ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, December 30, 2011

Imbasan 2011





Assalamualaikum,


Source : Takkesah.tumblr

Well, nampaknya kita dah pun sampai ke penghujungnya. Diam tak diam, dah nak masuk tahun baru. Pejam celik pejam celik, setahun dah berlalu dan datang setahun lagi.


Manusia datang dan pergi. Umur semakin berganda. Dunia semakin berubah. Semoga masih ada hari esok untuk aku, kau dan mereka semua. Tuhan, semoga aku diberi peluang nikmat berkeluarga.

Apa azam korang tahun depan? Masih cuba nak menyempurnakan azam-azam yang lepas? Bagi aku tak perlu berazam tapi lakukan yang terbaik untuk semua itu sudah cukup.

2011.

Banyak suka duka yang berlaku sepanjang tahun. Tahun 2011, aku tamat belajar. Tahun 2011 tahun berpisah dengan teman-teman seperjuangan. Tahun 2011 tahun mencari kematangan. Banyak yang perlu dikenang dan banyak juga yang perlu dilupakan.

2012.

Semoga tahun 2012 akan memberi kejayaan kepada aku. Semoga tahun 2012, semua yang diimpikan akan tercapai. Even bukan semua, atleast aku akan cuba sedaya upaya untuk merealisasikannya. Semoga aku semakin matang dan lebih berani.

Untuk belog pulak, semoga tahun 2012 aku boleh dapatkan 2012 tulang belakang? Semoga belog akan lebih berinfomasi dan lebih bermanfaat. Semoga dapat memperbaiki doodles dan dapat lebih banyak tempahan. Semoga boleh cashout Nuffy, huhu. Dan semoga lebih banyak pembaca setia belog ini. PALING PENTING, semoga aku sentiasa rajin untuk update belog. Atleast satu hari satu entri :) Insyaallah~


After all, 


SELAMAT DATANG 2012,
SEMOGA KEDATANGANMU MEMBAWA SEJUTA SINAR KEBAHAGIAAN :)


Thankyouu sudi baca. Lain kali singgah lagi~



Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, December 29, 2011

Satu hari aku menaip . . . .



Assalamualaikum semuaaa si cantik comel kacak hensem :B


Dah lama rasa tak mengarut baik punyee kat sini kan? So harini aku nak belagak jap, ecehh :P Hohoo, okay macam korang boleh tengok kat atas tu, rupabentuk belog aku kalau kat dalam enset. Header comel tu ada baguss punya kat situ kan. Huhu, so kalau korang tak sempat nak tengok update atau entri terbaru dekat laptop, dont worry bebeh, korang tengok je pakai enset. Zaman sekarang kan dah maju~

Kepada korang yang dah jadi atau nak jadi kipas-susah-mati belog comot ni boleh je nak Subscribe belog takpun Follow by Email :) Senang kan? Jadi tunggu apa lagi? Kini anda boleh berbelog dimana-mana. Cewahh :D

Laa ni nak habaq mai kat korang, sekarang ni memang trend orang duk letak # a.k.a hashtag naa kat belog. Awat hampa tak pi sign up Twitter ja :P Bukan apa, macam kelakar jaaa tengok lagu tu~ Lalallalala *Gurauu ja hihi*

Ini aku duk cilok kat Google~

Aku ni pon bukannya reti sangat ber-Twitter tweet bagai ni. Harap buat je tapi jarang tweetnya tapi mungkin kebelakangan ni je aktif sikit. So kalau korang nak tawuu pasal kehidupan harian aku jomlah follow me on Twitter : twitter.com/cikzety :)

Sabtu ni nak pergi Gambang. Hiphip hoorayyy~ :B


Okbai, jumpa lagi nanti :)



Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, December 27, 2011

# Doodle Trade 9 | Untuk Adik Syafiqah :)


Doodle trade kali ni untuk adik Syafiqah :)  Maaf ye dik, sis lambat balas doodle adik ni. Nah kite bagi dia beg long champ sekali :P


Harap adik suka dengan doodle ni ~



Like dan komen lah kalau suka :)

Perempuan tak boleh panjat pokok eh?


