ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, January 5, 2012

Si kecik berbakat ~




Assalamualaikum semua :)


Harini aku nak share story pasal my lil sister yang sangat becok dan keletah ni sampai naik letih melayannya~ Tahun ni dia akan masuk umur 6 taun since dia lahir bulan 12 lambat sikit laa nak declare 6 taun tu kan tapi kira 6 taun laa. Apa aku merepek pun tah, layan jela~ hehe

Sukaaa betul dia dah masuk Pra-Sekolah sekarang, before this umur 5 taun, mama masukkan dia kat Tadika Kemas je but now dah upgrade sikit masuk Pra-Sekolah then taun depan 7 taun baru naik Darjah 1 :) 


Si kecik ni memang macam-macam. Nak lukis itu lah, nak mekap lah, nak menari lah. Layankan aje. Sebab dialah penyeri dalam keluarga kitorang and aku sayang dia ketad-ketad *tangan dibahu mata ke atas* :P


Tengok lah dia lukis gambar aku katenya. Dia siap cakap, 'Kakak, Uyin lukis gambar kakak'. Pastu tersengih-sengih. Mama cakap tu kakak ke hantu galah? -.-'' Budak budak kecik memang suka lukis tangan tajam-tajam bentuk bintang camtu ek? Apsal jari aku ada banyak eh? Ish ish. . . . 


Haa, ni pulak die lukis diri sendiri la konon. Siap ada rambut bajet ikat pony-tail. Cehh, muka siap buat muka senyum. Muka aku dah macam orang terkejut pon ada. Takpelah, budak-budak hehe. Kelakar je tengok -.-''

Sekarang ni tengah eksaited dengan kawan baru dan cikgu baru. Tadi balik sekolah tah bawak ape tah balik. Bentuk sebijik macam kuih keria tapi warna HIJAU, pastu die cakap kalau nak makan kena jemur dulu kat luar, cikgu yang suruh. Terdiam aku, nasib baik tak makan, tah tanah liat ke apa tah cikgu dia bagi. Huahua~

video



Hamek kau dia bergelek dengar lagu dangdut. Ini baru sikit. Memang rumah ni sunyi kalau dia tido. Tak sabar pulak nak tunggu dia Darjah 1. Ada macam aku dulu tak? :P



Terima kasih sudi baca :)

Like dan komen lah kalau suka :)

3 orang dah komen. Awak taknak ? :):

merahitujambu said...

ala2.pandainyaa lukis

anamizu kaito said...

wahhh3 dah ade bakat tu :)





luv,
cik ana

Korean Style Online said...

Hiii...Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion have a nice day...