ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Monday, August 27, 2012

Syawal 2012



Syukur Ya Allah :)


Alhamdulillah, syukur sangat masih diberi kesempatan untuk meraikan Syawal pada kali ini, pada tahun ini. Alhamdulillah masih berpeluang untuk bersama keluarga tersayang bersama-sama dalam keceriaan pagi Syawal.

 
Jeles jugak tengok orang lain sebuk update pasal ghaye, aku pon mestilah nak jugak. Haruslah ;P Seperti yang tertera di atas. Berikut merupakan ahli keluarga aku dan dari kiri meh aku kenalkan, abang aku, mama kesayangan aku, si kecik Nurin, abah macho, aku yang chomel, jiji dan jugak jijat. Tema tahun ni COKLAT itu brown. Almaklumlah, taun lepas kalau siapa ingat tema warna perak@silver, maka taun ini harus tukar kaler lain. Hihi~ Taun depan insyaallah kalau masih ada Syawal, boleh buat kaler turquoise pulakk.

 
Ibu dan anak (bukan kakak dan adik ye~)

Raya pertama haritu beraya di mana lagi kalau bukan di Teluk Intan, Perak. Beraya bersama sepupu sepapat dan sedara mara lah sape lagi kan. Yang paling sadisnya, taun ni kutipan duit raya memang sangat ohsem dan hensem T.T Okay fine, aku dah kerja. Eh, dah kerja pun nak jugak laaa tauu tak! Wuuu. Pegi kat mak cik sini, beliau akan cakap, "Da kerja kan?" pegi pakcik kat sana pulak, "La ni da takda duit raya la, dah kerja kan" Perghh~ Abang aku pon stil dapat duit raya lagi wokk sebab tak kerja lagi! Tak adil tak adil -.-



Lupakan kisah pasal takdapat duit raya apa sume tu yang penting dapat makan banyak makanan sedap time raya ni. Hihi. I likeeee :D Tapi taun ni la paling tak beraya sangat, taktau nape dah. Raya rumah kawanbaik je lepastu balik Kuantanngg dah. Yang bestnya, jantung hati datang beraya rumah Jumaat lepas. Hehe :) Thankyouuu awak. Dapat jugak jumpa setelah 5 bulan tak jumpa kan. Lepas rinduu. Hewhewhew~

And now, dah kembali bekerja setelah seminggu bermalas-malasan dirumah tercinta. Sekarang, dah tak nampak dah makanan sedap-sedap kat dapur. Time cuti indah nyaa dunia ku rasakan tapi kini T.T

Itu je nak cerita. Terima kasih la sudi baca kan? Siapa nak ajak pi open house boleh la tapi area Kuantan saja lah gamaknya :) Okbai. Saksikanlah gambar paling ohsem raya ini -.-''

Amekkaww ~.~

 

Like dan komen lah kalau suka :)

2 orang dah komen. Awak taknak ? :):

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

manis je pkai bju brown itu cokelat..selamat hari raya

Cik Zety said...

thankyouuu sis ;) @◕ Kawaii D Y S H A ◕