Assalamualaikum bloggers :)


Lama jugak ya kita nggak ketemu~ Wahahaha, apa lah aku merepek ni kan? Sejak 3 hari tak update belog ni otak dah jadi sumting sket :P Okay, semenjak dua tiga empat menjak ni, aku tak dapat nak pegang laptop pun. Kalau dapat pun alah, sekejap bebenor, tak sempat aku nak menulis dan membebel dalam belog comel aku ni :B

Okay, aku tahuu aku ada berhutang doodle trade dengan adik manis Syafiqah ni but dont worry adik, sis tak lupaaa taw cuma a lil bit busyyy ajee :)

Kelmarin balik kampung semata-mata nak ambik rambutan dekat dusun keluarga tapi lebih kepada abah la sebab abah je rajin pegi hehehhehe. Dusun ke erkk? Ke kebun? Entah apa-apa jelah sebab kat situu ada rambutan, durian, manggis, dengan pisang :)

Tapi minggu ni abah kerja so abah tak dapat ikut dan dia amanahkan kitorang yang pegi amek takut rambutan tu tak terambik last-last orang lain yang ambik. Untung orang tuu~

So, dalam sesi mengambik rambutan ni dah tentulah ada props kan? Iaituu galah, 'penggunting', parang dan jugak tangga. Tak boleh blah ayat penggunting -.-''

Ekceli, rambutan ni dulu dah ambik banyak dah tapi tinggal kat bahagian atas-atas je. Tinggal sikit je lagi nak ambik. Kalau tengok awal-awal dulu, merahh je pokok-pokok tu sume :)

Takpayah cakap banyak, korang tengok jelah gambar-gambar kat bawah ni :)





  





Motif tajuk entri kali ni ?


Present to youu~ The monkey gurl -,,-''





Nak jugak panjat padahal kerengga tengah berparti kat pokok ni -.-''



Thanks sudi baca. Jumpa lagi nanti~





Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, December 23, 2011

Happy Birthday Lil'Sister :)


Assalamualaikum :)


Semalam adalah hari yang istimewa buat adik kesayangan aku yang bongsuuu tu. Semalam genap umur Nurin Irdina yang ke 5 tahun :)

Well, si kecik tu yang beriya nak sambut dan nak sangat makan kek so kitorang just buat kecik-kecik jee. Yang penting kena ada hadiah okay? Yang paling tak tahan, si Jiji bila mama suruh beli kek, dia beli kek tapi langsung tak tulis nama, memang bijak -.-'' So, kitorang sambut dengan kek kosong jelaaa ~

Budak kecik memang happy bila dapat hadiah apa semua, yang paling dia nak, macam tiara tu, tapi yang mainan punya tu lah. Last-last si Jiji hadiahkan dia cekak rambut yang lagii cantik :)

Korang tengok jela, gambar yang sempat aku tangkap malam tadi. Layan~



Dan yang paling penting, aku sebagai kakak nak ucapkan, 

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-5 TAHUN
SEMOGA NURIN AKAN MEMBESAR MENJADI SEORANG YANG BERGUNA KEPADA AGAMA, KELUARGA DAN JUGA MASYARAKAT.
JANGAN DEGIL-DEGIL DAN RAJIN-RAJIN BELAJAR SEBAB TAHUN DEPAN DAH NAK MASUK PRA-SEKOLAH KAN?


I WILL ALWAYS LOVEEEE YOU 

21/12/2011


Terima kasih sudi baca :)


*Dah dapat apa yang nak. Alhamdulillah :)







Like dan komen lah kalau suka :)

Wednesday, December 21, 2011

My first tutorial video :)


Assalamualaikum :)


Tadi aku ada post dekat page FB konon-konon nak upload video tutorial. Huhu, sebelum ni selalu buat tutorial pun melalui gambar je, teringin jugak nak buat video :P

So, tadi selepas berhempas pulas membuat, mengedit dan mengupload ke dalam Youtube, terhasil lah video ini yang tak seberapa :)



# Aku tak tahuu apsal tetiba jadi macam muka 
hantu pulak nih. Tapi video okay je -.-''

Okay, first of all, sila abaikan kondisi bilik yang tak berapa nak comel tu ye. And lagi satu, aku rakam semua ni menggunakan video dari henpon biasa aku tu je. Dan semua dilakukan menggunakan satu tangan. Haaa, kau ada?? :P

