ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, January 26, 2012

GIVE THANKS TO ALLAH :)


Salam everybody.


Looks like dah lamaaa gile kot aku tak online dah tak sentuh baby blog ni. Sorry fellas. BANYAKKKK sangat benda yang jadik dalam bulan Januari ni. Well, kalau aku nak story pun korang nak baca ke? Huhuu -.-''

Okay, boleh lah aku stori sikit dekat korang. Aku tahuu korang rindu aku *puii* Sila muntah hijau. Haha, okay okay, aku serius. Kalau korang semua ada baca paper, atau tengok berita korang mesti tahu pasal kemalangan yang membabitkan 4 nyawa dekat Terengganu a few weeks ago. Kemalangan yang membabitkan 3 kereta. Kereta terbabas dan melambung. 4 meninggal ditempat kejadian. One of them adalah my cousin...

He is one of my lovely cousin. Dan kami sekeluarga cukup merasa kehilangannya. Sedih, terkejut, sebak bila dapat berita pasal kemalangan tu. Dan yang lebih memilukan, bukan keluarga kami je yang tahu tapi satu Malaysia tahu. Setiap akhbar ada menyiarkan pasal kemalangan tu. 

Arwah memang seorang sepupu yang sangat baik. Suka bergurau, suka mengusik dan suka buat orang tertawa. Last moment with him kitorang tengok wayang sama-sama dengan semuaaa sepupu yang belum kahwin. Dan dia kacak orangnya. 

Kalau korang ada terbaca, dia baru je dinaikkan pangkat tapi tak sempat nak berkongsi berita gembira tu dengan keluarga. Sedih sangat bila diingatkan sebab dia memang beriya-iya sangat nak naik pangkat. Tapi tak dapat merasa...


Al-Fatihah buat arwah Faris Bin Shaimi.
Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.

Dalam kesedihan ada juga sinar keceriaan. Alhamdulillah, aku dah dapat kerja yang sesuai dengan kelayakan aku dan aku harap aku dapat tetap dengan kerja ni. Syukur. Sesiapa yang duduk Puchong boleh la roger-roger :P


Itu je update untuk kali ni. Terima kasih sudi baca. Jumpa lagi nanti :)







Like dan komen lah kalau suka :)

6 orang dah komen. Awak taknak ? :):

♥ Cik Zack's ♥ said...

Alfatihah. emm Allah sygkan org yg baik2 ni kan.

Lama jugak sy x jnguk2 sini :)

aimi said...

takziah dari saya... saya bru bce cerita 2 kt paper smlm... mse tga2 kemas dapur ternmpk berita 2.. xblh nk bce habis koz nt mesti teringat dekat dye...

al-fatihah untuk arwah

Puan Besar Shag Yahaya said...

Takziah untuk keluarga arwah.

Malyhah Eyna said...

Al-fatihah...

Marya Hana said...

ya allah, mintak dijauhkan benda2 macam ni..

takziah .. al fatihah ..
hope arwah di tempatkan dengan org2 beriman .. amin..

merahitujambu said...

takziah dear