ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, March 15, 2011

Untuk Amirah Zainal Abidin



Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, March 13, 2011

Macam - macam


Salam,

Kali ni aku cuma nak luahkan apa yang aku rasa. Apa yang aku pendam. MANUSIA. Nama pun manusia kan ? Mesti tak pernah lari daripada kesilapan. Tapi manusia ni kadang kadang menyakitkan hati jugak kan ? -.- Manusia jugak memang takkan pernah puas menyusahkan orang lain, melihat kesusahan orang lain tu ibarat satu kenikmatan, kepuasan bagi dorang. Manusia yang tak puas hati dengan kesenangan orang lain pon satu hal jugak. Apa yang jadi masalah kat dorang pon aku tak tahu. 

Kalau si polan ni disenangi orang ramai pon dah jadik satu hal yang besar bagi dia. Kalau si polan tu dapat apa yang dia tak dapat atau tak pernah dapat lagi lah menjadi jadi kebencian dia. Okay, aku tau mesti ada sapa sapa yang baca ni cakap macam lah aku ni baik sangat kan ? WELL, aku pon tak cakap aku ni perfect. Tak pernah buat salah. Tak pernah rasa cemburu tapi tengok cara lah. Jangan lah sampai melebih. 

Ada yang kata aku ni keras kepala. YE, memang aku keras kepala, mungkin aku jugak degil, tak boleh ditegur tapi tak semua benda aku degil. Kena teliti balik apa yang kau nak cakap tu. Dan sebelum kita cakap keburukan orang, kita cepat cepat pergi depan cermin lepastu tengok balik apa yang ada kat diri kita. Agak agak kita ni degil tak nak cakap orang lain degil ? Agak agak kita ni pemurah tak kalau kita nak cakap orang lain kedekut ? Dari situ kita boleh cermin diri kita sendiri sebelum kita cakap kat orang lain.

Lagi satu, ni memang benda yang paling TRUE dalam diri aku. Aku paling tak suka bergaduh dengan orang. SANGAT SANGAT BENCI. So, kalau ada apa apa yang tak puas hati just slowtalk boleh kan ? Kalau susah nakk cakap depan-depan, bagi mesej pon boleh~ HAHAHA


Dah larut malam. Selamat tidur semua (:


*Tiba tiba terasa hati -.-

Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, March 11, 2011

Tsunami di Jepun

TOKYO: Gempa bumi pada kadar 8.9 magnitud melanda Jepun awal petang tadi mengakibatkan tsunami hingga setinggi 10 meter melanda beberapa bandar kawasan pantai negara itu.
Kejadian itu mengakibatkan banyak kes kecederaan, namun jumlah kes kematian masih belum diperolehi dari kawasan yang dilanda bencana di pulau Honshu.


Ombak setinggi 10 meter dilaporkan melanda Sendai di timur laut Miyagi, pulau Honshu mengakibatkan banyak kapal, kereta dan sisa runtuhan dihanyutkan ke kawasan bandar. Gempa bumi itu mengakibatkan gegaran kuat bangunan di Tokyo yang dihuni 30 juta penduduk.


Sekurang-kurangnya enam kes kebakaran dilaporkan di Tokyo akibat gempa selain menyebabkan sistem subway dihentikan, siren kecemasan dibunyikan dan orang ramai berpusu-pusu keluar dari bangunan.


Kepulan asap dikesan membabitkan sekurang-kurangnya 10 lokasi di bandar raya itu di mana lebih empat juta kediaman terputus bekalan elektrik selain beberapa kawasan ditenggelami air termasuk kawasan letak kereta Disneyland Tokyo.



Gempa bumi berlaku pada jam 2.46 petang (0546 GMT) selama dua minit dengan gempa pertama kira-kira 400 kilometer di timur laut Tokyo, menurut US Geological Survey.




Ia diikuti beberapa gempa susulan antaranya sekuat 7.1 magnitud.


Perdana Menteri, Naoto Kan memanggil sidang Kabinetnya sejurus dilanda gempa dan kerajaan Jepun menghantar kapal tentera lautnya dari Tokyo ke kawasan yang paling teruk di timur laut Miyagi.



Jepun terletak di atas Lingkaran Api Pasifik dan turut mempunyai titik gunung berapi di mana Tokyo terletak di antara kawasan paling berbahaya.


Amaran tsunami turut dikeluarkan kepada Taiwan, Russia dan Kepulauan Mariana, kata Pusat Amaran Tsunami Pasifik. - Agensi

Like dan komen lah kalau suka :)

Dedicated to my lovely one (:


Like dan komen lah kalau suka :)

I lovee this songg (:


GRENADE BY BRUNO MARS (COVERS BY DIAN & ELLISYA)

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Like dan komen lah kalau suka :)

For the time being .



