ha, ni pulak adik aku si Jiji dengan muka blur beliau~ haha

cantik kan lampu lampu kat kedai ni (:

hihi. ni namanya Kuew Tiaw Kaw Penang mama punya~

 tak habes habes buat muka poyo -.-

 pemandangan luar~

ni nasi Padprik apetahh, dan ni abah punya (:

hihi~ yang sedap ni pulak, aku punya okay~ sila TERLIUR cepat (:
ni bihun tomyam campur.

 ni si Jiji punya. nasi goreng ayam special (:

 ini mama kesayangan. huu, ma, i love you okay !

 ini air mangga yang sangat BEST ! ni aku punya okay~

cuba tengok tu bukan main sedap lagi mama makan sampai tak pandang kiri kanan da. hehe

haa, gambar kabur sikit~ ni la restoran Santai (:

Restoran ni terletak kat dalam Tesco so orang tak expect la dalam Tesco ade kedai makan sedap macam ni. harga not bad dan mama cakap lain kali boleh datang lagi. YAY~hihi


*Ramai orang tegur muka aku da tembam -.- pfftt~

Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, February 3, 2011

hihi~

Sorry sebab beberapa hari ni tak dapat nak update belog sebab busyyyyyyyyyyy sangat ): tapi aku janji akan update secepat yang mungkin plus tomorrow im off to Negeri Sembilan, my cousin bertunang. pheww. im happy for her (: tata

Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, February 2, 2011

Antara isu pelajar di Mesir dengan isu banjir. Mana yang lebih penting ?



Salam semua. ha, entri kali ni berbaur isu semasa sikit. hihi. yelah, korang sume pon mesti la tahu kan ape yang berlaku sekarang ni ? haihh, macam macam berlaku kat dunia sekarang ni. dengan hal bencana alam nya termasuk la hal hal yang tak diingini macam yang berlaku kat Mesir sekarang ni. aku pon takde la tahu sangat cuma banyak tau dari berita dan suratkhabar je. nasib baik la sepupu aku dah abes belajar kat Universiti Al-Azhar tu kalau tak mau nya tak duduk diam la kitorang skali. 

Macam semalam yang aku tengok kat TV3, kerajaan dari Malaysia ni cuba nak contact Kedutaan Malaysia kat Mesir nun tapi tak berjawab ! WHAT HAPPEN GUYS. korang tak rasa risau + takut ke ? apa yang da jadi kat Kedutaan tu sampai fon pon tak berjawab ? -.-'' warghh, dah tu plak, dengar cite seramai 5000 ke 6000 banduan dah terlepas. weh. BANDUAN OKAY. korang sendiri boleh pikir kan banduan tu sebab apa dipanggil banduan. huu. aku tak mampu nak pikir ape dah. aku just mampu berdoa jela semoga takda apa apa yang berlaku kat pelajar Malaysia kat sana.

Tu pasal kat negara orang, kat negara sendiri pon ade masalah nya jugak. hal bencana alam yang melanda negara kita baru-baru ni. haihh, berapa buah negeri yang terlibat dengan banjir kan, banjir ni memang sangat teruk kot sampai ke bumbung rumah weh. aku tengok pon sampai naik bulu roma. kalau dah air tu tinggi sampai bumbung, macam mana dengan kanak kanak, orang tua, wanita yang tak sempat nak selamatkan diri ? dah tentu tentu la lemas kan -.- takpun hanyut dibawa aruss~ kat area Johor paling teruk tak silap aku. haih, kesian la kat member2 aku yang dok kat area Segamat nun dengan Labis. harap harap korang sume selamat la ye dan bersabar la dengan dugaan ni eh ? 

Persoalan aku sekarang ni, antara kedua dua masalah ni, mana yang lebih patut didahulukan ?: yang lebih penting dan patut diselesaikan dengan segera ? kedua dua nya membabitkan rakyat kita. renungkan~

Like dan komen lah kalau suka :)