ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Thursday, July 26, 2012

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 1433H


Assalamualaikum ya akhi~

Hai korangg. Its been a long long time haa. First of all, lemme wish all of you, Ramadhan Kareem. Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa (even its already 6th days I hope its not too late) -.- Nahhh, im always late in wishing and updating something that i muz update. Sorry guys~

Lately, i've been soooo busy with lots of work like i am the ONLY ONE yang kerja dekat muka bumi ni. Thats me. *big grin* Okay, so now, i already update some clueless point/statement/story or whatever. Atleast, updatelah kan? :B

Banyak benda nak cerita since lamaaa tak update sebab BUSY. Lots of thing happen. Lots of thing make me happy and so on. But, first thing first. Since, kita dalam mood mood ramadhan gituu, so nak cerita pasal ramadhan pertama.

Oyeah, ramadhan pertama aku biasa aje, pegi bazar dekat Taman Tas, shoping sehabis baik dan balik berbuka, makanan masih banyak. Well, tahniah kepada encik syaithon sebab anda berjaya -.-

 
Ni gambar google sebuk kita pegi bazar nak beli makan tak 
sempat tangkap gambar :B

Omai omai. Nafsu bergelojak (ke bergelonjak?). Memang rasa nak beli semuaa makanan yang ada dekat bazar tapi tapi belum gaji lagi jadi tak mampu nak ikut nafsu serakah. 

Tapi yang bagusnya aku, setiap hari harus bangun sahur sebab nak kena ada tenaga untuk bekerja pagi tu. Well, so far, kehidupan berpuasa aku kat perantauan ni okay je cuma biasalah kalau rindu dekat masakan mak tu. Sobs.

This week yes, i am going home. Nak makan banyak banyak. Astaghfirullahalazim. Niat dah nampak dah. Hihi. So, korang pulak macam mana? Jangan ponteng puasa yee! Kalau uzur tu lain cerita lah tapi jangan pulak buat-buat uzur :)


Thanks for reading guys! 


Like dan komen lah kalau suka :)

4 orang dah komen. Awak taknak ? :):

merahitujambu said...

salam ramadhan dear

Izzati Tatie said...

saya nie kalau pegi bazar..tak sah klu xborong kuih smpai 4-5 jenis.tapi mkn pun.subhanallah..selamat berpuasa awak :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

salam ramadhan.. memg bernafsu kalo p bazzar ne.. paling koman pun akan beli 3 4 jenis makanan..

onie said...

salam ramadhan :D