ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, March 8, 2012

Daiso Japan



Eh, awak.

Haritu kan kite pegi Daiso Japan kat IOI Mall. Kita jadi rambang mata sanad-sanad *tangan kat bahu, mata kat atas* Sebab banyak sangat barang-barang yang best dan mampu membuatkan duit kite tekeluar dengan sendirinya -.-''

Gambar ni kita curik kat Google. Baik kan kite jujur jek.

Kat Daiso tu kite rasa nak beli macam-macam tau tapi kita takda cek mahupun cash money yang banyak untuk borong barang kat situ even barang kat situ sume RM5.00. Diulangi ye kawan-kawan, Ringgit Malaysia 5.


Jadik kite buat keputusan untuk beli dua je barang. DUA je tau. Lepasni mungkin, DUAbelas ke, DUApuluh ke. Huhu. Hah, tengok gambar kat atas tu, plastik tanda kite beli tau. *perlu ke?* -.-''


Kite beli Facial Mist dengan Natural Pack(Mask) sebab kite takda dua benda ni so kite nak try. Haritu kite tengok Marya Hana pun ada beli benda ni, mungkin kite pun terpengaruh jugak oleh entri beliau itu. Hik :P


Yang ni pulak dia tulis Collagen Mist tapi lebih kurang sama macam Facial Mist lah. Kegunaan dia adalah untuk disemburkan/dispraykan kat muka kite lepas abes mekap bagi nampak segar giteww~ Nak try? Silakan beli~


Ni macam yang kite cakap tadi lah, Mask. Macam pelekat tu pakai tu, itam satu muka. Tapi mask kan kena pakai 2 kali seminggu jangan pulak nak cepat muka cantik bantai pakai hari-hari. Sila baca instruction kat belakang *padahal instruction dalam bahasa korea -.-''*

Haa, nak gitau tu jela. Nak gitau yang kite dah habiskan duit kite RM10 sebab beli 2 barang ni. Korang kalau nak habiskan duit bolehla datang sini. Ajak kawan-kawan sekali. Hehe :P

Nantikan entri lepas ni pasal kite pegi KK :) Apepun thanks for reading guys!




Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

merahitujambu said...

ok ke pakai barang japan ni??selalu g daiso dkt curve je

Marya Hana said...

bestkan Daiso? hehe, lepas ni jom kita borong lagi.. ^^

Cik Yaya said...

oke ke pkaia brang japan nie akk? ta de effect pape ke

izyan nadhirah Aripin said...

kt ioi tgkat bpew ea... sllu g daiso mid villey..kalu taw ioi ade xpyh g jauh2