ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, January 10, 2012

Tutorial Lukis Eyeliner II



Assalamualaikum :)




Dalam entri lepas, aku dah bagitau cara-cara atau basic macam mana nak lukis eyeliner kepada mereka yang baru nak cuba pakai. Okay kalini, aku just nak tunjukkan jenis-jenis eyeliner yang biasa aku lukis.



Okay macam yang kat atas ni, aku saja try lukis eyeliner gunakan eyeshadow colour black. Hehe, memang tak berapa nak pekat sangat tapi kalau pandai guna letak banyak sikit, maybe boleh bagi effect smokey. Aku tak berapa pandai sangat. Still nak belajar lagi :)


Yang ni pulak, eyeliner yang ada double-wing. Bila tengok balik dah macam ekor ikan pulak -.-''


And lastly, eyeliner jenis macam ni. Aku taktahuu nak panggil eyeliner jenis apa ni tapi eyeliner jenis macam ni tebal sikit dan nampak lebih galak.


Garisan yang lebih tebal


Garisan yang nipis


So, it will looks like this :)


Bagi aku, aku lebih selesa gunakan liquid eyeliner kalau nak pakai untuk jangka masa yang panjang atau nak lebih tahan lama. Tapi kalau untuk kegunaan harian, nak keluar tempat yang dekat-dekat je, aku prefer guna pensil je. Pun boleh nampak kemas juga. 

Ada jugak yang cakap, teringin nak pakai eyeliner tapi takut susah nak tanggalkan untuk solat atau nak bersihkan. Aku cuma gunakan minyak zaitun, takpun, baby oil macam Johnson tuu. Memang mudah dan boleh bawak kemana-mana je. So kalau korang nak solat, just sapu dengan minyak zaitun dan cuci dengan air. Then, boleh apply semula :)

Apa-apa pun, pucuk pangkalnya hati kan? So, terima kasih sudi baca. Entri akan datang, nak kongsi pasal perbezaan umur antara pasangan. Nak tahu? Nantikan :)


Buibuii~











Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Hawa Ahmady said...

wahh.. cantik2..!! suke..!!

fyna said...

cantik! suka eyeliner no 3..btw ur eyes gojes la sayang

anamizu kaito said...

wahhhhh canteknye zety!!!!
nti nk try la..hehe







luv,
cik ana

blueberry kiwiey said...

cantek..sy pown br nk blaja how 2 wear eyeliner act..huhu..
btw sis jomla follow sy nye blog jgk..sy bdk baru..hehehe
http://bluberrykiwiey.blogspot.com