ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, April 4, 2012

Hari Kraf Kebangsaan 2012 (HKK)


Assalamualaikum semua!

Hari ni aku nak cerita pasal benda yang dah basi jugak la. Memang selalu kalau kat belog cite pasal benda dah lepas kan, takkan nak cite pasal benda yang tengah berlaku atau akan berlaku pulak. Weee ^^

Okay, pada hari Ahad yang lepas, 1hb April bersamaan dengan hari 'April Bodoh'. Err, maaf dengan penggunaan kata itu~ Tapi aku takda masa nak sambut benda-benda tak berfaedah ni okay. Harap maklum. Aku dan opismate bersama her boyfie memang dah plan nak shoping barang opis sikit. My opismate ni punya kakak, ada join HKK ni dan terlibat dalam mempromosikan barangan kraftangan ni. Akak dia buat barangan hasil rotan. Cantik sangat u'olls~

Dan, nak dijadikan cerita, mak kepada my beloved boyfie pon ada join jugak HKK ni. So, aku pon apelagi, saje-saje jelah nak melawat bakal mak kepada encik boyfie. Mak dia pulak promosikan Jahitan Sulaman Johor. Wah, cantik-cantik bajunya. Siap suruh aku try lagi pastu amek ukuran badan. Hihi~ *Nak buat baju ape tu mak cik* Hukk :P

So far memang best lah HKK kali ni. Banyak barang-barang yang menarik untuk dijadikan sebagai koleksi orang-orang yang suka mengumpul barangan kraf ni. Plus, memang unik dan menarik perhatian kesemua rekaan yang ada kat situ.

Tak payah banyak cerita, meh aku tunjuk sikit gambar yang ada sepanjang aku kat situ :)


My opismate with her boyfie






Gambar sendiri haruslah besar kenn~ :P



The most popular artist



Barangan berasaskan rotan yang dibuat oleh kakak kepada cik opismate ^^

Mostly, cantik-cantik sume barangan kat situ. Yang lagi bestnya sebab ada mak encik boyfie. Hewhew~ Lepas dah jalan-jalan tengok-tengok barang, kitorang menjamu selera kat Summit USJ, kat Pak Li Recipes. Memang the best Nasi Lemon dia. Hehe~

Okay, nak bebel tu je. Apepun thanks sebab masih sudi baca cerita merepek meraban Cik Zety ni. Hehe. Kepada yang dah lama tak tengok saya mendoodle, insyaallah, akan ada satu entro doodle nanti. Doakan aku tak busyy untuk membuat doodle ituu! 

Thanks for reading ^^


Babai.






Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Syazwan Che Deraman said...

comel gila kerusi kecik tu.

best lagu Yuna.
baguslah, ada butang pause..
hehehe.

have a good dayy.

Zakaria's daughter said...

nak buat baju pantin lettewwww ;p

shark said...

waaa
ini kalu parent shark pergi kompom rambang mata..
mmg minat diorg ngan kayu2 nie
mcm luas jer tmpat nie kn.

Ihsan Arifin said...

haha 'April Bodoh' EPIC ;)

btw, lawa betul kayu kayu tu. ruginye la x pergi. duhhhh~