Ini adalah video yang pertama so tak mustahil lah banyak kekurangan kan? Kalau ada apa yang salah ke silap je, harap dimaafkan lah ye. Kalau nak komen pun bagi komen yang membina lah tau. Kang aku sedih plak camna :P

Akhir sekali, (dah macam karangan SPM lak) esok aku ada intebiu kerja, wish me luck okay? Itu je untuk hari ni. Sayang korang :)


Terima kasih daun keladi kepada korang yang sudi follow belog ni :)




Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, December 19, 2011

Nak doodle free ?

Assalamualaikum semua :)




Kalau korang dah like page Belog Cik Zety dekat Facebook mesti tahu dulu aku pernah buat offer doodle percuma kepada 10 orang terpantas yang like status di page tu. Ramai jugak yang like tapi mintak maaf sebab tak boleh nak bagi semuaaa :(


Dan ada lagi yang tanya bila nak buat lagi. Ye, memang aku akan buat tapi mana boleh bagi tahuuu. Kalau korang pun nak doodle percuma, jangan lupa 'like' page Belog Cik Zety dan kena sentiasa follow perkembangan belog dekat situu :)


Well, kat bawah ni aku tunjukkan antara mereka yang dah berjaya dapatkan doodle secara percuma. Kini semua orang pun boleh dapat doodle :P

    

  
 

Hanya 10 jee yang berjaya. Kalau nak boleh cuba lagi lain kali. Dan kepada sesiapa yang nak buat tempahan just email : zetty_ninety@yahoo.com :)


Sampai berjumpa lagi~~




Like dan komen lah kalau suka :)

Sunday, December 18, 2011

Teringin nak jumpa bakal suami :P

Assalamualaikum semuaaa :)

Harini baru terkedek-kedek nak jawab soalan tag daripada Yusra, my junior in graphic course :) So, Yus jangan marah sis yeeee lambat jawab tag ni. hewwheww~ <-- (cara sebutan huhu -.-'')

Okay, untuk 11 perkara tentang Cik Zety, aku dah pernah jawab dekat entri ni --> Tag Kenali Blogger. So kalau Yus atau korang nak tau apa dia 11 perkara tu sila laa tekan, jangan malu-malu~

Next, Yus bagi soalan untuk aku jawab :



1.Macam mana kita boleh kenal?
- Macam mana ek? Kalau sis tak silap laa, masa tu ada event hari raya dan Yus mintak nak bergambar sekali kan? Kalau tak silap laa. Huhuuu~ Lepas tu selalu nampak Yus and the geng kat jabatan :)

2. Favorite place yang korang nak sangat-sangat pergi?
- Soalan ni macam pernah jawab je. Takpee, kali ni bagi jawapan lain pulak. Sis teringin sangat nak pergi tempat yang boleh shoping secara percuma. Ade tak agak-agak? huhuhuu :P

3. Siapa yang korang nak jumpa?
- Siapa yang sis nak jumpa? Teringin sangat nak jumpa, bakal somi. Erkk, ke memang dah jumpa ke ape? Entah, hanya Tuhan yang tahu :)

4. Harapan untuk masa akan datang?
- Okay, seriusly, sis sangat berharap yang sis boleh dapat satu kerja tetap yang boleh jamin life sis, tak mintak pun gaji besar, pangkat tinggi ke apa, asalkan kerja tu halal, tetap dan mampu sara hidup sis. And for sure lah, nak bahagia dengan yang tersayang :)

5. Kfc or McD? Why?
- McD lahhh sebab Im lovin it :P

6. Hadiah yang paling best pernah dapat?
- Dapat lahir dalam keluarga sis nih hadiah paling bermakna. I love my family :)

7. Soalan paling susah yang korang pernah dapat apa?
- Soalan ape ek? Soalan tanya, 'Bila nak kawen?' =.=''

8. Kenapa kebanyakan daripada kita lebih mudah kongsi masalah dengan kawan daripada mak ayah?
- Maybee sebab cara pemikiran yang berbeza kot? 

