ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Friday, April 13, 2012

Battleship 2012



Battleship 2D


 
Pehal May plak? Aku dah tengok semalam laaa -.-

Hi & Assalamualaikum !

Semalam sempatlah merilekskan minda pegi tengok wayang dengan my brotha kat IOI Mall. Macam biasalah lelaki memang suka tengok cerita-cerita genre macam ni kan so terpaksalah follow je. Nasib baik best :)

Mula mula plan nak tengok hari Rabu tu but public holiday so paham-paham jela tiket semuaaaa dah sold out. Then beli untuk Khamis punya which is semalam lah kan. Semalam pun memang sangat ramai manusia-manusia yang berniat untuk liburkan diri, macam guwe :P

Tiket jam 9.45pm, memang dah pilih seat the best punya dah then just tunggu wayang start. Dalam wayang memang tak suka makan sangat sebab nak pokus tapi kalau orang dah hulur popcorn rembat jela en heee~

Sinopsisnya cerita ni, pasal kajian-kajian planet lah gamaknya pastu dapat respon dari makhluk asing (kononnya) pastu makhluk asing pun datang. Datang-datang je dalam 5 kumpulan camtu lah tapi satu dah musnah. Yang lagi 4 tu lah yang serang hero navy ni. Heronya adalah hero dalam movie John Carter yang hensem dan sasa tu lah (over plak). Permulaan cerita yang agak best, kelakar je. Hihi. Tapi cerita ni kalau tengok dalam 3D lagi perfect kot sebab effect berlawan dia memang cambest. Meletup-letup sana, meletup-letup sini. Memang tak boleh tido arr. Jalan cerita so far tak rumit lah. Ending pon fun je. Konklusinya, tak rugi lah kalau korang ajak kawan-kawan, gf/bf, tunang, suami/isteri, dan semua lah tengok movie ni! 

Haa, amacam? Teruja tak nak tengok? Ke dah tengok? Apepun, movie ni aku bagi 4 bintang lah. Pelakon semua best, jalan cerita okay dan effect mantap. Lepasni nak tengok movie apa pulak ek? The Avengers kot :P


Thanks for reading guys! Babai :)







Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

amercorner.co.cc said...

salam singgah :D
http://www.amercorner.co.cc/

battleship super awesome
lagi2 ada bendera malaysia bekibar and disebut2 dalam cerita tu :D walaupun x sampai semnit tp teruja gak lah >

teknologi alien tu sangat lah tinggi :D
yang tak boleh belah tu gasing tu :D

merahitujambu said...

lama betul x singgah sini..rindu tuan tanah ni

nanad said...

masih belum ada chance nak tengok T~T tengok trailer dia pun macam best :O

merahitujambu said...

jemput join contest saya http://merahitujambu.blogspot.com/2012/04/contest-doodle-glider.html