ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, June 21, 2012

Farewell Dinner International Office


Salam alaika :)


Dah lama tak bukak www.blogger.com dan masuk ke dashboard belog sendiri. Ini adalah kesalahan yang tak boleh dimaafin -.- Tapi maafkanlah sobs~

Okay, entri kali ni aku nak kongsi dekat korang pasal dinner malam tadi. Dinner ni adalah sempena meraikan perpisahan staf Pejabat Antarabangsa atau lebih dikenali sebagai International Office a.k.a IO. Ada 2 orang staf yang telah ditukarkan ke department lain iaitu di UMP kampus Pekan. So malam tadi baru sempat nak raikan dorang iaitu Kak Liya dengan Encik Arman :)

Plan petang semalam memang nak sambut dekat Lilawadi Barbeque kat Kuantan. Kalau sapa yang penah pegi mesti tahu tempat tu macam mana kan? Sangaaatttt cantik okay! Sesuai la kalau nak buat makan depan lilin tu ha. Deting dua-dua. Makan sambil pandang-pandang mata masing-masing :P

As what we plan, meja mestilah kena booked awal-awal sebab takut penuh. Dinner start pukul 8 cmtu tapi aku, Sal dengan Kak Shikin sampai almost 9pm heee :B Sampai-sampai je dorang sume dah siap tunggu depan makanan sume. Kitorang sampai apelagi terus pelahap pape yang patut. Makanan kat situ memang the best, antara yang kitorang makan malam tadi, ikan siakap masak 3 rasa kot, kailan, kerabu mangga, ayam masak apetah, daging rebus, telur dadar dan tomyam. Tu antaran yang aku ingat dan yang aku makan lah. Lepas makan sume, kitorang pelantak dessert plak iaitu kek manggo cheese dia yang ummmmph~ (sori gambar tak sempat amek sebab kepala otak dah bertindak seiring dengan perut untuk membalun sume makanan tu hehehe)

Makan-makan, borak-borak tak sedar pulak souvenir tak bagi lagi so acara membagi souvenir pun berlangsung lah dengan jayanya. After sume dah setel, kitorang bergambar dan balik lah ke rumah masing-masing untuk membuncitkan lagi perut dengan tidurrrr~ blurrrp.

So, meh tengok gambar pulak ~

 Lotsaaaa foods !

Semuaaa busy makan Cik Sal kitee sempat buat pis :P

Zara nangis nak balik dah :)

Ketua yang sangat baik dan sporting! Hi PM :)

Mak-mak dan anak masing masing hehe (duduk : Kak Shikin, berdiri : Kak Liya)

Sal and me ~ *sedap air tuu

Pemberian cenderamata daripada IO :)

Suka laa En.Arman dapat frame kartun hihi

International Office staffs :)

Sorilah kualiti gambar kurengg sikit sebab suasana lomentik la katekan :P So, kalau korang nak datang sini, ajak ramai-ramai, kawan-kawan, somi, isteri, tunang apasume sebab memang tak rugi okayyy~ *pomot lak*

Well, aku semakin serasi dengan sume staf sebab dorang sume memang sempoi dan baik-baik belaka. Hope will remains the same :B

Thankyouuu sudi baca. Kalau ada sesiapa nak belanja makan kat Kuantan ni mailah ajak hahahaha (tak malu betol :P) Okbaii sume~

 




Like dan komen lah kalau suka :)

2 orang dah komen. Awak taknak ? :):

Hafizin Jamil said...

minum air ke..?macam daun je tu..?haha

SoLy SoLicious said...

wah..makan2.. dapnye ^^