9. What's your honest opinion bout YUSRA?
- Okay, honestly, Yusra adalah seorang yang berbakat dalam bidang masakan. Sukaaaa tengok cake, atau manisan yang dia buat tapi belum pernah rasa lagi lah :P

10. Apakah bad habit anda? Sila jujur.
- Hoho, bad habit ek? Kuat tido kot -________-''

11. 10 perkara yang anda suka/ tidak suka tentang YUSRA.
- Seorang yang pandai masak :)
- Seorang yang berbakat dalam bidang fotografi
- Peramah orangnya
- Suka tersenyum
- Suka tengok die dengan encik bf diaa, suwiiitttt sangat :P
- Love her style
- Jujur tentang apa yang dia rasa
- Semangat setiakawan
- She need to gain weight. Bagi berisi sikit dik :P
- Dieee comel taw :)


Okay Yus, sis DONE! Huhu, semua jawapan ni ikhlas dan tulus serta jujur dari hati sis okay :P Memang sukaaa sangat buat tag ni haaa. Ponat den :P


Itu saja harini, jumpa lagi nanti. Take care. Assalam :)




Like dan komen lah kalau suka :)

Ada apa-apa ke? Takut ni :O


130 pembaca online dalam satu masa?


2072 pageviews? 

Bukan nak menunjuk-nunjuk atau apa tapi aku tak pernah alami situasi macam ni. Dan situasi macam ni buat aku takut. Aku ada buat apa-apa salah ke tiba-tiba je orang serbu belog aku macam ni -.-''

Kenapa ni?

Aku ada buat salah ke ape ni?



Huwaaaaaaa T.T 


Okbai.





Like dan komen lah kalau suka :)

Kata-kata hikmat :)





Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu impikan..
Semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu..

Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan..
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu...

Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan..
Semoga Dia memberimu seseorang yang mendambakanmu...

Bila ALLAH tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai..
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang mencintaimu...

Yang bukan HANYA kerana apa yg ada padamu....
Tetapi apa adanya dirimu....!!

Semoga ALLAH memberikan kita yang TERBAIK...
Dengan segala keindahan hati & ketakwaannya...

InsyaAllah ♥


Dibawah ni adalah antara sebahagian doodle yang ditempah :
 

# Doodle yang ditempah oleh Cik Albaina dan 
diletakkan di kad kahwen beliau :)



#Tag terima kasih ordered by Cik Mie :)


Sebarang tempahan sila emailkan ke zetty_ninety@yahoo.com



Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, December 16, 2011

Masa dengan keluarga :)


Assalamualaikum earthlings :)

Lately busy sikit sampai tak sempat nak update belog. Huhu, bukan busy apa tapi busy merayap ke sana sini :D Lepas je balik dari Kelantan haritu terus balik kampung dekat Teluk Intan, Perak.

And tadi pulak sempatlah berseronok main boling satu family. Kitorang satu family memang selalu jugak main boling tapi mama akan make sure semuaaa ahli keluarga ada :) Kalau yang belajar tu kena tunggu cuti sem ke apa baru main ramai-ramai. Baru lagi best mama cakap. Hehe~

Sebelum main, wajib tangkap gambar dulu. Hoho, muka lesu macam orang tak makan setaun je kan. Wahhaha, muka tak mekap camni lah gayonyoooo~

Hehe, peace yawww~

Me and mama. Semangat tu mama nak jadi juara katenye~ Hiks

Okay, tengoklah abah gelak besar nampak strike letteww~ :P

Cuba tengok muka masing-masing. Muka abah muka hampa, tapi game belum habis lagi lah. Dont worry :P

Abang konon-konon JUARA BERTAHAN. Cehh puitt~ :P

Jiji try nak kalahkan abah dengan mama. Huhu, kesian lastly tak dapek den nak nolongnya :P

Loooookkkk whosss no 1 :P (Z stand for me, Zety, J-Jiji, I-Ijat)

T-Abah, Twa, L-Liza, mama, and A-Asri, abang :)

Dah habes game dah pun dan juaranya ??




