ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Tuesday, March 27, 2012

Sila periksa jantina anda.

Adakah anda wanita?


ataupun lelaki?


atau



wanita separuh lelaki? lelaki separuh wanita?


atau. . . . 



LELAKI BERANGAN NAK JADIK POMPANN??


Okay, tiba tiba rasa nak marah. Meh sini aku nak cerita sikit pasal servis pengangkutan awam yang biasa kat KL ni, iaitu komuter. Macam yang korang sedia maklum lah, komuter sekarang kan dah ada koc untuk wanita/perempuan/gadis dan yang sewaktu dengannya tapi kenapa ada yang lain jantina dok baik punya follow~

Sepanjang pemerhatian aku, masa time tengah tunggu komuter ni, kan ada tempat menunggu untuk koc pompan, aku tak kesah pun LELAKI nak tunggu kat area ni. Yang jadik masalah, yang buat mata aku ni panas time komuter tu dah sampai, boleh pulak yang LELAKI ni tergedik-gedik jugak nak berhimpit-himpit, bermati-matian nak masuk dalam tren tu (biasalah nak naik tren kat KL ni dah macam nak pegi berjuang kat medan perang dah gamaknya -.-) Korang sendiri boleh bayangkan lah kan, macam mana situasi berhimpit tu. . . . 




Apakah ?

Perh, tak payah bagi alasan tak nampak tanda tu koc wanita lah sebab boleh je LELAKI tu tukar pergi koc lain kan. Ni kadang-kadang sampai siap nyorok-nyorok bila petugas komuter tu check kat luar tu. Haih, tak paham betul lah apa masalah LELAKI macam ni sebenarnya. Dah terang lagi nyata tulis koc wanita hanya untuk WANITA bukan LELAKI. Kalau nak protect gf ke wife ke ape ke naik jela koc biasa boleh kan? Its not a big problem lah dude~

Even setakat ni tak pernah jadik pape lagi kat aku dalam tren tapi aku tak selesa tengok ada LELAKI dalam koc wanita. Pernah sekali tu ada makcik tu tak dapat duduk sebab LELAKI ni rilek je buat muka nak mintak kaki. Sabar jelah. Kalau lah aku ni jenis kasar memang aku dah sound baik punya dah~

Kesimpulannya, sila periksa jantina anda sebelum menaiki tren. Kepada LELAKI yang memang habit suka naik tren wanita ni tolonglah perbaiki jantina anda sebelum terlambat. Kalau rasa diri tu LELAKI sejati, paham-paham sendiri lah kan~

LELAKI yang dimaksudkan tidak terkecuali dari segi umur mahupun bangsa ye. Please be alert. BACA JANGAN TAK BACA. Okbai.


Ingat


Thanks for reading. 


*Siapa pernah jumpa saya dalam tren, muka saya memang serius sepanjang masa. Huhuuu*




Like dan komen lah kalau suka :)

9 orang dah komen. Awak taknak ? :):

♥ Cik Zack ♥ said...

haaa tulaa geram gak. slumber je msuk kan. pdhal dh besar gedabak rsenye tulis. huhh emo pulak :P

eh lama sgt dh x sggah sini. busy sikit dear. blog pon x update sgt. wuwuwu T__T

ieYzA aZMiEy said...

memang dah selalu kena,sbb komuter adalah pengangkutan utama saya ^_^ asal naik coach wanita je lelaki mesti ada nk menyelit sama, dan kebanyakkan dari seberang... tatau la nak kata tak reti baca malaysia punya tulisan, omputih punya tulisan pon ada... dorang tk rasa pelik ke bila masuk nampak semua pompuan???

idea semulajadi said...

kalau xreti baca sekalipun, xkan la x phm simbol gmbr pompuan tu kn? tandas pun gune simbol tu ape, xde plak dorg tersilap masuk~

Cik Zety said...

Kiteeee pun busy jugak lately. huhuu@♥ Cik Zack ♥

Cik Zety said...

dorang tibe tibe jadik buteee kot -.- @ieYzA aZMiEy

Cik Zety said...

tu namanya memang sengaja menggatal. skrg ada kes baru plak gesel2 bontot -.- erhhh@idea semulajadi

Dalila said...

sLaLu klu jumpe lelaki dlm koc wanita tu kebanyakan pendatang/org asing. yg org kita jarang.

Rashid said...

ishhh buat malu kaum je laki tu..

Mungkinkah laki tu rabun kot? hhee

merahitujambu said...

dh biasa dgn situasi cmni..pernah jugak buat entry pasal ni..rindu nk tgok awak mendoodle dear