ASSALAMUALAIKUM
Maaf dengan penggunaan kata ganti diri - AKU bagi mereka yang lebih tua.

Wednesday, February 29, 2012

Maafin gue


Assalamualaikum korangg!

Miss me? Miss me o not? Hehee. rasa macam terharuuuu sangat bila ada yang ambik berat pasal kitee. hukk >.<

Okay, kalau ikutkan hati ni memang tetiap ari nak bukak belog ni ha. Nak coretkan ape yang aku alami, ape yang aku rasa, tapi apakan daya. Aku cuma mampu bukak belog ni time kat opis je. Kat umah takdok berokben nak online. Camno tu? Memang agak sukar la nak taip coretan hati kalau dah macam tu kan T.T

Takpelah, ignore perasaan hati yang tak keruan tu. Meh sini aku nak cite sikit pasal semalam. Semalam kan korang nak tahu tak? Aku dapat tiket FREE lagi Premiere Screening The Devil Inside dari Nuffnang yang the best ^^ So semalam aku pon bergerak lah ke Mid Valley lepas abes keja tu dan sampai kat sana almost 9 jugak lah padahal wayang start pukul 9. Memang terbaik~

The Devil Inside. Apa yang menarik pasal cerita ni? Permulaan cerita agak membosankan sebab cerita ni ada macam dokumentari sikit-sikit. Konon buat research pasal syaitoon~ Tapi yang bestnya sebab banyak part suspen. Aku memang suka part-part terkejut, menjerit, tutup muka sume tu -.-''

Tapi yang tak tahannya ending dia memang aku lagi suka. Ending tergantung konon nak cakap ada The Devil Inside 2 lah tu en~ Tapi kalau ikutkan memang logik pun ending dia macam tu sebab diorang kan eksiden so sapa pulak yang nak rakam kan? Haaa gituu~

Korang yang tak tengok lagi sila lah tengok untuk feel exorcism gituu~ Ada jugak part yang aku bosan sebab banyak orang duk bercakap ala dokumentari tuu. Tapi conclusionnya, aku nak tau ending dia macam mana. Mak dia macam mana, si Isabella tu macam mana, yang paderi tu macam mana, kawan dia si Michael tu macam mana. Haa, siapa nak jawab?? Tett~

Jap, kenapa aku suka taip ''TAPI'' ni? .....

Si mema yang temankan aku tengok wayang

Okay, tangan aku gemok. Fine!

Sebelum wayang start sempat nyahh~

Haaa, tengok tu, yang umur 18 je leh aku. Aku baru 18 taw~lalalala

Haa, lagi satu nak cite, aku ni pemaluu sikit lah kalau kat luar. Semalam masa amek tiket ni kat crew Nuffnang, aduh rasa macam bodoh pun ada. Crew tu sumeee peramah je ceria senyum kat aku tapi aku macam malu-malu nak pandang nak senyum. Apa punyaa perangai tah. Demm. Maafin gue dehh :(

Okaylah, untuk pembaca belog ni. Thankss sangat sebab sudi jenguk belog ni. Appreciateeeee sangat :)




Like dan komen lah kalau suka :)

Tuesday, February 28, 2012

Hi



Hi, lama tak jejak sini. Rindu nak taip-taip. Nak cakap tu je. Okbai.

Like dan komen lah kalau suka :)

Monday, February 13, 2012

Nuffnang Premiere Screening - SAFE HOUSE


Salam peoples.

Last 8 February 2012, Nuffnang yang sangat baik hati telah memberikan aku 2 keping tiket untuk menonton wayang yang bertajuk 'SAFE HOUSE' bertempat di The Curve jam 9.30 malam. Wahh, mula mulaaa banyak sangat rintangan nak pegi ke screening ni sebab aku balik keja pukul 6. Then jalan dekat Puchong paham-paham jelah en T.T So sampai rumah dalam jam 7 lebih macam tu dan balik terus masak. Lepas masak, mandi dan siap-siap, makan jap pastu terus gerak ke Damansara u'alls~

Korang sendiri boleh bayangkan jalan macam mana kan dari Puchong nak ke Damansara tapi mungkin disebabkan dah memang rezeki aku nak tengok, malam tu jalan okay sangat. Takde jem mana pun :D

Sampai je kat The Curve terus larik-larik naik atas nak cari booth Nuffnang sebab nak collect tiket. Memang dah agak dah dapat seat depan sekali (seat paling best) sebab time tu sampai dalam kul 9 malam. Malam tu aku berpakaian agak sempoi sebab malas nak bermekap bagai. Dan antara bloggers yang aku nampak dan kenal adalah pemilik blog Terbang Tinggi Tinggi. Yang lain aku tak berapa kenal dan berapa nampak, maklumlah ai bukan feymes nokks~huhuu


Kesimpulan yang boleh dibuat tentang Safe House ni adalah, cerita ni menarik untuk tontonan yang berusia 13 tahun ke atas je sebab banyak sangat adegan tembak menembak, letup meletup dan sebagainya. Tapi aku sukaaaa jalan cerita dia. Dan pelakon dia, Ryan Reynolds dengan Denzel Washington pun superbbb! Kelasss kau jah. Tak menyesal aku pegi :P

Korang jangan lepaskan peluang tengok cerita ni jugak taw~

Okay sampai sini je aku update sebab bos dah balik opis ni ha,okbaii sume :D



Like dan komen lah kalau suka :)

Saturday, February 4, 2012

Akulah Ratu Kebaya :D

Hi peeps,

Introduction :B

Tiru macam saya~ Lalallala

Apakah? Ratu kebaya Kelantan? Bila masa plak aku duk berentap dalam Pertandingan Ratu Kebaya ni? Nenek kebayan mungkin T.T

Jenguk-jenguk belog rasa sebak didada. Cuba kira berapa lama den tak update belog. Tapi belum boleh masuk Guiness World Of Record lagi lah dalam kategori 'Manusia paling malas update belog sendiri tapi ada napsu buat belog'.

Hari ni hari Sabtu jadi hari ni bukan Rabu Kedu yang hanya memaparkan gambar pegun tanpa kata-kata coretan hati. Well, sejak dah KERJA (saja nak uppercase) ni aku susah sikit nak bukak belog apetah lagi nak update. Boleh memang boleh nak online dekat pc ofis tapi sekejap jelah curik-curik bukak Facebook sebab keja melambak macam tangan aku ni ada 5 -.-''

Untuk pengetahuan korang, aku kerja dekat area Puchong Jaya area IOI Mall dan kalau ada sesiapa yang nampak muka macam aku tu memang tu bukan aku so sila jangan tegur. Lalalalala~


Haa, lebih kurang kat sini lah tempat aku kerja. Memang satu kawasan yang agak sibuk dan sendat. Haha, okay lupakan kisah pasal kerja. Aku nak cerita yang aku nak bersara buat doodle boleh? Agak-agak korang kisah tak? Macam tak je kan? Hoho, just nak tanya pendapat korang je :)


Well, itu je cerita yang aku ingat nak cerita harini. Tak lupa jugak bulan February adalah bulan permulaan aku. Bulan yang manis dan pahit bagi aku. Apa-apa pun terima kasih sudi baca. Kalau dah sudi baca tu sudi sudi jugak lah like page Facebook aku. Huhu. 


Adioss korang 


*Nak tengok gambar terbaru aku ke? Tunggu next entri lah :P



Like dan komen lah kalau suka :)