*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Dah tentulah bukan aku -.-''

Tapi ABAH :) huhu~

But atleast aku dapat no 2 okay :) Jiji dengan Ijat siap betting kalau mama dapat no 1, diorang nak belanja mama makan nasi ayam, but akhirnya abah yang menang. Hehe~ Yang abang pulak, puii dapat no 5 jeee. Selalunya dia bukan main lagi tak dapat no 1 dapat no 2 hihi~ Tapi memang best dapat keluar having fun dengan family macam ni. Dapat rapatkan hubungan kekeluargaan kan? :)

Bila lagi nak spend time dengan family, dengan anak-anak, dengan adik beradik dengan mak ayah kalau bukan time cuti macam ni. So korang tunggu apa lagi? Ajaklah family bercuti kat mana-mana :)


Itu saja untuk hari ni, terima kasih sudi baca :)








Like dan komen lah kalau suka :)

Thursday, December 15, 2011

# Spontaneous Thursday 17





Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, December 13, 2011

I wish I could have this :)


Samsung Galaxy W I8150

# Teringin . . . Uhukk



Like dan komen lah kalau suka :)

Apa yang menarik di Kelantan ?



Assalamualaikum :)




Penat baru balik dari Kelantan tak abis lagi tapi tetap nak update jugak. Hihi~ Perjalanan bermula hari Jumaat, dan Isnin baru sampai dekat rumah. Penat sangat tapi best sebab dapat berjalan kat tempat orang :)

Sepanjang kat Kelantan, sempat pergi Wakaf Che Yeh, Pasar Siti Khadijah dengan Rantau Panjang jee. Tu pon Rantau panjang tak sempat nak pusing habis sebab HUJAN~

 

Dan macam-macam jugak lahh barang yang mama sempat borong kan. Yang bestnya kali ni sebab opah pun ikot sama. So termasuk kereta abah, ada 2 lah kereta yang berjalan ke Kelantan. Kain pasang, keropok, anak patung semuaaaa dorang borong. Aku adalah beli sikit-sikit jee. Hehe, dan yang aku paling suka, kuih yang kat atas tu. Kuih akok namanya. First time makan, sedap okay! 


Lagi satu, ada satu kedai makan ni, memang ramai orang makan tengahari kat sini. Aku dengan family pon tak terkecuali jugak nak try makan kat kedai ni. Nama kedai ni Restoran Nasi Ulam Cikgu dan yang uniknya ianya terletak kat dalam Kompleks Kraftangan. Memang SEDAP! Dan yang paling penting, MURAH sangat! Memang wajib pergi lah kalau korang nak berjalan ke Kelantan :)

Kiranya, percutian kali ni memang best dan lepas ni hajat hati nak ke Pulau Perhentian pulak. Ada siapa yang pernah pergi? Boleh laa bagitau apa yang best kat sana hehe :)


Terima kasih sudi baca :)





Like dan komen lah kalau suka :)

Friday, December 9, 2011

Siapa nak freebies angkat tangan :)


Hai semua :)

Harini mood tiba-tiba nak buat freebies dan bagi korang semua yang setia jadi pembaca dan pengikut belog ni. Well, hanya sempat buat 2 header dan juga icon untuk shoutmix atau cbox.

Sesiapa yang nak, just amek je dan kalau boleh bagitahu lah korang ambil sebab aku teringin jugak nak tengok korang guna dalam belog korang kan. huhuu~

Nah, ini dia :)

   
    

  

Dan yang ni pulak untuk lelaki, sikit je. hehe~

    

Tak lupa jugak, aku ada buat header untuk korang. Sesiapa yang nak guna header ni amek laa :) Biasa-biasa je header ni huhu~



Itu je freebies yang aku mampu bagi untuk kali ni. So kepada sesiapa yang nak buat tempahan doodle just email je aku okay? Dan lagi satu, bak kata Dysha Pink -> 'Bukan mudah nak perah idea untuk membuat satu-satu doodle tu'. Jadi bagi aku, berbaloi sangat harga yang aku tawarkan. Plus, rasanya semua pembuat doodle bersetuju dengan aku. Kesimpulannya, only serious buyer akan dilayan :)





#Sebelum guna, korang jangan lupa RESIZE dulu sebab aku terbuat besar -.-''

Thanks sudi datang singgah :)





Like dan komen lah kalau suka :)