Hi, selamat petang,

Lama tak berblogging rasa macam kekok nak tulis apa apa. tehee~ but i'll still writing and blogging. Well, im a blogger girl. Taktahuu nak merepek meraban apa. Just be myself.

Aku berblog untuk ape ? Pada niat yang asal, untuk cerita, untuk luah apa yang berlaku dan apa yang terjadi dalam kehidupan seharian aku. TAPI, bukan semuanya. Tak perlu semuanya. kan ?
Tapi sekarang. Aku berblogging untuk orang lain. Untuk tatapan orang lain. Rasanya aku perlu kembali kepada niat asal aku. Biar tak ramai yang membaca asalkan apa yang terbuku dihati dapat diluahkan menjadi kata kata. (bermadah pulak -.-)


Well, im not good in writing but im always good in telling story (:




*I miss my family. I miss him ):

Like dan komen lah kalau suka :)

If It Means A Lot To You - ADTR (DIAN'S Cover)


Like dan komen lah kalau suka :)

Jum kelik sini ~


Aku suka baca entri ni (:


Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, March 10, 2011








*Just live the life bitch :)
Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, March 8, 2011


KAU

Seperti lembu dicucuk hidung (:

Like dan komen lah kalau suka :)

Sekadar kata - kata :)


Jika kamu memancing ikan....

Setelah ikan itu terlekat di mata kail,

hendaklah kamu mengambil ikan itu....

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia

semula ke dalam air begitu saja....

Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya

ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.



Begitulah juga ........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...

Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendakla­h kamu MENJAGA hatinya....

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu

dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....



Jika kamu menadah air biarlah berpada,

jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia

begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu...

Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....

Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....

akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Seda­ngkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....



Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...

yang kamu pasti baik untuk dirimu.Mengenyangkan­. Berkhasiat.


Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..

Terlalu ingin mengejar kelazatan.


Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.MENYAYANGIMU.­.. MENGASIHIMU...

Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.


Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..Kamu juga yang akan MENYESAL...

Like dan komen lah kalau suka :)

Happy Women Day :)



Especially to my mom :)

*Sayang, nak present boleh ? *gedik~

Like dan komen lah kalau suka :)

Walaupun dah basi, nak tulis jugak :)


Kelik kalau rabun~

Pada tanggal 2 March 2011 yang lalu, telah berlaku satu peristiwa yang istimewa dalam hidup aku. jeng jeng jeng~

hihi. . . . *gedik jap~

2 March tu hari Rabu kan ? hari tu adalah HARI ULANGTAHUN AKU DAN DIA. cewahh~ ^^ hihi. Im soo happy sebab tak sangka dah masuk 2 tahun perhubungan kami. Kalau orang dah kawen, dah 2 3 orang anak agaknya kan ? Kami sambut biasa biasa jea. Yang penting kami saling menghargai antara satu sama lain. I wish I will celebrate our anniversary until forever (:

Banyak juga cabaran dan dugaan sepanjang perhubungan kitorang ni tapi tu sume benda normal lah kan dalam hidup ? yang penting KESETIAAN dan sikap TOLAK ANSUR tu mesti ada. Im lucky sebab dia sangat sangat banyak bersabar dengan perangai aku. hehe. Sapa yang tak kuat sabar mesti tak tahan kan ? wekk~

*err, korang ingat ni aku punya ke ? NO NO NO~ amek kat cik google je~ wee


SAYANG, HAPPY 2nd ANNIVERSARY. I WANNA SAY OUT LOUD AGAIN & AGAIN
I LOVE YOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART

*Semalam pergi mandi mandi kat Tanjung Balau tapi tanak update boleh ? hihi~



Like dan komen lah kalau suka :)

HEARTBEAT ? kenapa semua orang sebuk cakap pasal Hearbeat ?


Hi peeps,

Okay kenapa lately ni, aku BW je ramai orang cakap pasal HB ni ? *bukan Happy Birthday ok -.- tapi Heartbeat. Okay, dari apa yang aku tawu la, heartbeat ni lebih kurang macam nuffy sikit cuma dia lebih mudah dan tak perlu traffik yang mencanak canak, once kita da join HB ni, kita akan terus dapat profit dia tapi tu pon kalau ada yang click lah. dan yang lagi best lagi, HB ni tak kacau kita punya status kat nuffy tau. So, korang yang nak try tu tunggu apa lagi ? Takkan nak tengok je. hihi~ just click kat sini kalau nak register --> HeartBeat :)


*Aku tau pasal HB ni pon dari beliau Yuyu Zulaikha :)

Like dan komen lah kalau suka :)