ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, May 24, 2012

Menjahit untuk masa depan.



Assalamualaikum ualls~




Malam bila tah kan, ternampak bekas jahit mama kat atas meja mama. Dalam tu ada benang, jarum dengan manik-manik warna warni. Tiba tiba datang satu perasaan yang maha dasyat (ayat kena hiperbola).


Okay, apakah perasaan itu? Itulah perasaan rasa-nak-jadi-tukang-jahit dengan secara tiba-tiba. Perasaan membuak-buak itu tak dapat dibendung lantas tangan tiba-tiba je jadi ringan amek bekas jahit tu dan try jahit hehe.


Lepastu, saja je survey kat Youtube video tutorial untuk menjahit manik. Wahh, banyak sangat. Tiba tiba jadi terujaaa semacam. Rasa macam DIY baju kawen pulak. Muahahaha. Okay fine. Bila dah tengok video kat Youtube, try lah jahit kat kain kosong. Boleh laaa. First time punya percubaan kan. Not bad lah orang kata.


Usaha tangga kejayaan ^^

Paling suka manik jenis yang macam gini :) *Crumble*

Sumber : Google

Wahh, hati sangat berkenan tengok jahitan-jahitan kat Google. Sangat cantik okay -.-'' Tengok kawan-kawan yang pandai jahit pon rasa jeles semacam. Y U  NO SEWING?!

Kena rajin-rajin tengok tutorial lah lepas ni. Hehe. Paling kurang pon dapat jahit manik, cantikkan baju kurung sendiri, tudung sendiri pon dah cukup puas. Semuanyaaaa DO IT YOURSELF! Tapi kena rajinlah kan -.-'' Yes, kamu boleh Cik Zety. Lagi pulak, encik boyfriend pun suruh aku belajar jahit dengan mak beliau. Ok fine. Haruslah belajar dari sekarang kan. 

Melting melting T.T

Konon konon berangan. Baju kawen nanti nak design sendiri pastu jahit manik sendiri -.-'' Semoga tercapai lah hihi (kawen pon tak tahu bila kuikuikui) baju raya kali ni agak-agak meriah tak dengan manik-manik labuci? Kite tungguuuu :P

Terima kasih sudi baca :)



Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

anamizu kaito said...

"baju kawen nanti nak design sendiri pastu jahit manik sndiri" <----part ni sweet nye! moge2 tercapai zety! hehe





luv,
cik ana

Cik Bhulat said...

mmg best jait manik, tapi renyah je

anamizu kaito said...

ehem~ zety cepat hapdet..hehe






luv,
cik ana

nOr FaRAh aZiRa said...

sis
ajarkan boleh :)